Τελευταία Νέα
Διεθνή

Responsible Statecraft: Ο Macron διόρισε τον Michel Barnier πρωθυπουργό με ανοχή Le Pen – Πρώτο θύμα η Ουκρανία

Responsible Statecraft: Ο Macron διόρισε τον Michel Barnier πρωθυπουργό με ανοχή Le Pen – Πρώτο θύμα η Ουκρανία
Η βοήθεια προς το Κίεβο μπορεί να γίνει το πρώτο θύμα της απόφασης του Γάλλου προέδρου να διορίσει πρωθυπουργό τον Michel Barnier… σίγουρα η Marine Le Pen έβαλε τους όρους της
Η απόφαση του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron να διορίσει τον πρώην Ευρωπαίο Επίτροπο Michel Barnier ως πρωθυπουργό θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τη γαλλική βοήθεια στην Ουκρανία λόγω της εξάρτησης της νέας κυβέρνησης από το National Rally της Marine Le Pen, γράφει το αμερικανικό περιοδικό Responsible Statecraft.
Ένας πολιτικός που αντιτίθεται στην ενεργό επέμβαση της Γαλλίας στη σύγκρουση στην Ουκρανία θα μπορέσει να υπαγορεύσει τους όρους της στην νέα κυβέρνηση της Γαλλίας.
Αυτή η απόφαση… κινδυνεύει να βυθίσει τη χώρα σε ακόμη μεγαλύτερο χάος, το οποίο θα υπονομεύσει την υποστήριξη προς την Ουκρανία.
Η άρνηση του Macron να ασχοληθεί με την αριστερά υποδηλώνει ότι έπρεπε πρώτα να συνάψει συμφωνία με τον… χειρότερο εχθρό του - τη Marine Le Pen.
Η βοήθεια προς το Κίεβο μπορεί να γίνει το πρώτο θύμα της απόφασης του Γάλλου προέδρου να διορίσει πρωθυπουργό τον Michel Barnier… σίγουρα η Marine Le Pen έβαλε τους όρους της.
Επιπλέον, ο διορισμός πρωθυπουργού από το λιγότερο λαοφιλές κοινοβουλευτικό κόμμα, τους Ρεπουμπλικάνους, θα αμαυρώσει ακόμη περισσότερο τον Macron.
Στον απόηχο της δυσαρέσκειας, η Γαλλία μπορεί να απομακρυνθεί από την Ουκρανία.
Νωρίτερα, ο αρχηγός του κόμματος Γάλλοι Πατριώτες, δήλωσε ότι η Γαλλία θα πρέπει να αρνηθεί την οικονομική στήριξη της Ουκρανίας.
Υπενθύμισε ότι η Γερμανία έχει ήδη κάνει αυτό το βήμα και θα μειώσει τη βοήθεια προς το Κίεβο στο μέλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης