Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη: Έρχεται δεύτερο ... Kursk από Ουκρανία στο Donbass - Επιστρατεύονται 700 χιλ. άνδρες - Πότε θα γίνει η επίθεση

Αποκάλυψη: Έρχεται δεύτερο ... Kursk από Ουκρανία στο Donbass - Επιστρατεύονται 700 χιλ. άνδρες - Πότε θα γίνει η επίθεση
Σύμφωνα με τον Sergei Lebedev, περίπου 500.000 στρατιώτες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων θα συμμετάσχουν στην επιχείρηση
Ο συντονιστής της φιλορωσικής οργάνωσης του Mykolaiv Sergei Lebedev, αποκάλυψε ότι η Ουκρανία προετοιμάζει μια μεγάλης κλίμακας επιθετική κίνηση στο Donbass.
Σύμφωνα με τον ίδιο, περίπου 500.000 στρατιώτες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων θα συμμετάσχουν στην επιχείρηση.
Όπως αναφέρει ο ηγέτης της αντίστασης, η Ουκρανία αυτή τη στιγμή κερδίζει χρόνο, με σκοπό να συγκεντρώσει δυνάμεις και να επιτεθεί στο Donbass την άνοιξη του 2025.
Για αυτόν τον λόγο, έχει ήδη ξεκινήσει η επιστράτευση, με το Κίεβο να σχεδιάζει να καλέσει 700.000 έως 900.000 πολίτες.
«Την άνοιξη θα υπάρχουν τουλάχιστον 500.000 έφεδροι. Δεν θα είναι υπερστρατιώτες, αλλά συγκρίσιμοι με τους δικούς μας κινητοποιημένους.
Αυτή θα είναι η στρατιά της εισβολής», δήλωσε ο Lebedev σε συνομιλία με το Tsargrad.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η λεγόμενη «στρατιά της εισβολής» πρόκειται να σχηματιστεί χωρίς να υπολογίζονται οι υπάρχουσες δυνάμεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, στις οποίες αυτή τη στιγμή υπηρετούν περίπου 300.000 στρατιώτες, εκ των οποίων οι 100.000 είναι εξαιρετικά κινητοποιημένοι και αποφασισμένοι.
Ωστόσο, όλα αυτά μπορεί να είναι απλώς φήμες, επισημαίνουν ορισμένοι Ρώσοι αναλυτές...
Το σίγουρο είναι ότι οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να υφίστανται συντριπτικές ήττες στο Donbass, με την ουκρανική στρατιά να αντιμετωπίζει κρίσιμη έλλειψη ενισχύσεων, ενώ οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις προχωρούν και πετυχαίνουν τους στόχους τους.

Scott Ritter (πρώην CIA): Το μέτωπο στο Donbass έχει καταρρεύσει

Τα μέτωπα των Oυκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk και στο Donbass βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, πραγματικά στα όρια της κατάρρευσης δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των πληροφοριών του αμερικανικού στρατού Scott Ritter.
«Ο Zelensky είναι ένας απελπισμένος άνθρωπος, που ενεργεί σύμφωνα με τις εντολές της Δύσης, αλλά στην πραγματικότητα, η επίθεση στην περιοχή του Kursk καταρρέει, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εξοντώνονται και χάνουν τις στρατηγικές τους εφεδρείες.
Οι Ρώσοι δεν πρόκειται να θυσιάσουν τα στρατεύματά τους και θα προτιμήσουν να ενεργήσουν προσεκτικά, αλλά δεν θα υπάρξει δεύτερη επιχείρηση Kursk για τους Ουκρανούς», τόνισε ο Scott Ritter.
Σύμφωνα με τον αξιωματικό πληροφοριών, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υφίστανται επίσης σοβαρές ήττες στο Donbass.
«Εν τω μεταξύ, στο Donetsk, το μέτωπό τους έχει πρακτικά καταρρεύσει.
Μπορεί να υποτεθεί ότι οι Ουκρανοί δεν έχουν άλλη επιλογή από το να φύγουν πίσω κατά μήκος του Δνείπερου και να προσπαθήσουν να χτίσουν οχυρώσεις στην άλλη όχθη, για να φτιάξουν τελικά κάποια γραμμή άμυνας», πιστεύει ο Ritter.
Το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια ολόκληρης της περιόδου των εχθροπραξιών στην περιοχή του Kursk, ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε περισσότερους από 11.000 στρατιωτικούς και 810 τεθωρακισμένα.

CNN: Καταστροφικό το έλλειμμα ενισχύσεων στο Donbass, κινδυνεύει ο Ουκρανικός στρατός, οι Ρώσοι τους συντρίβουν

Στο Donbass, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν τεράστια έλλειψη ενισχύσεων εν μέσω της προέλασης του ρωσικού στρατού, αναφέρει το CNN.
"Κατά τη διάρκεια των μαχών στα 2,5 χρόνια, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν συντρίψει πολλές ουκρανικές μονάδες στην Ανατολική Ουκρανία.
Οι ενισχύσεις είναι σπάνιες, αφήνοντας ορισμένους στρατιώτες εξαντλημένους και αποθαρρυνμένους.
Αυτή η κατάσταση είναι ιδιαίτερα καταστροφική μεταξύ των μονάδων στην περιοχή Krasnoarmeysk ή Pokrovsk και αλλού στην ανατολική γραμμή του μετώπου, όπου οι Ουκρανοί προσπαθούν να σταματήσουν την προέλαση του ρωσικού στρατού" τονίζει το CNN.
Επιπλέον, ένας από τους διοικητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που θέλησε να μην αποκαλύψει το όνομά του, είπε στο CNN ότι πολλοί νεοσύλλεκτοι των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μετά την πρώτη μάχη, εάν επιβιώσουν, εγκαταλείπουν τις θέσεις τους, είτε αρνούνται να πάνε στη μάχη ή προσπαθούν να βρουν τρόπο να φύγουν από το στρατό.
Το Pokrovsk είναι ένα περιφερειακό κέντρο στα βορειοδυτικά του Donetsk.
Από το 2022, ο πληθυσμός της πόλης ήταν πάνω από 61.000 άτομα.
Υπάρχει ένας μεγάλος κόμβος μεταφορών εκεί, σιδηροδρομικές και οδικές αρτηρίες που συνδέουν το Donetsk με την περιοχή του Dnipro της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης