Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ελευθερία του Λόγου σε κρίση - Βουλευτής των Γερμανών Πρασίνων ζητά λογοκρισία στα social media και απαγόρευση του «Χ»

Η ελευθερία του Λόγου σε κρίση - Βουλευτής των Γερμανών Πρασίνων ζητά λογοκρισία στα social media και απαγόρευση του «Χ»
«Τι πιο σύνηθες να συμβεί» από μέλος των Πρασίνων
Λογοκρισία αναρτήσεων και συνομιλιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζητά ο βουλευτής των συγκυβερνώντων «Πράσινων» της Γερμανίας, Anton Hofreiter, σε συνέχεια του άλλοτε «αθώου» κόμματος που, πλέον, έχει γίνει ο πιο φανατικός υπέρμαχος της πολεμικής ατζέντας και της καταστολής των ελευθεριών.
Μιλώντας στο Funke Media Group το Σάββατο 7/9, ο Anton Hofreiter, πρόεδρος της επιτροπής ευρωπαϊκής πολιτικής της Bundestag και εκ των υπερμάχων της αποστολής μεγαλύτερης στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, υπογράμμισε ότι η Γερμανία πρέπει να δράσει για να σταματήσει τη διάδοση του «εξτρεμιστικού περιεχομένου» στο διαδίκτυο.
Όσες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης αρνούνται να συμμορφωθούν με τους γερμανικούς νόμους και να αφαιρέσουν «εξτρεμιστικό περιεχόμενο» πρέπει να αποκλειστούν εντελώς, υποστήριξε, «φωτογραφίζοντας» το X -πρώην Twitter- του Elon Musk.
H κυβέρνηση θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσει για τα δικά της οφέλη, δηλαδή την ανάπτυξη «ψηφιακών πρακτόρων» για να διεισδύσουν σε ιδιωτικές ομάδες στο Telegram για να εντοπίσουν πιθανούς εγκληματίες, πρότεινε de ο Hofreiter.
«Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του εξτρεμισμού είναι η διαδικτυακή ριζοσπαστικοποίηση», δήλωσε, προσθέτοντας ότι πρέπει να σταματήσει η διάδοση «αντισυνταγματικού περιεχομένου στο διαδίκτυο». Φυσικά, η «διαδικτυακή ριζοσπαστικοποίηση» είναι ένας από εκείνους τους σκόπιμα ασαφείς όρους που οι αυταρχικοί αφήνουν σκόπιμα διφορούμενους, ώστε να έχουν το πράσινο φως για να λογοκρίνουν και να βάλουν στη φυλακή όποιον θέλουν.
«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη ρίζα του προβλήματος και να απωθήσουμε τη ριζοσπαστικοποίηση στον ψηφιακό χώρο καθώς και στην κοινωνία», είπε μεταξύ άλλων ο Anton Hofreiter.
Στον δρόμο που έχουν χαράξει οι ΗΠΑ και η Βρετανία για την καταστολή ελευθεριών, η Γαλλία προσπάθησε να εκβιάσει καταστάσεις και να επιβάλει έλεγχο στο Telegram, μέσω της απευθείας σύλληψης του ιδρυτή της εταιρείας, Pavel Durov, τον Αύγουστο. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Βραζιλία επέβαλε γενική απαγόρευση στο X, αφού η πλατφόρμα απέτυχε να συμμορφωθεί με τους τοπικούς νόμους περί πολιτικής παραπληροφόρησης και ρητορικής μίσους.
Στη Γερμανία, η έκκληση για αυστηροποίηση της στάσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έρχεται μετά από μια νέα σειρά επεισοδίων, όπως η επίθεση με μαχαίρι στο Σόλινγκεν που άφησε τρεις νεκρούς...

ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης