Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοβαρή εξέλιξη: Οι Αμερικανοί βομβαρδίζουν το Ιράκ για χάρη του ... Ισραήλ - Οι στόχοι των «αόρατων drones» των ΗΠΑ

Σοβαρή εξέλιξη: Οι Αμερικανοί βομβαρδίζουν το Ιράκ για χάρη του ... Ισραήλ - Οι στόχοι των «αόρατων drones» των ΗΠΑ
Χτυπήματα για λογαριασμό του ... Ισραήλ από τους Αμερικανούς
Στις 9 Σεπτεμβρίου, πηγές από το Ιράκ μετέδωσαν μια ύποπτη επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ στο Κυβερνείο Wasit του Ιράκ.
Μετά την επίθεση, μια στήλη καπνού εθεάθη κοντά στο αρχηγείο των Ιρακινών Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης (PMF) στην περιοχή al-Suwaira βόρεια της επαρχίας Wasit.
Ωστόσο, το ιρακινό υπουργείο Εσωτερικών αρνήθηκε τις αεροπορικές επιδρομές.
Ακολούθως, το ιρακινό Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε: «Μερικά κανάλια μέσων κοινωνικής δικτύωσης δημοσίευσαν νέα για αεροπορική επιδρομή μεταξύ των περιοχών al-Suwira και al-Azizia.
Αν και αρνούμαστε αυτές τις πληροφορίες ως προκαταρκτικές πληροφορίες για το περιστατικό, τονίζουμε ότι το περιστατικό ήταν "φωτιά σε χόρτα" πλησίον, που οδήγησε στο κάψιμο μέρους των πυρομαχικών στην περιοχή.»
Ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ αρνήθηκε αυτή την επίθεση, τοπικές πηγές παρατήρησαν ένα αμερικανικό drone MQ-1C Grey Eagle πάνω από την περιοχή λίγες στιγμές πριν από την υποτιθέμενη πυρκαγιά.
Όπως γίνεται αντιληπτό τα σχετικά ρεπορτάζ αυξάνουν σημαντικά την πιθανότητα μιας αεροπορικής επιδρομής.
Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που οι ισχυρισμοί των Ιρακινών αξιωματούχων είναι ψευδείς.
Στο παρελθόν, το Υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ είχε αρνηθεί ορισμένες αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον των κεντρικών γραφείων του PMU, αλλά αργότερα έγινε σαφές ότι οι αεροπορικές επιδρομή όχι μόνον είχαν πραγματοποιηθεί αλλά είχαν και ως αποτέλσμα τον θάνατο μελών του PMU.

Χτυπήματα για λογαριασμό του ... Ισραήλ

Αξίζει να αναφερθεί ότι στις 30 Ιουλίου ο αμερικανικός στρατός πραγματοποίησε και πάλι χτύπημα στην κεντρική επαρχία Μπαμπίλ.
Αργότερα, το PMF ανακοίνωσε σε ανακοίνωσή του ότι τέσσερα μέλη του σκοτώθηκαν από την έκρηξη και πολλά άλλα τραυματίστηκαν.
Οι ΗΠΑ ισχυρίστηκαν ότι αυτή η επίθεση είχε στόχο μαχητές που ετοιμάζονταν να εξαπολύσουν επίθεση  με drone που αποτελούσε απειλή για τις δυνάμεις των ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.
Οι ιρακινές ομάδες άρχισαν να εξαπολύουν επιθέσεις κατά των βάσεων των ΗΠΑ στο Ιράκ και τη γειτονική Συρία καθώς και εναντίον στόχων στο Ισραήλ τον περασμένο Οκτώβριο ως απάντηση στον ισραηλινό πόλεμο στον παλαιστινιακό θύλακα της Λωρίδας της Γάζας και την αταλάντευτη υποστήριξη της Ουάσιγκτον σε αυτόν.
Το Ισραήλ δεν έχει ακόμη απαντήσει ανοιχτά στις επιθέσεις των ιρακινών οργανώσεων.
Ωστόσο, κατηγορήθηκε για πολλά χτυπήματα που στόχευαν ένοπλες φατρίες που υποστηρίζονται από το Ιράν κατά μήκος των συνόρων Συρίας-Ιράκ και κοντά στη συριακή πρωτεύουσα, μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.
Ορισμένοι πιστεύουν ότι αφού το Ισραήλ αποφεύγει να προβαίνει σε δημόσιες και θορυβώδεις επιθέσεις στο Ιράκ όπως πράττει στη Συρία, ο αμερικανικός στρατός στοχεύει ιρακινές οργανώσεις για λογαριασμό της κυβέρνησης Netanyahu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης