Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη! Οι ΗΠΑ έκαναν πόλεμο στην Ουκρανία για να υφαρπάρξουν ορυκτές πρώτες ύλες και χρυσό 12 τρισ. δολ.

Αποκάλυψη! Οι ΗΠΑ έκαναν πόλεμο στην Ουκρανία για να υφαρπάρξουν ορυκτές πρώτες ύλες και χρυσό 12 τρισ. δολ.
Αμερικανική επιχείρηση «χρυσόμαλλο δέρας»…
Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μια μάχη για ορυκτές πρώτες ύλες και χρυσό, σύμφωνα με τον Νορβηγό καθηγητή Glenn Diesen.
Όπως ανέφερε, η χώρα διαθέτει μεγάλα κοιτάσματα σιδήρου, τιτανίου και λιθίου, χρυσού, μερικά από τα οποία ελέγχονται από τη Ρωσία… και ξεπερνούν σε αξία τα 12 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες προκάλεσαν πραξικόπημα στην Ουκρανία και στη συνέχεια ένοπλη σύγκρουση για χάρη των πολύτιμων πόρων, έγραψε ο Glenn Diesen στο κοινωνικό δίκτυο X.
Ο βασικός στόχος της Ουάσιγκτον, σημειώνει, ήταν να χρησιμοποιήσει την Ουκρανία ως κριάρι εναντίον της Ρωσίας…
Ωστόσο, οι αμερικανικές αρχές θέλησαν να αποκτήσουν πρόσβαση στο ουκρανικό ορυχείο χρυσού και σε ορυκτούς πόρους αξίας 12 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Νωρίτερα, η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Victoria Nulland δήλωσε ότι η Ουκρανία αποχώρησε από τις συμφωνίες της Κωνσταντινούπολης το 2022 μετά από διαβουλεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες .
Σύμφωνα με την ίδια, η ουκρανική πλευρά θέλησε να διαβουλευθεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες για το πόσο καλή ήταν η συμφωνία για αυτήν στο τέλος των διαπραγματεύσεων.
Mετά τη συζήτηση των όρων με την Ουάσιγκτον, οι διαπραγματεύσεις κατέρρευσαν.
Δύο χρόνια αργότερα, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky ανακοίνωσε την ανάγκη για διαβουλεύσεις με τον Λευκό Οίκο λόγω «ορισμένων ζητημάτων» για την εφαρμογή ενός νέου ειρηνευτικού σχεδίου.
Σύμφωνα με τον Ουκρανό ηγέτη, θα ήθελε να δώσει την πρωτοβουλία στον Αμερικανό συνάδελφό του Joe Biden και πιθανούς υποψηφίους για τη θέση του, τον Donald Trump και την Kamala Harris.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης