Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στηρίζει τον Draghi o ... Elon Musk - «Η ΕΕ πρέπει να τα αλλάξει όλα, ενισχύστε τώρα την ανταγωνιστικότητα»

Στηρίζει τον Draghi o ... Elon Musk - «Η ΕΕ πρέπει να τα αλλάξει όλα, ενισχύστε τώρα την ανταγωνιστικότητα»
Ο λαλίστατος ιδρυτής της Tesla και ιδιοκτήτης του X επαίνεσε τον πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
Ο Mario Draghi απέκτησε έναν απροσδόκητο θαυμαστή: τον Elon Musk.
Ο λαλίστατος ιδρυτής της Tesla και ιδιοκτήτης του X επαίνεσε τον πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο οποίος νωρίτερα κάλεσε τις Βρυξέλλες να απλοποιήσουν και να μειώσουν τη ρυθμιστική επιβάρυνση της ΕΕ.
«Η κριτική του Mario Draghi είναι ακριβής», τόνισε σε ανάρτησή του ο Musk, προσθέτοντας ότι «μια ενδελεχής αναθεώρηση των κανονισμών της ΕΕ για την εξάλειψη των περιττών κανόνων και την απλοποίηση των δραστηριοτήτων στην Ευρώπη θα αναζωογονούσε την ανάπτυξη και θα ενίσχυε την ανταγωνιστικότητα».
Σε έκθεση που παρουσιάστηκε σήμερα, ο Draghi πρότεινε την αξιολόγηση των υφιστάμενων κανονισμών της ΕΕ στην αρχή κάθε θητείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι ευρωπαϊκές εταιρείες δεν θα επιβαρύνονται υπερβολικά από την υπερβολική ρύθμιση.
«Αυτή η διαδικασία θα πρέπει να περιλαμβάνει την απλοποίηση και την απομάκρυνση επικαλύψεων και ασυνεπειών σε όλη την "νομοθετική αλυσίδα", με προτεραιότητα στους οικονομικούς τομείς όπου η Ευρώπη είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένη στον διεθνή ανταγωνισμό», έγραψε στην έκθεσή του ο Draghi, ο οποίος είναι επίσης πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας.
Πρότεινε, επίσης, να διοριστεί ένας νέος «Αντιπρόεδρος της Επιτροπής για την Απλοποίηση» που θα επιβλέπει τη διαδικασία.
Στο παρελθόν, η Γαλλία και η Γερμανία έχουν επίσης καλέσει επανειλημμένα τις Βρυξέλλες να μειώσουν τη λεγόμενη ρυθμιστική επιβάρυνση.
Ο απερχόμενος Γάλλος υπουργός Οικονομίας, Bruno Le Maire, είχε προτείνει την υιοθέτηση μιας ειδικής ευρωπαϊκής οδηγίας για την απλοποίηση των υφιστάμενων κανονισμών και τη μείωση της γραφειοκρατίας σε διάφορους τομείς.
Η αντίθεση του Musk προς τους κανονισμούς της ΕΕ δεν είναι κάτι καινούργιο.
Πέρυσι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε έρευνα για τη συμμόρφωση του X με τον ευρωπαϊκό νόμο για την εποπτεία περιεχομένου, τον λεγόμενο Digital Services Act.
«Τα πράγματα πρέπει να είναι εκ προεπιλογής νόμιμα, όχι εκ προεπιλογής παράνομα», υποστήριξε ο Musk στην ανάρτησή του, εκφράζοντας την υποστήριξή του προς τον Ντράγκι, τον οποίο είχε συναντήσει διακριτικά στη Ρώμη πέρυσι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης