Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kiyosaki: Καταρρέει η αγορά ομολόγων, έρχεται τραπεζική κρίση - Επενδύστε σε χρυσό, ασήμι και Bitcoin

Kiyosaki: Καταρρέει η αγορά ομολόγων, έρχεται τραπεζική κρίση - Επενδύστε σε χρυσό, ασήμι και Bitcoin
«Ένα ομόλογο είναι χρέος, και όλος ο κόσμος επιπλέει πάνω του»
Σχετικά Άρθρα
Στα «επενδυτικά καταφύγια» των πολύτιμων μετάλλων στρέφει τον κόσμο των αγορών ο συγγραφέας του βιβλίου «Rich Dad Poor Dad» Robert Kiyosaki, συστήνοντας χρυσό και ασήμι ενόψει άκρως αβέβαιων καιρών.
Σε ανάρτησή του στο «Χ», ο γνωστός επενδυτής κάνει λόγο για μία επικείμενη κατάρρευση στην αγορά χρέους, ταυτόχρονα με ένα τραπεζικό κραχ που προς το παρόν είναι «αόρατο».
«Η αγορά ομολόγων καταρρέει. Αντιλαμβάνεστε ότι η παγκόσμια οικονομία βασίζεται στο χρέος;
Ένα ομόλογο είναι χρέος, και όλος ο κόσμος επιπλέει πάνω του, και αυτή η κατάρρευση σηματοδοτεί βαθύτερα οικονομικά προβλήματα.
Ενώ τα κραχ της αγοράς είναι ορατά, τα τραπεζικά κραχ είναι κρυφά και πολύ πιο επικίνδυνα.
Είναι ένας λόγος που επενδύω σε φυσικά περιουσιακά στοιχεία όπως ο χρυσός, το ασήμι και το Bitcoin. Είμαι σκληροπυρηνικός οπαδός του χρυσού και του ασημιού, των αληθινών χρημάτων, όχι των ψεύτικων χρημάτων», γράφει χαρακτηριστικά.
Λίγες ημέρες πριν, ο Robert Kiyosaki χτύπησε «καμπανάκι» για ένα τσουνάμι χρέους που θα καταπνίξει την παγκόσμια οικονομία, επικαλούμενος τα πρωτοφανή επίπεδα δημοσίου χρέους της μεγαλύτερης οικονομία του κόσμου, των ΗΠΑ.
Όπως έγραφε μέσω του «Χ» (Twitter), το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ αυξάνεται κατά 1 τρισ. δολάρια ανά 100 ημέρες με τους Joe Biden και Kamala Harris στην προεδρία των ΗΠΑ, με το συνολικό ποσό πλέον να ξεπερνά τα 35 τρισ. δολάρια!
Συνέκρινε δε ένα τρισ. δολάρια με 31.688 χρόνια σε δευτερόλεπτα, απεικονίζοντας την κλίμακα του προβλήματος. Η ταχεία αύξηση του χρέους εγείρει ανησυχίες για τη μελλοντική πορεία της αμερικανικής οικονομίας.
Ο Robert Kiyosaki πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα και συμβουλεύει τους επενδυτές να μην βασίζονται μόνο στην ασφάλιση FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation) και στις παραδοσιακές τράπεζες των ΗΠΑ. Αντίθετα, προτείνει έναν τρόπο προστασίας από το επικείμενο κραχ: επένδυση σε χρυσό, ασήμι και Bitcoin ως αντιστάθμισμα στην παγκόσμια κρίση, καθώς εκτιμά ότι αυτά τα περιουσιακά στοιχεία μπορούν να αντέξουν την κατάρρευση των fiat νομισμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης