Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπράβο Δύση, τα κατάφερες πάλι: Στη Νότια Κορέα αγοράζουν πιο πολλά καρότσια για σκύλους παρά για μωρά

Μπράβο Δύση, τα κατάφερες πάλι: Στη Νότια Κορέα αγοράζουν πιο πολλά καρότσια για σκύλους παρά για μωρά
Αν και κάτοχος ενός αξιαγάπητου σκύλου, πρώτη φορά ακούω πως υπάρχει καρότσι για σκυλιά!
Στη Νότια Κορέα «κατάφεραν» το 2023 να πουλήσουν πιο πολλά καρότσια για σκύλους παρά για μωρά, ένα δείγμα της θλιβερής κατάστασης που επικρατεί με την υπογεννητικότητα στη χώρα.
Μάλιστα το μέλλον διαγράφεται... χλωμό, καθώς -σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση που επικαλείται η Wall Street Journal- το 50% των γυναικών στις ηλικίες μεταξύ 20 και 49 ετών στη Νότια Κορέα δηλώνει ότι δεν έχει πρόθεση να αποκτήσει παιδιά.
Ο δείκτης γεννητικότητας στην ανεπτυγμένη ασιατική χώρα υποχώρησε πέρυσι στις 0,72 γεννήσεις ανά γυναίκα, στο μόλις 1/3 δηλαδή του επιπέδου που απαιτείται για τη διατήρηση του πληθυσμού.
Την ίδια στιγμή, αυξάνονται οι πωλήσεις σκύλων, ενώ το 2023 για πρώτη φορά τα καροτσάκια για σκύλους που πουλήθηκαν ήταν περισσότερα από τα καροτσάκια για μωρά, με την εν λόγω τάση να συνεχίζεται και το πρώτο εξάμηνο του 2024.
Οι πωλήσεις καροτσιών σκύλων έχουν τετραπλασιαστεί μετά το 2019. Μάλιστα, υπάρχουν μοντέλα που κοστίζουν πάνω από 1.000 ευρώ το καθένα.
Ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Yoon Suk Yeol, έχει από την πλευρά του κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου υποστηρίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση «δημογραφικής έκτακτης ανάγκης» και «υπαρξιακής κρίσης».
Παρόλα αυτά, ενώ δεν έχει παιδιά αν και παντρεμένος, ο ίδιος έχει πάνω από δέκα σκύλους και γάτες...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης