Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα - κεντρική τράπεζα: Διατήρηση της νομισματικής πολιτικής για την επίτευξη οικονομικής ανάπτυξης

Κίνα - κεντρική τράπεζα: Διατήρηση της νομισματικής πολιτικής για την επίτευξη οικονομικής ανάπτυξης
Η κεντρική τράπεζα θα χρησιμοποιήσει ένα συνδυασμό εργαλείων νομισματικής πολιτικής για τη διατήρηση της απαραίτητης οικονομικής ρευστότητας
Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας (PBOC) θα εξακολουθήσει να διατηρεί τη νομισματική πολιτική της, προκειμένου να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο την επίτευξη οικονομικής ανάπτυξης υψηλής ποιότητας, δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Λου Λέι υποδιοικητής της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας (PBOC).
Η κεντρική τράπεζα θα χρησιμοποιήσει ένα συνδυασμό εργαλείων νομισματικής πολιτικής για τη διατήρηση της απαραίτητης οικονομικής ρευστότητας, ενώ θα καθοδηγήσει τις τράπεζες για να κινηθούν προς την κατεύθυνση μιας σταθερής και βιώσιμης αύξησης των δανειοδοτήσεών τους.
Παράλληλα, οι τράπεζες θα διατηρήσουν τα προγράμματα κοινωνικών χρηματοδοτήσεων, αλλά και την οικονομική ρευστότητα σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για την επίτευξη των στόχων οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και την τήρηση σταθερών επιπέδων τιμολόγησης προϊόντων και υπηρεσιών, σύμφωνα με τη δήλωση του ίδιου αξιωματούχου.
Η PBOC θα δώσει επίσης έμφαση στην πολιτική των χαμηλών επιτοκίων, προωθώντας τη σταθερή μείωση των εταιρικών δανειοδοτήσεων, μειώνοντας και το κόστος των οικιακών δανειοδοτήσεων, σύμφωνα με τον Λου.
Προσπάθειες θα γίνουν επίσης για τη βελτίωση της αποτελεσματικής χρήσης των δανειακών χρηματοδοτήσεων, τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών για σημαντικούς τομείς της οικονομίας, αλλά κι αναδυόμενους βιομηχανικούς τομείς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης