Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Οι πύραυλοι Martlet θα είναι άχρηστοι, δεν θα επηρεάσουν την πορεία της σύγκρουσης

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Οι πύραυλοι Martlet θα είναι άχρηστοι, δεν θα επηρεάσουν την πορεία της σύγκρουσης
Tο Ηνωμένο Βασίλειο θα στείλει στην Ουκρανία 650 πυραύλους πολλαπλών χρήσεων Martlet για την υποστήριξη της αεράμυνας
Οι πύραυλοι Martlet πολλαπλών χρήσεων, τους οποίους η Βρετανία σκοπεύει να στείλει στην Ουκρανία μέχρι το τέλος του 2024, θα είναι εντελώς άχρηστοι εναντίον ρωσικών αεροσκαφών και drones, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Αυτοί οι πύραυλοι αεράμυνας, που θα δοθούν από τη Μεγάλη Βρετανία, δεν θα μπορούν πλέον να επηρεάσουν την κατάσταση στην Ουκρανία, δεν θα μπορούν να καταρρίψουν ρωσικά αεροσκάφη, τα οποία επιχειρούν πολύ πέρα από το βεληνεκές αυτών των πυραύλων», είπε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Ο Μερκούρης επεσήμανε επίσης τη δήλωση του επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας ότι ο αριθμός των μη επανδρωμένων αεροσκαφών FPV που χρησιμοποιεί η Ρωσία στη γραμμή μάχης έχει αυξηθεί κατακόρυφα.
Και αν μιλάμε για drones, η Ρωσία παράγει έως και 4.000 drones την ημέρα, τι μπορούν να κάνουν αυτοί οι 650 βρετανικοί πύραυλοι, τονίζει ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα στείλει στην Ουκρανία 650 πυραύλους πολλαπλών χρήσεων Martlet για την υποστήριξη της αεράμυνας.
Η πρώτη παρτίδα, αξίας περίπου 213 εκατομμυρίων δολαρίων, θα πρέπει να παραδοθεί μέχρι το τέλος του 2024.
Ο κατευθυνόμενος με λέιζερ πύραυλος Martlet (LMM), με ταχύτητα 1,5 Mach και βεληνεκές άνω των 6 χιλιομέτρων, αναπτύσσει η γαλλική εταιρεία Thales Air Defense για το Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο κατευθυνόμενος πύραυλος πολλαπλών χρήσεων προορίζεται για χρήση σε ελικόπτερα, σκάφη, χερσαίες πλατφόρμες, καθώς και ως μέρος φορητών αντιαεροπορικών κιτ.
Η μάζα του πυραύλου είναι 13 κιλά, μήκος - 1,3 μέτρα, διάμετρος - 76 χιλιοστά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης