Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναιμικό rebound στις αγορές της Ασίας - Κόντρα στο ρεύμα η Κίνα, ανησυχία για αποπληθωρισμό

Αναιμικό rebound στις αγορές της Ασίας - Κόντρα στο ρεύμα η Κίνα, ανησυχία για αποπληθωρισμό
Στο Τόκιο, οι δείκτες Nikkei 225 και TOPIX σημείωσαν άνοδο 0,2% και 0,8%, αντίστοιχα
Ανακάμπτουν οι ασιατικές αγορές μετά τα κέρδη στη Wall Street, αλλά δυσκολεύτηκαν να διατηρήσουν το ανοδικό ράλι, καθώς οι ανησυχίες για την παραπαίουσα κινεζική οικονομία πλήττουν τη διάθεση των επενδυτών.
Τα στοιχεία της Τρίτης έδειξαν ότι οι εξαγωγές της Κίνας αυξήθηκαν τον Αύγουστο με τον ταχύτερο ρυθμό τους από τον Μάρτιο του 2023, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι κατασκευαστές σπεύδουν να παραγγείλουν εν όψει των δασμών που αναμένονται από διάφορους εμπορικούς εταίρους, ενώ οι εισαγωγές έπεσαν έξω στις προβλέψεις εν μέσω της αδύναμης εγχώριας ζήτησης.
Αυτό ακολούθησε τα στοιχεία της Δευτέρας για τον πληθωρισμό που έδειξαν ότι η εγχώρια ζήτηση παραμένει εύθραυστη, καθώς ο αποπληθωρισμός των τιμών παραγωγού επιδεινώθηκε, διατηρώντας ζωντανές τις εκκλήσεις για περαιτέρω κίνητρα από το Πεκίνο για τη στήριξη της οικονομίας του.
«Είναι ακόμη αβέβαιο αν αυτή η δυναμική μπορεί να διαρκέσει», δήλωσε ο Lynn Song, επικεφαλής οικονομολόγος της ING για την ευρύτερη Κίνα, σχετικά με το καλύτερο από το αναμενόμενο εμπορικό πλεόνασμα χάρη στην αύξηση των εξαγωγών.
«Εκτός από τους εισερχόμενους δασμούς και τα υποτονικά στοιχεία για τις εξαγωγικές παραγγελίες των τελευταίων μηνών, εάν η παγκόσμια αναπτυξιακή δυναμική αρχίσει να επιβραδύνεται επίσης, αυτό θα μπορούσε επίσης να παρασύρει την εξαγωγική δυναμική».

Στην Κίνα, οι δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite υποχώρησαν κατά 0,3% ο καθένας σε χαμηλό επτά μηνών, ενώ ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 0,3% σε χαμηλό τριών εβδομάδων.
Στο Τόκιο, οι δείκτες Nikkei 225 και TOPIX σημείωσαν άνοδο 0,2% και 0,8%, αντίστοιχα, μετά την πτώση τους σε χαμηλό σχεδόν ενός μήνα την περασμένη εβδομάδα.
Ο KOSPI της Νότιας Κορέας παρέμεινε αμετάβλητος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης