Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίδειξη δύναμης - Τεράστια ναυτική άσκηση Ρωσίας με πάνω από 400 πλοία σε 5 θάλασσες

Επίδειξη δύναμης - Τεράστια ναυτική άσκηση Ρωσίας με πάνω από 400 πλοία σε 5 θάλασσες
Κοινές ασκήσεις ρωσικών και κινεζικών πλοίων στον Ειρηνικό Ωκεανό
Επίδειξη δύναμης στη Δύση αποτελεί η τεράστια προγραμματισμένη ναυτική άσκηση «Ωκεανός 2024» που πραγματοποιεί από σήμερα Τρίτη 10/9 η Ρωσία ταυτόχρονα σε Ειρηνικό και Αρκτικό Ωκεανό αλλά και στη Μεσόγειο, στη Βαλτική και στην Κασπία Θάλασσα.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, οι ασκήσεις είναι σε εξέλιξη βάσει του σχεδίου εκπαίδευσης των Ρώσων ναυτών.
«Σήμερα, σύμφωνα με το σχέδιο εκπαίδευσης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, μονάδες και σχηματισμοί των ναυτικών δυνάμεων αρχίζουν να συμμετέχουν στη στρατηγική άσκηση διοίκησης και επιτελείου «Ocean-2024», η οποία θα διαρκέσει έως και τις 16 Σεπτεμβρίου» επισημαίνει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Πάνω από 400 πλοία και υποβρύχια

Βάσει της σχετικής ενημέρωσης, περισσότερα από 400 πλοία, υποβρύχια και σκάφη υποστήριξης πρόκειται να λάβουν μέρος στις στρατιωτικές ασκήσεις, στις οποίες θα συμμετάσχουν και περισσότερα από 120 αεροσκάφη και ελικόπτερα της αεροπορίας του ναυτικού και των αεροδιαστημικών υπηρεσιών.
Εκτιμάται ότι στην άσκηση θα συμμετάσχουν περίπου 7.000 στρατιωτικές μονάδες και περισσότεροι από 90.000 στρατιώτες.

Ο στόχος

«Ο βασικός στόχος των ασκήσεων είναι να ελέγξουμε την ετοιμότητα της διοίκησης και των μονάδων του ρωσικού ναυτικού στη διαχείριση ετερογενών ομάδων στους τομείς ευθύνης τους, στην επίλυση μη τυπικών επιχειρησιακών ενεργειών, στην πλήρη χρήση όπλων υψηλής ακρίβειας αλλά και προηγμένων όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού καθώς και στην επέκταση της αλληλεπίδρασης με ναυτικές δυνάμεις κρατών εταίρων για την επίλυση κοινών εργασιών στη θάλασσα» τονίζει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Κοινές ασκήσεις με Κίνα στον Ειρηνικό

Στο πλαίσιο αυτό, ρωσικά και κινεζικά πλοία πραγματοποιούν κοινές ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο του Μεγάλου Πέτρου, νότια του Vladivostok, στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως τέσσερα κινεζικά πολεμικά πλοία και ένα σκάφος ανεφοδιασμού ενώθηκαν με ρωσικά πλοία για ασκήσεις «για την υπεράσπιση θαλάσσιων επικοινωνιών και περιοχών θαλάσσιας οικονομικής δραστηριότητας».
Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα (Xinhua) μετέδωσε, ότι στόχος των γυμνασίων με τη Ρωσία είναι να εμβαθυνθεί «το επίπεδο του στρατιωτικού συντονισμού ανάμεσα στις κινεζικές και τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και να διευρυνθεί η ικανότητά τους να απαντούν από κοινού σε απειλές για την ασφάλεια».

Υπό το βλέμμα του Putin

Όπως έγινε γνωστό, την έναρξη των ναυτικών ασκήσεων θα παρακολουθήσει ο πρόεδρος Vladimir Putin από το κέντρο επιχειρήσεων του Κρεμλίνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης