Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στη Wall Street - Στο -0,7% ο Dow Jones, JPMorgan -7% και Goldman Sachs -5%

Απώλειες στη Wall Street - Στο -0,7% ο Dow Jones, JPMorgan -7% και Goldman Sachs -5%
Ελλείψει δημοσιοποίησης σημαντικών οικονομικών στοιχείων για τις ΗΠΑ την τρέχουσα εβδομάδα, οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα στη νομισματική πολιτική
Απώλειες καταγράφουν στη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας οι κύριοι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, μετά την ανάκαμψη της Δευτέρας 10/9 που ακολούθησε τη χειρότερη εβδομάδα των τελευταίων 18 μηνών.
Ελλείψει δημοσιοποίησης σημαντικών οικονομικών στοιχείων για τις ΗΠΑ την τρέχουσα εβδομάδα, οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα στη νομισματική πολιτική και αισιοδοξούν για μείωση των επιτοκίων από τη Federal Reserve (Fed) στη συνεδρίαση που θα λάβει χώρα 17-18 Σεπτέμβρίου 2024.
O πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, έδωσε «σήμα» για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής στην πρόσφατη ομιλία του στο συμπόσιο Jackson Hole, με τις μετοχές να αντιδρούν θετικά. 

Υπενθυμίζεται πως η προσγείωση στη Wall Street την προηγούμενη εβδομάδα ήταν απόρροια των στοιχείων που δημοσιεύθηκαν για την αμερικανική οικονομία. Εκτός από τους «ξερούς» αριθμούς για απασχόληση, εμπόριο, μεταποίηση, η μηνιαία έκθεση «Beige Book» της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) -η οποία ερευνά το επιχειρηματικό κλίμα στις 12 Περιφέρειες όπου εδρεύουν οι Fed- έδειξε επιβράδυνση -και ύφεση σε ορισμένες περιοχές- της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ. Παράλληλα, η μεταποιητική δραστηριότητα μειώθηκε στις περισσότερες Περιφέρειες και ο κλάδος κατασκευής κατοικιών και ακίνητης περιουσίας ανέφερε μεικτές μετρήσεις. Σε ό,τι αφορά στον πληθωρισμό, οι τιμές αυξήθηκαν με μέτριο ρυθμό. Οι αυξήσεις του κόστους των εισροών για τις επιχειρήσεις ήταν επίσης μέτριες, αν και μία Περιφέρεια ανέφερε ότι το κόστος επιταχύνεται.

Σήμερα 10/9, τα τραπεζικά blue chips και συγκεκριμένα οι JPMorgan (-7%) και Goldman Sachs (-5%) συμπαρασύρουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones σε πτώση 0,7%,ενώ οι S&P 500 και Nasdaq καταγράφουν ήπιες απώλειες.
Οι τρεις δείκτες στις 19:00 ώρα Ελλάδος (άνοιγμα  στις 16:30):

Καταγραφή_302.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης