Τελευταία Νέα
Διεθνή

Shoigu: Νέα εποχή στις σχέσεις Ρωσίας - Ιράν με υπογραφή διμερούς συνθήκης

Shoigu: Νέα εποχή στις σχέσεις Ρωσίας - Ιράν με υπογραφή διμερούς συνθήκης
Η Ρωσία έχει καλλιεργήσει στενότερους δεσμούς με το Ιράν και άλλα κράτη εχθρικά προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως η Βόρεια Κορέα
Η Ρωσία έχει ολοκληρώσει τις απαιτούμενες διαδικασίες για να υπογράψει νέα διμερή συνθήκη με το Ιράν, όπως ανέφερε ο πρώην Ρώσος υπουργός Άμυνας και μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας Sergei Shoigu.
«Ανυπομονούμε για την επικείμενη σύναψη μιας νέας βασικής διακρατικής συνθήκης.
Ολοκληρώνουμε τις εσωτερικές διαδικασίες που είναι απαραίτητες για την προετοιμασία των εγγράφων για υπογραφή από τους προέδρους» δήλωσε ο Shoigu.
Η Ρωσία έχει καλλιεργήσει στενότερους δεσμούς με το Ιράν και άλλα κράτη εχθρικά προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως η Βόρεια Κορέα, τα δυόμισι χρόνια από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγορούν και τις δύο χώρες ότι βοηθούν την πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας, κάτι που η Μόσχα αρνείται.
Ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, διέψευσε τις πληροφορίες ότι η Τεχεράνη προμήθευσε τη Μόσχα με τέτοιους πυραύλους, μεταδίδει το Reuters.
Το Ιράν θεωρεί «ψευδείς και παραπλανητικές» τις αναφορές για μεταφορά ιρανικών όπλων στη Ρωσία, στο πλαίσιο «κακής προπαγάνδας» που έχει στόχο να αποκρύψει τη στρατιωτική υποστήριξη της Δύσης στο Ισραήλ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Nasser Kanaani στο X.

www,bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης