Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη από Ινστιτούτο Kiel: Η Ρωσία χρειάζεται μόλις ... 6 μήνες για να παραγάγει ολόκληρο το οπλοστάσιο της Γερμανίας

Αποκάλυψη από Ινστιτούτο Kiel: Η Ρωσία χρειάζεται μόλις ... 6 μήνες για να παραγάγει ολόκληρο το οπλοστάσιο της Γερμανίας
Tο χάσμα μεταξύ των στρατιωτικών δυνατοτήτων Ρωσίας και Γερμανίας συνεχίζει να διευρύνεται σε ... χαοτικά επίπεδα
Η Ρωσία είναι ικανή να παράγει στρατιωτικό εξοπλισμό σε όγκο ίσο με το σύνολο του οπλοστασίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (ΟΔΓ), σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας του Κιέλου (IfW Kiel).
Η αναφορά βασίζεται σε ανοιχτές πηγές δεδομένων και τη βάση δεδομένων του "Kiel Military Procurement Tracker".
Σημειώνεται πως οι επιστήμονες πραγματοποίησαν ανάλυση που αποκαλύπτει ότι η Γερμανία, με τον τρέχοντα ρυθμό αγορών, θα χρειαστεί περίπου 100 χρόνια για να φτάσει στο επίπεδο των στρατιωτικών αποθεμάτων που διέθετε πριν από 20 χρόνια.
«Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη μαζική αύξηση των αμυντικών δυνατοτήτων της Ρωσίας, η οποία θα μπορούσε να παραγάγει το πλήρες γερμανικό οπλοστάσιο σε περίπου έξι μήνες», επισημαίνει το ινστιτούτο στην ανακοίνωσή του.
Παράλληλα, οι ερευνητές τόνισαν ότι το χάσμα μεταξύ των στρατιωτικών δυνατοτήτων Ρωσίας και Γερμανίας συνεχίζει να διευρύνεται.
Προσφάτως, έρευνα του Πενταγώνου κατέδειξε ότι η Ρωσία υπερέχει σημαντικά έναντι του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στον τομέα της παραγωγής όπλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης