Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: «Δωράκι» της Fed στις τράπεζες - Μειώνονται στο μισό οι κεφαλαιακές απαιτήσεις

ΗΠΑ: «Δωράκι» της Fed στις τράπεζες - Μειώνονται στο μισό οι κεφαλαιακές απαιτήσεις
«Το κεφάλαιο έχει κόστος»
Σχετικά Άρθρα
Στο ήμισυ προτίθεται να «κόψει» τις κεφαλαιακές απαιτήσεις των μεγάλων αμερκανικών τραπεζών η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), στον απόηχο των αντιδράσεων από αξιωματούχους του κλάδου και πολιτικούς στις ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη νέα πρόταση της Fed, οι κολοσσιαίες αμερικανικές τράπεζες θα πρέπει να αυξήσουν τα επίπεδα κεφαλαίου τους κατά 9%, έναντι ποσοστού 19% που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο.
Την ίδια στιγμή, θα εξαιρεθούν από τους κανόνες τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με περιουσιακά στοιχεία μεταξύ 100 δισ. και 250 δισ. δολαρίων, τα οποία αρχικά υπόκεινταν στα αυστηρότερα πρότυπα των μεγαλύτερων τραπεζών (μετά και την κατάρρευση περιφερειακών τραπεζών).
«Το κεφάλαιο έχει κόστος». «Σε σύγκριση με το χρέος, το κεφάλαιο είναι πιο ακριβή πηγή χρηματοδότησης για την τράπεζα. Οι υψηλότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις θα αυξήσουν το κόστος χρηματοδότησης σε μια τράπεζα και η τράπεζα μπορεί να μετακυλήσει υψηλότερο κόστος σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και πελάτες που ασχολούνται με μια σειρά χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων», δήλωσε σχετικά ο αντιπρόεδρος της Fed για την εποπτεία Michael Barr, σε εκδήλωση στην Ουάσιγκτον που διοργανώθηκε από το Brookings Institution.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης