Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταπέλτης Musk - Οι ΗΠΑ εμποδίζουν την αποστολή του ανθρώπου στον Άρη - Ανυπέρβλητα τα εμπόδια για την SpaceX

Καταπέλτης Musk - Οι ΗΠΑ εμποδίζουν την αποστολή του ανθρώπου στον Άρη - Ανυπέρβλητα τα εμπόδια για την SpaceX
«Η ανθρωπότητα δεν θα πατήσει ποτέ στον Άρη αν αυτό συνεχιστεί», έγραψε ο Musk
Ο επιχειρηματίας και δισεκατομμυριούχος Elon Musk δήλωσε ότι οι ρυθμιστικές πολιτικές των ΗΠΑ θα εμποδίσουν τη SpaceX να στείλει τον πρώτο άνθρωπο στον Άρη μακροπρόθεσμα.
«Η ανθρωπότητα δεν θα πατήσει ποτέ στον Άρη αν αυτό συνεχιστεί», έγραψε ο Musk, σχολιάζοντας τη δημοσίευση των ρυθμιστικών απαιτήσεων για τις προετοιμασίες εκτόξευσης της SpaceX.
Σύμφωνα με το κείμενο που επικαλείται ο επιχειρηματίας, πριν από την πέμπτη δοκιμαστική εκτόξευση του διαστημικού σκάφους Starship, απαιτούνται 60ήμερες διαβουλεύσεις με τα τμήματα της Εθνικής Διοίκησης Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (NOAA), προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των δραστηριοτήτων της εταιρείας για το περιβάλλον.
Μάλιστα, αυτές οι διαβουλεύσεις μπορούν να παραταθούν από τον ρυθμιστικό φορέα απεριόριστες φορές.
Ωστόσο, το έγγραφο αναφέρει ότι η προσγείωση του ενισχυτή Super Heavy στον Κόλπο του Μεξικού μετά τον διαχωρισμό του από το δεύτερο στάδιο του πυραύλου και οι ηχητικές εκρήξεις που παράγονται δεν έχουν επικίνδυνη επίδραση στη χλωρίδα και την πανίδα του Κόλπου, γεγονός που επιβεβαιώθηκε από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ.
Όπως έγραψε η ιστοσελίδα KP.RU, στις 9 Σεπτεμβρίου ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του, SpaceX, θα εκτοξεύσει το πρώτο μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο προς τον Άρη σε δύο χρόνια.
Εάν όλα πάνε καλά, οι επανδρωμένες αποστολές στον «κόκκινο πλανήτη» θα ξεκινήσουν δύο χρόνια αργότερα.
Μετά από αυτό, η συχνότητα των επισκέψεων των γήινων στον Άρη θα αυξάνεται εκθετικά.
Ο επικεφαλής της εταιρείας προβλέπει ότι σε περίπου 20 χρόνια θα υπάρχει εκεί μια αυτάρκης πόλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης