Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρή αντεπίθεση των Ρώσων στο Kursk – Απελευθέρωσαν αρκετούς οικισμούς

Ισχυρή αντεπίθεση των Ρώσων στο Kursk – Απελευθέρωσαν αρκετούς οικισμούς
Ο εχθρός υπέστη πολύ βαριές απώλειες υποστήριξε ο Apty Alaudinov, επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων Akhmat
(upd2) Στην αντεπίθεση περνούν οι Ρώσοι στην περιοχή του Kursk καθώς όπως ανακοίνωσε ο Apty Alaudinov, Ρώσος υποστράτηγος και επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων Akhmat, οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να απελευθερώσουν αρκετούς οικισμούς που είχαν πέσει τις τελευταίες εβδομάδες στα χέρια των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
«Η 155η Ταξιαρχία Πεζοναυτών ήρθε από εκείνη την πλευρά…
Θέλω να πω ότι αυτοί οι στρατιώτες είναι ήρωες, πολύ αξιόλογοι…
Ο εχθρός υπέστη πολύ βαριές απώλειες.
Από όσο γνωρίζω, οι Ρώσοι στρατιώτες έχουν ανακαταλάβει πολλούς οικισμούς από τον εχθρό» υπογράμμισε ο Alaudinov, τονίζοντας ότι οι δυνάμεις των Akhmat έχουν καταστρέψει μεγάλο στρατιωτικό εξοπλισμό των Ουκρανών.
Σημειώνεται πως το Kursk έχει εξελιχθεί σε παγίδα θανάτου για τους Ουκρανούς, οι οποίοι μέχρι στιγμής μετρούν πάνω από 11.800 νεκρούς.

Τι λένε Ρώσοι στρατιωτικοί bloggers

Σύμφωνα με αναρτήσεις Ρώσων στρατιωτικών bloggers στο Telegram, ο ρωσικός στρατός έχει εξαπολύσει μια πολύ ισχυρή αντεπίθεση στο Kursk.
Βάσει των πληροφοριών αυτών, δυνάμεις της 106ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας με την υποστήριξη βαρέων τεθωρακισμένων οχημάτων κατάφεραν να ανακαταλάβουν τον οικισμό Snagost και να τρέψουν σε φυγή τους Ουκρανούς ενώ αλεξιπτωτιστές από την Κριμαία εξαπέλυσαν επίθεση στο χωριό Vishenevka, αναγκάζοντας και πάλι τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σε υποχώρηση.
Το ίδιο συνέβη και στους οικισμούς Oktyabrya, Komarovka και Sheptukhovka ενώ συγκρούσεις μαίνονται μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών στο χωριό Apanasovka.
Επιπλέον, επισημαίνεται πως η 155η Ταξιαρχία Πεζοναυτών του Στόλου του Ειρηνικού απελευθέρωσε τον οικισμό Gordeevka, ενώ αναφέρεται πως οι Ουκρανοί τράπησαν σε φυγή και από τους οικισμούς Vnezapne και Victorovka.
Επίσης, οι Ρώσοι φέρονται να άρχισαν να επιτίθενται στις θέσεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κοντά στο Borok, το Pogrebki και το Martynovka.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης