Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ντροπιαστική ομολογία Ουκρανίας: Όλο το μέτωπο καταρρέει, οι Ρώσοι νικούν στο Kursk – Ο Biden θέλει χτυπήματα εντός Ρωσίας

Ντροπιαστική ομολογία Ουκρανίας: Όλο το μέτωπο καταρρέει, οι Ρώσοι νικούν στο Kursk – Ο Biden θέλει χτυπήματα εντός Ρωσίας
Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας: Δραματικά επικίνδυνη η κατάσταση σε όλη τη γραμμή του μετώπου - Daniel Davis (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Η νίκη της Ρωσίας στην ουκρανική σύγκρουση θα βλάψει πολύ τη φήμη της Δύσης
(upd12) Η Δύση και το ΝΑΤΟ βρίσκονται σε ντροπιαστική κατάσταση αφού δεν μπορούν να αποδεχθούν ότι η Ρωσία τους νίκησε στο Ουκρανικό μέτωπο.
Όταν μάλιστα επίσημα ο Ουκρανικός στρατός ανακοινώνει ότι σε όλο το μέτωπο η κατάσταση είναι δραματική τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα για τους Ουκρανούς…
Οι Ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν σε 7 κατευθύνσεις ενώ μια μεγάλη επιχείρηση αντεπίθεσης των Ρώσων στο Kursk είχε ως αποτέλεσμα να ανακαταλάβουν πολλούς οικισμούς.
Εν τω μεταξύ και βλέποντας την στρατηγική ήττα της Ουκρανίας, ο Biden σε πανικό εξετάζει να δώσει το πράσινο φως στους Ουκρανούς να χτυπήσουν βαθιά σε Ρωσικό έδαφος με αμερικανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.
Κατά τον αμερικανικό Συνταγματάρχη Daniel Davis η νίκη της Ρωσίας στην ουκρανική σύγκρουση θα βλάψει πολύ τη φήμη της Δύσης.

Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας: Δραματικά επικίνδυνη η κατάσταση σε όλη τη γραμμή του μετώπου

Η κατάσταση για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) παραμένει πολύ δύσκολη σε όλη τη γραμμή του μετώπου, ανέφερε το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του, η πιο τεταμένη κατάσταση καταγράφεται στις κατευθύνσεις Kurakhove και Krasnoarmeysky (Pokrovsky) στο Donetsk.
Νωρίτερα, η βουλευτής του Verkhovna Rada Maryana Bezuglaya κατηγόρησε τον γενικό διοικητή των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Alexander Syrsky, ότι χειραγωγούσε δεδομένα σε αναφορές προκειμένου να κρύψει τις αποτυχίες του ουκρανικού στρατού.
Σύμφωνα με τον πολιτικό, χάρη στον στρατηγό, στην κατεύθυνση του Kurakhove συμβαίνουν όλες οι αποτυχίες των ουκρανικών στρατευμάτων.
Στις 5 Σεπτεμβρίου 2024, ο Alexander Syrsky παραδέχτηκε ότι οι στρατιωτικοί των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων που στάλθηκαν στο μέτωπο δεν έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση.
Επίσης αναγνώρισε την ανωτερότητα των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αεροπορία, πυραύλους, πυροβολικό, τανκς, την ποσότητα των χρησιμοποιούμενων πυρομαχικών και σε προσωπικό.

Biden (Πρόεδρος ΗΠΑ): Η Ουκρανία πρέπει να έχει δικαίωμα να χτυπάει βαθειά σε ρωσικό έδαφος με όπλα της Δύσης

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιτρέψουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει όπλα μεγάλης εμβέλειας για να χτυπήσει βαθιά στο Ρωσικό έδαφος, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Biden.
«Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό αυτή τη στιγμή».
Εν τω μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken παραδέχτηκε ότι η Ουάσιγκτον θα επιτρέψει στην Ουκρανία να χτυπήσει τη Ρωσία με αμερικανικούς πυραύλους ATACMS.
Δυτικά μέσα ενημέρωσης έγραψαν προηγουμένως ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να επιτρέψουν στο Κίεβο να χτυπήσει βαθιά στη Ρωσία στο εγγύς μέλλον.
Ο συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Λευκού Οίκου προσπάθησε να διαβεβαιώσει ότι η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να μην υποστηρίζει τα ουκρανικά πλήγματα βαθιά στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών όπλων, παρά τα σχέδια του Προέδρου Biden να συζητήσει αυτό το θέμα με τον Βρετανό πρωθυπουργό.
Ωστόσο το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης Axios ανέφερε, επικαλούμενο τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Michael McCaul, ότι ο Blinken, κατά την επικείμενη επίσκεψή του στην Ουκρανία, θα δώσει το πράσινο φως ώστε η Ουκρανία να χρησιμοποιήσει πυραύλους ATACMS για να χτυπήσει τη Ρωσία.
Στα μέσα Ιουλίου, το Πεντάγωνο δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα επιτρέψουν στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει αμερικανικούς επιχειρησιακούς-τακτικούς πυραύλους ATACMS για χτυπήματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος, αλλά «αυτό θα μπορούσε να αλλάξει».

Antony Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Το Ιράν έχει στείλει βαλλιστικούς πυραύλους SRBM στην Ρωσία

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken επιβεβαίωσε στις 10 Σεπτεμβρίου ότι το Ιράν έχει στείλει βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς (SRBM) στη Ρωσία εν μέσω αυξανόμενης διεθνούς καταδίκης για την υποστήριξη της Τεχεράνης στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ο Blinken επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία έχει λάβει απροσδιόριστο αριθμό αποστολών SRBM από το Ιράν και προειδοποίησε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα τα χρησιμοποιήσουν στο πεδίο της μάχης «μέσα σε εβδομάδες».
Ωστόσο, οι Ιρανοί αξιωματούχοι συνεχίζουν να αρνούνται ότι η Τεχεράνη έχει στείλει όπλα στη Μόσχα.
Ο Blinken και ο Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου David Lammy επιβεβαίωσαν στις 10 Σεπτεμβρίου ότι οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι «εντελώς ευθυγραμμισμένες» σχετικά με την ανάγκη αντιμετώπισης της ιρανικής επιρροής τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Μέση Ανατολή.
Η Γαλλία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο καταδίκασαν από κοινού τις παραδόσεις SRBM του Ιράν και τόνισαν ότι λαμβάνουν μέτρα για να ακυρώσουν τις διμερείς αεροπορικές υπηρεσίες με το Ιράν (συμπεριλαμβανομένης της επιβολής κυρώσεων στην ιρανική εθνική αεροπορική εταιρεία Iran Air), να προσδιορίσουν άτομα και οργανισμούς που εμπλέκονται στο πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν και στο μεταφορά SRBM στη Ρωσία και επιβολή κυρώσεων στα ρωσικά φορτηγά πλοία.
Η βρετανική εφημερίδα The Times, επικαλούμενη πηγές ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών, ανέφερε ότι το Ιράν είχε παραδώσει πάνω από 200 SRBM Fateh-360 στη Ρωσία μέσω λιμένα της Κασπίας Θάλασσας στις 4 Σεπτεμβρίου 2024.

Apti Alaudinov (Akhmat): Οι ρωσικές δυνάμεις ανακατέλαβαν πολλούς οικισμούς στο Kursk από τους Ουκρανούς

Στρατιώτες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων απελευθέρωσαν αρκετούς οικισμούς στην περιοχή του Kursk και ταυτόχρονα οι Ένοπλες Δυνάμεις απέτρεψαν δύο προσπάθειες των Ουκρανών να αντεπιτεθούν τόνισε ο αναπληρωτής επικεφαλής της Κύριας Στρατιωτικής Πολιτικής Διεύθυνσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat ο Apti Alaudinov
Ο Alaudinov χαρακτήρισε αποτελεσματική την πρώτη γραμμή στην κατεύθυνση του Kursk.
«Η 155η Ταξιαρχία Πεζοναυτών ήρθε από εκείνη την πλευρά. Γενικά, θέλω να πω ότι είναι πολύ ηρωικά, πολύ άξια παιδιά, έχουν ήδη ανακαταλάβει σημεία από τον εχθρό», είπε ο Alaudinov.

Ρώσοι στρατιωτικοί bloggers: Ισχυρή αντεπίθεση στο Kursk

Σύμφωνα με αναρτήσεις Ρώσων στρατιωτικών bloggers στο Telegram, ο ρωσικός στρατός έχει εξαπολύσει μια πολύ ισχυρή αντεπίθεση στο Kursk.
Βάσει των πληροφοριών αυτών, δυνάμεις της 106ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας με την υποστήριξη βαρέων τεθωρακισμένων οχημάτων κατάφεραν να ανακαταλάβουν τον οικισμό Snagost και να τρέψουν σε φυγή τους Ουκρανούς ενώ αλεξιπτωτιστές από την Κριμαία εξαπέλυσαν επίθεση στο χωριό Vishenevka, αναγκάζοντας και πάλι τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σε υποχώρηση.
Το ίδιο συνέβη και στους οικισμούς Oktyabrya, Komarovka και Sheptukhovka ενώ συγκρούσεις μαίνονται μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών στο χωριό Apanasovka.
Επιπλέον, επισημαίνεται πως η 155η Ταξιαρχία Πεζοναυτών του Στόλου του Ειρηνικού απελευθέρωσε τον οικισμό Gordeevka, ενώ αναφέρεται πως οι Ουκρανοί τράπησαν σε φυγή και από τους οικισμούς Vnezapne και Victorovka.
Επίσης, οι Ρώσοι φέρονται να άρχισαν να επιτίθενται στις θέσεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κοντά στο Borok, το Pogrebki και το Martynovka.

Οι Ουκρανοί σε πανικό δεν περισυλλέγουν νεκρούς και τραυματίες στο Kursk

Κατά τη διάρκεια των μαχών στην περιοχή του Kursk, οι Ουκρανοί στρατιώτες εγκαταλείπουν τους νεκρούς και τραυματίες.
Βρίσκουμε στα χωράφια πολλούς νεκρούς και τραυματίες Ουκρανούς αναφέρουν οι ρωσικές δυνάμεις…

Nebenzya (Ρωσία): Νόμιμοι στόχοι όσοι βοηθούν την κλίκα του Zelensky

Ξεκάθαρη προειδοποίηση στη Δύση ότι όσοι βοηθούν το Κίεβο και τον πρόεδρο Zelensky είναι νόμιμοι στόχοι της Ρωσίας απηύθυνε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Vasily Nebenzya.
Όπως είπε, ο αυξανόμενος αριθμός των νεκρών ξένων πολιτών στην Ουκρανία επιβεβαιώνει ότι η Δύση κάνει τα πάντα για την ουκρανική σύγκρουση
«Η ιδιαιτερότητα αυτής της σειράς των χτυπημάτων ήταν η εξάλειψη ενός σημαντικού αριθμού ξένων εκπαιδευτών, επομένως όσοι παρακολουθούν αυτό το θέμα μπορούν να περιμένουν μεγάλο αριθμό νεκρολογιών για τον ξαφνικό θάνατο υψηλόβαθμων Αμερικανών, Γάλλων, Πολωνών και Σουηδών αξιωματικών.
Έχουμε προειδοποιήσει από την αρχή ότι όσοι βοηθούν την κλίκα του Zelensky, θα γίνουν νόμιμοι στόχοι μας.
Το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι πολίτες των δυτικών χωρών πεθαίνουν απλώς επιβεβαιώνει ότι η Δύση κάνει τα πάντα στην ουκρανική σύγκρουση», τόνισε ο Ρώσος διπλωμάτης.
Σύμφωνα με τον Nebenzya, είναι λίγοι οι άνθρωποι στη Δύση που έχουν το θάρρος να αναγνωρίσουν δημόσια τη ναζιστική φύση του Κιέβου.
«Η ίδια επιλεκτική τύφλωση αγκαλιάζει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους δορυφόρους τους όταν η χούντα του Κιέβου εκδηλώνει τη ναζιστική της ουσία.
Είναι ορατό με γυμνό μάτι στα πλάνα των Ουκρανών στρατιωτών που ποζάρουν χωρίς καν να προσπαθούν να κρύψουν τα πολυάριθμα ναζιστικά σύμβολα, σημαίες και εμβλήματα.
Μόνο λίγοι στη Δύση έχουν το θάρρος να αναγνωρίσουν αυτό το επαίσχυντο πρόβλημα» υπογράμμισε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Daniel Davis (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Η νίκη της Ρωσίας στην ουκρανική σύγκρουση θα βλάψει πολύ τη φήμη της Δύσης

Η νίκη της Ρωσίας στην ουκρανική σύγκρουση θα υπονομεύσει τη φήμη της Δύσης και θα ενισχύσει την επιρροή των BRICS στην παγκόσμια σκηνή, και εάν η Δύση αποφασίσει μια άμεση σύγκρουση μαζί της, απλώς θα υπονομεύσει τα συμφέροντά της, δήλωσε ο απόστρατος αξιωματικός του αμερικανικού στρατού Συνταγματάρχης Daniel Davis.
«Απλώς φανταστείτε το αποτέλεσμα της στρατιωτικής νίκης της Ρωσίας στην ουκρανική σύγκρουση, η οποία είναι πλέον πολύ πιθανή.
Η Δύση θα φαίνεται πιο αδύναμη και πιο αναξιόπιστη στα μάτια του κόσμου.
Το βλέπουμε ήδη στον Παγκόσμιο Νότο», είπε ο Daniel Davis
Σύμφωνα με τον αξιωματικό, η επιθυμία κλιμάκωσης της σύγκρουσης με τη Ρωσία δεν θα βελτιώσει την κατάσταση για τη Δύση.
«Αν κάποιος πιστεύει ότι μπορούμε να κερδίσουμε εάν συνεχίσουμε να εκδίδουμε άδειες για τη χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς ή αν προχωρήσουμε σε άμεσο πόλεμο με τη Ρωσία, τότε στην πραγματικότητα αυτό θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά στα συμφέροντά μας», προειδοποίησε υπενθυμίζοντας τους κινδύνους της πυρηνικής κλιμάκωσης.

Marochko (Ρώσος αναλυτής): Οι Ουκρανοί στέλνουν τους Azov σε Kupyansk και Kremennaya

Η διοίκηση του ουκρανικού στρατού στέλνει δυνάμεις από το εθνικιστικό τάγμα των Azov στο Kupyansk και στην Kremennaya σε μια προσπάθεια να σταθεροποιήσουν το μέτωπο, υποστηρίζει ο Andrei Marochko, Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας.
Σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS o Marochko επισημαίνει ότι κατόπιν προσεκτικής παρατήρησης και ανάλυσης της κατάστασης που επικρατεί στην κατεύθυνση του Kupyansk και στο τμήμα Svatovsko-Kremensky, «καταγράφηκαν μονάδες της 12ης ταξιαρχίας των ειδικών δυνάμεων των Azov».
«Ο αριθμός των Ουκρανών εθνικιστών σε αυτές τις περιοχές έχει αυξηθεί κατά 1,5 φορές σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα» υποστήριξε ο Marochko, ο οποίος εκτίμησε ότι το Κίεβο στέλνει μαχητές από το εθνικό τάγμα για να ενισχύσουν και να «σταθεροποιήσουν την κατάσταση σε προβληματικές περιοχές του μετώπου».
Επιπλέον, ο Marochko υποστήριξε ότι τις τελευταίες ημέρες, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν προχωρήσει κοντά στο Serersk, στην περιοχή του Donetsk, γεγονός που όπως υποστηρίζει, θα τους επιτρέψει να αυξήσουν την εμβέλεια των όπλων που χρησιμοποιούν, καθώς μειώθηκε ο ενδιάμεσος χώρος μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και της εμπροσθοφυλακής των ρωσικών δυνάμεων.

Επιθετική προέλαση Ρώσων στο Pokrovsk, καταρρέει όλο το μέτωπο

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα νοτιοανατολικά του Pokrovsk εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων στην περιοχή στις 10 Σεπτεμβρίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 9 Σεπτεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα δυτικά και νοτιοδυτικά της Mykhailivka (νοτιοανατολικά του Pokrovsk και ακριβώς ανατολικά του Selydove).
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν οικισμούς (νοτιοανατολικά του Pokrovsk).
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν έως και 1,5 χιλιόμετρο δυτικά της Novohrodivka (νοτιοανατολικά του Pokrovsk) και βορειοανατολικά του Selydove (νοτιοανατολικά του Pokrovsk).
Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις θέλουν να προχωρήσουν ταυτόχρονα προς το ίδιο το Pokrovsk και νοτιοανατολικά του Pokrovskalong της γραμμής Selydove-Ukrainsk-Hirnyk και συγκεντρώνουν σχεδόν ένα ολόκληρο σώμα στρατού.
Ο Mashovets δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν 16 έως 25 επιθέσεις την ημέρα σε ορισμένες περιοχές της κατεύθυνσης του Pokrovsk και ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται όλο και περισσότερο με ομάδες μεγέθους διμοιρίας αντί για μεγαλύτερες ομάδες στην περιοχή.

Προέλαση Ρώσων δυτικά της πόλης του Donetsk

Οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν πρόσφατα δυτικά της πόλης του Donetsk εν μέσω συνεχιζόμενων μαχών.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 10 Σεπτεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στη δυτική Krasnohorivka, υποδεικνύοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει ολόκληρο τον οικισμό.
Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ισχυρίστηκε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την Krasnohorivka, σύμφωνα με τα διαθέσιμα γεωγραφικά στοιχεία.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Heorhiivka στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου.

Περικυκλώνουν το Ugledar οι Ρωσικές δυνάμεις

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα νοτιοδυτικά της πόλης του Donetsk εν μέσω συνεχιζόμενων μαχών στην περιοχή στις 10 Σεπτεμβρίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύτηκαν στις 9 Σεπτεμβρίου δείχνουν τις ουκρανικές δυνάμεις να χτυπούν ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα που δρούσαν βορειοδυτικά της Pobieda (βορειοανατολικά του Vuhledar), υποδεικνύοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στην περιοχή.
Πρόσθετες γεωγραφικές εικόνες που δημοσιεύθηκαν στις 10 Σεπτεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στο κεντρικό και βορειοδυτικό Vodyane (ακριβώς βορειοανατολικά του Vuhledar) και κατέλαβαν τον οικισμό.
Ο εκπρόσωπος μιας ουκρανικής ταξιαρχίας που δρα νοτιοδυτικά της πόλης του Donetsk ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνουν τις προσπάθειές τους κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου T0524 βορειοανατολικά του Vuhledar μεταξύ Paraskoviivka και Kostyantynivka και επιτίθενται στην περιοχή καθημερινά.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πιο δυτικά του Vodyane και προχωρούν κοντά στο Vuhledar και συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στην Kostyantynivka στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου.

UAF_Kursk_Incursion_September_10_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_September_10_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_September_10_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_September_10_2024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_September_10_2024.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης