Διεθνή

Biden (Πρόεδρος ΗΠΑ): Η Ουκρανία πρέπει να έχει δικαίωμα να χτυπάει βαθειά σε με όπλα της Δύσης

Biden (Πρόεδρος ΗΠΑ): Η Ουκρανία πρέπει να έχει δικαίωμα να χτυπάει βαθειά σε  με όπλα της Δύσης
Tο αμερικανικό μέσο ενημέρωσης Axios ανέφερε  ότι ο Blinken, κατά την επικείμενη επίσκεψή του στην Ουκρανία, θα δώσει το πράσινο φως ώστε η Ουκρανία να χρησιμοποιήσει πυραύλους ATACMS για να χτυπήσει τη Ρωσία
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιτρέψουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει όπλα μεγάλης εμβέλειας για να χτυπήσει βαθιά στο Ρωσικό έδαφος, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Biden.
«Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό αυτή τη στιγμή».
Εν τω μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken παραδέχτηκε ότι η Ουάσιγκτον θα επιτρέψει στην Ουκρανία να χτυπήσει τη Ρωσία με αμερικανικούς πυραύλους ATACMS.
Δυτικά μέσα ενημέρωσης έγραψαν προηγουμένως ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να επιτρέψουν στο Κίεβο να χτυπήσει βαθιά στη Ρωσία στο εγγύς μέλλον.
Ο συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Λευκού Οίκου προσπάθησε να διαβεβαιώσει ότι η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να μην υποστηρίζει τα ουκρανικά πλήγματα βαθιά στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών όπλων, παρά τα σχέδια του Προέδρου Biden να συζητήσει αυτό το θέμα με τον Βρετανό πρωθυπουργό.
Ωστόσο το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης Axios ανέφερε, επικαλούμενο τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Michael McCaul, ότι ο Blinken, κατά την επικείμενη επίσκεψή του στην Ουκρανία, θα δώσει το πράσινο φως ώστε η Ουκρανία να χρησιμοποιήσει πυραύλους ATACMS για να χτυπήσει τη Ρωσία.
Στα μέσα Ιουλίου, το Πεντάγωνο δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα επιτρέψουν στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει αμερικανικούς επιχειρησιακούς-τακτικούς πυραύλους ATACMS για χτυπήματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος, αλλά «αυτό θα μπορούσε να αλλάξει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης