Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία, τέλος – Δεν φτάνουν τα λεφτά για μια πλήρη νίκη κατά της Ρωσίας λένε ΗΠΑ, ΕΕ

Ουκρανία, τέλος – Δεν φτάνουν τα λεφτά για μια πλήρη νίκη κατά της Ρωσίας λένε ΗΠΑ, ΕΕ
Προσαρμοστείτε στην πραγματικότητα το μήνυμα της Δύσης προς το Κίεβο
Σαφές μήνυμα στο Κίεβο ότι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν μια «πλήρη νίκη» κατά της Ρωσίας στέλνει η Δύση, η οποία καλεί το Κίεβο να πορευτεί στο εξής λαμβάνοντας υπόψη την υπάρχουσα πραγματικότητα.
Δημοσίευμα της Wall Street Journal, το οποίο επικαλείται ανώνυμες πηγές, ανάμεσα τους και υψηλόβαθμους Ευρωπαίους αξιωματούχους, υποστηρίζει πως το Κίεβο έχει ήδη ενημερωθεί ότι η διασφάλιση μιας «πλήρους νίκης» κατά της Ρωσίας θα απαιτούσε τη δαπάνη εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία ούτε η Ουάσινγκτον ούτε οι Βρυξέλλες μπορούν να δώσουν στην Ουκρανία.
Μάλιστα, σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, η Δύση καλεί το Κίεβο να προχωρήσει από την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στο έδαφος, όταν καλείται να ορίσει τους στόχους του στη σύγκρουση με τη Ρωσία.
Συγκεκριμένα, η ηγεσία των δυτικών κρατών ζητά από το Κίεβο να αναπτύξει ένα «πειστικό σχέδιο» δράσης για το 2025, το οποίο θα περιλαμβάνει τον καθορισμό ρεαλιστικών στρατιωτικών στόχων.
Βάσει του δημοσιεύματος, οι εκκλήσεις αυτές διατυπώνονται τη στιγμή που υποχωρεί ανάμεσα στην κοινή γνώμη της Δύσης η ιδέα της συνέχισης της στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο και ενώ οι ρωσικές δυνάμεις κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στο μέτωπο.
Δημοσιεύματα αναφέρουν πως ολοένα και περισσότεροι Ουκρανοί τάσσονται κατά της συνέχειας του πολέμου, αποδεχόμενοι ακόμα και μια αρνητική για την Ουκρανία συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης