Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι πανίσχυροι ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι Fath-360 προκαλούν τρόμο στη Δύση

Οι πανίσχυροι ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι Fath-360 προκαλούν τρόμο στη Δύση
Ο Fath - 360, γνωστός και ως BM-120, ανακοινώθηκε στην Ημέρα Στρατού του Ιράν τον Απρίλιο του 2022
Σε εξέλιξη βρίσκεται το μπρα ντε φερ της Δύσης με τη Ρωσία και το Ιράν, σχετικά με τους ισχυρισμούς για τη μεταφορά των βαλλιστικών πυραύλων Fath-360.
Ο Fath - 360, γνωστός και ως BM-120, ανακοινώθηκε στην Ημέρα Στρατού του Ιράν τον Απρίλιο του 2022, αφού αποκαλύφθηκε σε στρατιωτική έκθεση το 2020.

Μικρός και ελαφρύς

Κατασκευασμένος από το Ιράν, είναι μικρός και ελαφρύς, επιτρέποντας την τοποθέτηση αρκετών από αυτούς σε εκτοξευτές που βασίζονται σε φορτηγά.
Με τέσσερα πτερύγια στο άκρο, υπάρχουν τέσσερα ακόμη τριγωνικά πτερύγια ακριβώς από πάνω τους και τέσσερα μικρά κοντά στην άκρη του πυραύλου, εξηγεί το Sky News.
Έχουν βεληνεκές από 19 έως 75 μίλια, μπορούν να μεταφέρουν μια πολεμική κεφαλή βάρους 150 κιλών (93) και μπορούν να εκτοξευθούν με ταχύτητα Mach 3 (2.300 μίλια/ώρα - τρεις φορές την ταχύτητα του ήχου).
Οι πύραυλοι συνδέονται με δορυφόρους μετά την εκτόξευσή τους, ώστε να μπορούν να χτυπήσουν στόχους με ταχύτητα Mach 4 (3.069 μίλια/ώρα).
Πιστεύεται ότι οι Ιρανοί χρησιμοποιούν το ρωσικό δορυφορικό σύστημα πλοήγησης GLONASS, το οποίο παρέχει μια εναλλακτική λύση στο GPS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης