Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ εμπόδισαν την ειρήνη Ουκρανίας και Ρωσίας - Σοκαριστική παραδοχή από Nuland για τα βρώμικα παιχνίδια της Ουάσινγκτον

Οι ΗΠΑ εμπόδισαν την ειρήνη Ουκρανίας και Ρωσίας - Σοκαριστική παραδοχή από Nuland για τα βρώμικα παιχνίδια της Ουάσινγκτον
Σκοτεινός και ο ρόλος του Βρετανού πρώην πρωθυπουργού Boris Johnson
Σε μία σοκαριστική παραδοχή προχώρησε η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, η αιματοβαμμένη Victoria Nuland, επιβεβαιώνοντας πως η κυβέρνηση Biden-Harris ήταν αυτή που εμπόδισε την Ουκρανία από το να υπογράψει Συνθήκη Ειρήνης με τη Ρωσία.
Η πρώην υψηλόβαθμη αξιωματούχος του State Department σίγουρα δεν ντρέπεται να παραδεχθεί τον ρόλο της σε κρυφούς ελιγμούς και μηχανορραφίες κατά της Μόσχας.
Η γνωστή και ως Victoria-"Fuck the EU"-Nuland (ψευδώνυμο για την ουσιαστική άσκηση εξωτερικής πολιτικής στην Ευρώπη που εκτείνεται από τα χρόνια του Barack Obama, ως τότε Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών για την Ευρώπη), σε συνέντευξη στον εξόριστο Ρώσο δημοσιογράφο Mikhail Zygar που δημοσιεύτηκε στο YouTube, ανέφερε επίσης πως ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson ενθάρρυνε ενεργά τον Ουκρανό πρόεδρο Zelensky να αποχωρήσει από μια πιθανή ειρηνευτική συμφωνία με τη Μόσχα -λίγο μετά το ξεκίνημα του πολέμου.
Με άλλα λόγια, υπήρχε μια πιθανή ευκαιρία να τερματιστεί ο πόλεμος και να αποφευχθούν εκατοντάδες χιλιάδες θάνατοι. Αλλά η Δύση προφανώς έπεισε τον Zelensky για το αντίθετο.
Τούτου λεχθέντος, μία συμφωνία ήταν στο τραπέζι και η Ρωσία απαιτούσε πλήρη δέσμευση για την ουκρανική ουδετερότητα όσον αφορά το ΝΑΤΟ. Η Nuland σχολίασε ότι ήταν «σχετικά αργά» όταν το Κίεβο άρχισε να αναζητά καθοδήγηση για την ειρηνευτική συμφωνία από την Ουάσιγκτον και τους συμμάχους της.
Ο δημοσιογράφος ανέφερε σχετικά ότι υπήρξαν δηλώσεις από ξένους ηγέτες που είχαν γνώση των διαπραγματεύσεων ότι και οι δύο πλευρές ήταν «πραγματικά κοντά» στην επίτευξη συμφωνίας. «Οι Ουκρανοί άρχισαν να ζητούν συμβουλές για το πού πηγαίνει αυτό το πράγμα και έγινε σαφές σε εμάς, σε εμάς και στους Βρετανούς, σαφές σε άλλους, ότι η κύρια απαίτηση του Putin ήταν θαμμένη σε ένα παράρτημα αυτού του εγγράφου που επεξεργάζονταν. Και περιλάμβανε όρια στα ακριβή είδη οπλικών συστημάτων που θα μπορούσε να έχει η Ουκρανία μετά τη συμφωνία», απάντησε η Nuland.
Συνέχισε περιγράφοντας ότι στην Ουάσιγκτον δεν άρεσε που το τελικό αποτέλεσμα της συμφωνίας θα άφηνε την Ουκρανία «στειρωμένη» ως στρατιωτική δύναμη ενώ ταυτόχρονα δεν επιβλήθηκαν τα ίδια όρια στον ρωσικό στρατό. «Οι άνθρωποι εντός της Ουκρανίας και οι άνθρωποι εκτός Ουκρανίας άρχισαν να κάνουν ερωτήσεις σχετικά με το αν αυτό ήταν μια καλή συμφωνία και ήταν σε εκείνο το σημείο που διαλύθηκε», παραδέχτηκε η Αμερικανίδα.
«Δεν ζητήθηκε από τη Ρωσία να υποχωρήσει, η Ρωσία δεν έπρεπε να έχει μια ουδέτερη ζώνη από τα ουκρανικά σύνορα, δεν απαιτήθηκε να έχει τους ίδιους περιορισμούς στον στρατό της απέναντι στην Ουκρανία».
Αυτό αποτελεί σημαντική επιβεβαίωση ότι πρωταρχικό μέλημα των ΗΠΑ δεν ήταν ο ουκρανικός λαός ή η επίτευξη ειρήνης με κάθε δυνατό τρόπο. Αντίθετα, ο απώτερος στόχος της Ουάσιγκτον και του ΝΑΤΟ ήταν να εξασφαλίσουν μια αποδυναμωμένη Ρωσία. Αυτό ουσιαστικά λέει η Nuland: ότι εάν μια συμφωνία δεν εξασφάλιζε έναν αποδυναμωμένο ή περιορισμένο ρωσικό στρατό, τότε ήταν πρόθυμοι να σκίσουν τη συμφωνία και να πάνε σπίτι τους, ενώ θα παρακολουθούσαν την Ουκρανία να φλέγεται -κάτι που δυστυχώς συνέβη.
Ήταν το Foreign Affairs που αποκάλυψε για πρώτη φορά τις λεπτομέρειες της ειρηνευτικής συμφωνίας, που συμφωνήθηκε προσωρινά τον Απρίλιο του 2022, η οποία είχε ως επίκεντρό της «ένα μόνιμα ουδέτερο, μη πυρηνικό κράτος. Η Ουκρανία θα απαρνιόταν κάθε πρόθεση να συμμετάσχει σε στρατιωτικές συμμαχίες ή θα επέτρεπε ξένες στρατιωτικές βάσεις ή στρατεύματα στο το χώμα του».
Αλλά όχι, ήταν πολύ σημαντικό για τις ΗΠΑ να επιδιώξουν τη ΝΑΤΟοποίηση της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα την αιματηρή, τραγική ιστορία των τελευταίων 2,5 ετών...
Η συνέντευξη: 



Zakharova: Απόδειξη ενοχής τα λόγια της Nuland - ΗΠΑ και Βρετανία υπονόμευσαν την ειρήνη στην Ουκρανία

Οι δηλώσεις της Victoria Nuland αποτελούν μία απόδειξη της ενοχής των Ηνωμένων Πολιτειών στην υπονόμευση της ειρηνευτικής διαδικασίας για την Ουκρανία, κατήγγειλε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova, με αφορμή την παραδοχή της πρώην ανώτατης αξιωματούχου του αμερικανικού ΥΠΕΞ.
Η κ. Zakharova σχολίασε πως η Δύση δεν επιδίωξε ποτέ μια πολιτική ή διπλωματική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης και οι αποκαλύψεις της Nuland επιβεβαιώνουν αυτή τη θέση.
Επιπλέον, εξέφρασε την άποψη ότι οι ΗΠΑ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην υπονόμευση των συμφωνιών της Κωνσταντινούπολης (Απρίλιος 2022), παρουσιάζοντας τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Boris Johnson ως εμπνευστή της κατάρρευσης των συμφωνιών.
«Υπάρχει μια πραγματική εγκληματική συνωμοσία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας εδώ», κατέληξε η Maria Zakharova, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου.
Όπως είχε μεταδώσει το KP.RU, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δεν αρνήθηκε τις διαπραγματεύσεις με βάση τα έγγραφα της Κωνσταντινούπολης, ενώ η Μόσχα είχε πρακτικά συμφωνήσει σε όλες τις παραμέτρους μιας πιθανής ειρηνευτικής συμφωνίας με κυβερνητικούς εκπροσώπους στο Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης