Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πήρε θέση ο Erdogan για την Κριμαία - «Είναι ... ουκρανικά εδάφη» - Οργισμένη απάντηση από τη Zakharova

Πήρε θέση ο Erdogan για την Κριμαία - «Είναι ... ουκρανικά εδάφη» - Οργισμένη απάντηση από τη Zakharova
«Οι ρωσικές περιοχές είναι το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Διαβάστε το Σύνταγμά μας», ξεκαθαρίζει η ρωσική διπλωματία
Καμία περιοχή που αποτελεί μέρος της Ρωσίας δεν μπορεί να αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγματεύσης με την Ουκρανία, ξεκαθαρίζει η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova, απαντώντας στις αιτιάσεις του Τούρκου προέδρου Recep Tayyip Erdogan περί "επιστροφής της Κριμαίας" στην Ουκρανία
«Οι ρωσικές περιοχές είναι το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Διαβάστε το Σύνταγμά μας», τόνισε η διπλωμάτισσα σε καθιερωμένη ενημέρωση των Ρώσων συντακτών.
Κατά συνέπεια, όπως σημείωσε η Zakharova, τα θέματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν αποτελούν αντικείμενο διαπραγματεύσεων.

Επικίνδυνες ακροβασίες Erdogan: Καλούμε τη Ρωσία να ... επιστρέψει την Κριμαία - Σεβασμός στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας

Νωρίτερα, ο Τούρκος Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan εξέφρασε την ελπίδα του για ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία στο πλαίσιο του σεβασμού της «εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας».
«Ελπίζουμε ειλικρινά ότι η σύγκρουση θα τελειώσει με μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη, βασισμένη στην εδαφική ακεραιότητα, κυριαρχία και ανεξαρτησία της Ουκρανίας», δήλωσε ο Τούρκος ηγέτης σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς τους συμμετέχοντες στη Σύνοδο της Κριμαϊκής Πλατφόρμας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κίεβο.
Παράλληλα, ο Erdogan υπογράμμισε τη συνεχιζόμενη υποστήριξη της Τουρκίας για την εδαφική ακεραιότητα και ανεξαρτησία της Ουκρανίας, καθώς και την ανάγκη επιστροφής της Κριμαίας στο έδαφος της Ουκρανίας.
«Η επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία είναι απαίτηση του διεθνούς δικαίου», σημείωσε.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ibrahim Kalin, δήλωσε ότι η Ρωσία θα πρέπει να επιστρέψει την Κριμαία στην Ουκρανία εάν υπογραφεί ειρηνευτική συμφωνία.
Τόνισε ότι η θέση της Άγκυρας για το ζήτημα αυτό παραμένει αμετάβλητη από το 2014 και ότι το ζήτημα της Κριμαίας θα πρέπει να αποτελέσει «τη βάση οποιασδήποτε συμφωνίας που θα συναφθεί».
Ας υπενθυμίσουμε ότι η Κριμαία επέστρεψε στη Ρωσική Ομοσπονδία το 2014, μετά από δημοψήφισμα όπου πάνω από το 96% των κατοίκων της χερσονήσου επέλεξε με δημοκρατικές διαδικασίες την επανένωση με τη Ρωσία, όπως και πάνω από το 95% των κατοίκων της Σεβαστούπολης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης