Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι κατέστρεψαν πλήρως το ενεργειακό σύστημα του Kharkiv – Στο απόλυτο σκοτάδι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας

Οι Ρώσοι κατέστρεψαν πλήρως το ενεργειακό σύστημα του Kharkiv – Στο απόλυτο σκοτάδι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας
Οι ουκρανικές αρχές οργάνωσαν την παράδοση μικρών κινητών λεβητοστασίων στην πόλη, η ισχύς των οποίων δεν ξεπερνά το ένα μεγαβάτ
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν σχεδόν όλους τους θερμοηλεκτρικούς σταθμούς (TPP) που παρείχαν ενέργεια στην πόλη του Kharkiv, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Denys Shmyhal.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ουκρανικές αρχές οργάνωσαν την παράδοση μικρών κινητών λεβητοστασίων στην πόλη, η ισχύς των οποίων δεν ξεπερνά το ένα μεγαβάτ.
Στις 9 Σεπτεμβρίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας πραγματοποίησαν μια σειρά σφοδρών επιδρομών με στόχο ενεργειακές εγκαταστάσεις στις περιοχές Dnipropetrovsk, Zaporizhia, Sumy, Kharkiv, Kherson και Chernihiv.
Το υπουργείο Ενέργειας της Ουκρανίας επιβεβαίωσε ότι υποσταθμοί υπέστησαν ζημιές και τέθηκαν εκτός λειτουργίας σε αρκετές περιοχές της χώρας.
Η Εθνική Εταιρεία Ενέργειας (NEC) της Ουκρανίας Ukrenergo σκοπεύει να αναθεωρήσει τα σχέδιά της για την επερχόμενη χειμερινή περίοδο λόγω των ρωσικών επιδρομών δήλωσε ο Yuriy Boyko μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της NEC.
Ο Ουκρανός υπουργός Ενέργειας Herman Galushchenko αναγνώρισε ότι ο επόμενος χειμώνας θα είναι ο πιο δύσκολος στην ιστορία της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα έχει χάσει το ήμισυ της παραγωγικής της ικανότητας.
Οι εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας δεν αρκούν για τη χειμερινή περίοδο, είπε.
Τα κυλιόμενα black out μπορεί να διαρκέσουν για άλλα δύο ή τρία χρόνια.
Ως εκ τούτου, το ουκρανικό ενεργειακό σύστημα θα αποκατασταθεί μόνο το 2027-2028 εάν εν τω μεταξύ επιτευχθεί ειρήνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης