Τελευταία Νέα
Διεθνή

Harry Dent (οικονομολόγος): Τον Οκτώβριο αρχίζει η συντριβή – Προσεχώς οικονομικό δυστύχημα -90% στις μετοχές

Harry Dent (οικονομολόγος): Τον Οκτώβριο αρχίζει η συντριβή – Προσεχώς οικονομικό δυστύχημα -90% στις μετοχές
Γνωρίζουμε ήδη ότι ο Trump έχει δώσει όρκο πίστης στα πετρελαϊκά γεωτρύπανα, ανέφερε ο Harry Dent
Τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο μπορεί κάλλιστα να γίνουμε μάρτυρες του αρχικού σταδίου μιας μεγάλης συντριβής στις αγορές, σημειώνει σε report του ο γνωστός οικονομολόγος Harry Dent -άλλωστε, ως γνωστόν, οι δύο πρώτοι αυτοί φθινοπωρινοί μήνες ιστορικά έχουν αρνητικό πρόσημο- που βλέπει τις αμερικανικές μετοχές να υποχωρούν μακροπρόθεσμα ως -90%.
Ειδικότερα, στις αρχές Σεπτεμβρίου ο Dent έδειξε πώς ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000 δημιουργούσε τις μεγαλύτερες αποκλίσεις, που για τους λάτρεις της στατιστικής αποτελούν καλούς δείκτες μιας μεγάλης κορυφής.
Όπως σημειώνει ο Dent, ο Russell 2000 είναι ο μόνος σημαντικός δείκτης στις ΗΠΑ που δεν έχει σημειώσει νέα υψηλά σε σχέση με τα επίπεδα του Νοεμβρίου του 2021.
Ο Nasdaq μέχρι στιγμής έχει φτάσει στην κορυφή της 10ης Ιουλίου και ο S&P 500 στην κορυφή της 16ης Ιουλίου.
Το παρακάτω γράφημα δείχνει τον Russell 2000, ο οποίος παρουσίασε τις μεγαλύτερες αποκλίσεις μεταξύ των κύριων δεικτών στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
φασδσφδασδαφ.JPG
Είχε κορυφωθεί στις 16 Ιουλίου μαζί με τον S&P 500, στις 2.300 μον., που δεν αποτέλεσε νέο υψηλό σε σχέση με τις 8 Νοεμβρίου 2021 (στις 2.459 μον.).
Τώρα κατευθύνεται ξανά προς τα κάτω.
«Τόνισα αυτή την απόκλιση ξανά στο ενημερωτικό δελτίο του Σεπτεμβρίου.
Αλλά μόλις πρόσφατα ο Russell 2000 σταμάτησε το ράλι του στις 2.234 μον., αποτυγχάνοντας να σημειώσει νέο υψηλό - ακόμη και σε σχέση με το προηγούμενο στις 2.300 στις 16 Ιουλίου.
Ως εκ τούτου, αυτό κάνει δύο τις αποτυχημένες προσπάθειες να προσεγγιστεί ξανά το ιστορικό υψηλό της 8ης Νοεμβρίου… γεγονός που συνεπάγεται γενική αποτυχία…» σημειώνει ο Dent και συμπληρώνει: «Έσπασε ήδη το προηγούμενο μικρό υψηλό των 2.112 μον. τη Δευτέρα 9/9.
Η επόμενη στήριξη είναι στις 1.932 μον. (-8,5% κάτω)
Το πιο δυνατό break θα έρθει πειστικά μέσω των 1.634 μον. Εκεί θα σημειώνει μείωση κατά 33% από τα υψηλά του.
Πολλάκις έχω υπάρξει ξεκάθαρος: “ξεφορτωθείτε τις μετοχές”. Αυτό είναι το καλύτερο guidance που μπορώ να δώσω.
Πουλήστε τώρα ή σε οποιoνδήποτε αν προκύψει η ευκαιρία…
Μπορεί κάλλιστα να παρακολουθήσουμε το αρχικό στάδιο μιας μεγάλης συντριβής αυτόν τον μήνα και τον επόμενο, καθώς ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος είναι αρνητικοί μήνες.
Και ξέρετε τους απώτερους στόχους μου: Πτώση 87% στον S&P 500 και 94% στον Nasdaq, τους δύο σημαντικούς δείκτες όπου οι περισσότεροι επενδυτές έχουν συσσωρευτεί σε μια κλασική κορυφή».

Επενδυτικές προτάσεις

«Γνωρίζουμε ήδη ότι ο Trump έχει δώσει όρκο πίστης στα πετρελαϊκά γεωτρύπανα, κάτι που θα ήταν επωφελές για τις εγχώριες εταιρείες πετρελαίου.
Τα κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν επίσης να τα πάνε καλά, ειδικά από τη στιγμή που Trump αυτοσυστήνεται ως κρυπτο-πρόεδρος.
Από την άλλη, αν θεωρείτε ότι ο πρόεδρος θα εκλεγεί η Harris, καλό θα ήταν να επενδύσετε σε όλα τα πράσινα πράγματα: από πράσινη ενέργεια ως κάνναβη…» καταλήγει ο Dent.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης