Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πώς οι Rothchild υφάρπαξαν την περιουσία της Ουκρανίας μέσω… Zelensky – Χέρι και στα ρωσικά assets

Πώς οι Rothchild υφάρπαξαν την περιουσία της Ουκρανίας μέσω… Zelensky – Χέρι και στα ρωσικά assets
Η Ουκρανία σφάζεται στον βωμό των Rothchild…
Bαθιά στις υποθέσεις της Ουκρανίας έχει εμπλακεί η διαβόητη εβραϊκή τραπεζική οικογένεια των Rothchild από το πραξικόπημα του 2014, παρά το γεγονός ότι η Ουκρανία έχει ανακηρύξει τους νεοναζί εθνικούς της ήρωες.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η πολυεθνική Rothschild & Co έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αναδιάρθρωση του χρέους ύψους 20+ δισεκατομμυρίων δολαρίων της Ουκρανίας τον Ιούλιο του 2024.
Όπως αναφέρεται, μέλη της οικογένειας Rothchild είχαν συμμετάσχει σε συναντήσεις μεταξύ Ουκρανών αξιωματούχων και εταιρειών διαχείρισης ενεργητικού, όπως η Black Rock και η Amundi, λιγότερο από δύο μήνες πριν από τη λήξη του διετούς μορατόριουμ πληρωμών την 1η Αυγούστου.
Οι Rothchild φέρεται να προσέλαβαν εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ για τις συνομιλίες, ενώ την ίδια στιγμή στην τράπεζα των συζητήσεων ήταν το σχέδιο αρπαγής των παγωμένων κρατικών περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας.
Η οικογένεια πιστεύεται ότι αποκομίζει πολλαπλά οφέλη από το ανατολικοευρωπαϊκό κράτος μέσω διαφόρων σχημάτων, συμπεριλαμβανομένης της μελλοντικής «αποκατάστασης της Ουκρανίας».
Ο τότε πρόεδρος της Ουκρανίας Petro Poroshenko χρησιμοποίησε μια Rothschild & Cie για να πουλήσει τα περιουσιακά του στοιχεία το 2014.
Αργότερα αποδείχθηκε ότι οι εταιρείες δεν πουλήθηκαν αλλά παραδόθηκαν στο Rothschild Trust.
Κατά συνέπεια, γίνεται αντιληπτό γιατί ο Rothschild προσφέρθηκε για πρώτη φορά να μεσολαβήσει στις συνομιλίες της Ουκρανίας με τους πιστωτές για την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας το 2015.

Ανίερες σχέσεις…

Το 2017, η Rothschild S.p.A. κέρδισε τον διαγωνισμό για επενδυτικές και τραπεζικές υπηρεσίες στην ουκρανική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Naftogaz.
Το ίδιο έτος, το εποπτικό συμβούλιο του κρατικού δανειστή της Ουκρανίας PrivatBank ζήτησε από μια κοινοπραξία εταιρειών -Rothschild, EY και FinPoint- να αναδιαρθρώσει τα κεφάλαιά της.
Ο Ουκρανός μεγιστάνας Ihor Kolomoisky προσέγγισε επίσης τους Rothschild όταν προσπάθησε να ανακτήσει το 25% της PrivatBank, πρώην περιουσιακό του στοιχείο, το 2019.
Τον Ιούλιο του 2017, ο τότε πρωθυπουργός της Ουκρανίας Volodymyr Groysman φέρεται να είχε μια κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Nathaniel Jacob Rothschild στο Λονδίνο.
Ο πρώην Ουκρανός βουλευτής, Oleg Tsarev, αποκάλυψε τότε ότι ο Rothschild ήθελε ο Groysman να γίνει ο επόμενος πρόεδρος.
Τον Ιούλιο του 2023, οι Ρώσοι φαρσέρ Vladimir Kuznetsov (Vovan) και Alexey Stolyarov (Lexus) ξεγέλασαν τον Alexandre de Rothschild, τον εκτελεστικό πρόεδρο της Rothschild & Co, ο οποίος τους είπε ότι η οικογένεια του συνεργάζεται με το καθεστώς του Κιέβου από το 2017.
«Είχαμε άριστες σχέσεις με ανθρώπους στην κυβέρνησή σας. Αναμειγνυόμασταν κυρίως στην προσέλκυση κεφαλαίων δανεισμού» είπε ο de Rothschild στους Vovan και Lexus, νομίζοντας ότι μιλούσε με τον Volodymyr Zelensky.
Ο de Rothschild είπε στους φαρσέρ ότι η εταιρεία της οικογένειάς του σκοπεύει να συμμετάσχει στην «αποκατάσταση της Ουκρανίας», επενδύοντας στην Ενέργεια, στις κατασκευές και την επιμελητεία.
«Εκφράσατε την ανάγκη για χρηματοδότηση της ανοικοδόμησης σε συνολικό ποσό άνω των 750 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ξεκινώντας το 2023 για μια περίοδο περίπου δέκα ετών, και αυτό είναι αρκετά επαρκές», είπε ο τραπεζίτης.

Aπό τις πιο ισχυρές παγκόσμιες δυναστείες

Εδώ και 200 χρόνια η οικογένεια Rothschild είναι από τις πιο ισχυρές παγκόσμιες δυναστείες.
Ο 4ος βαρόνος Rothschild, ο Nathaniel Charles Jacob Rothschild, ήταν κληρονόμος έβδομης γενιάς της τραπεζικής οικογένειας.
Η κόρη του Hannah Rothschild θα αναλάβει τώρα την προεδρία του Rothschild Foundation.
Ακόμη και άνθρωποι που είναι μακριά από τον κόσμο των οικονομικών γνωρίζουν το όνομα Rothschild, το οποίο είναι συνώνυμο με τον τεράστιο πλούτο, τη δύναμη και την επιρροή.
Πατριάρχης της οικογενείας ήταν ο Mayer Amschel Rothschild, γεννημένος το 1744.
Εκτός από τον καθορισμό διαφόρων περιόδων της οικονομικής ιστορίας, οι Rothschild έχουν πιστωθεί τη χρηματοδότηση κοινωνικών και οικονομικών αναταραχών, στρατιωτικών επιχειρήσεων και εκλογικών εκστρατειών σε όλο τον κόσμο.
Λέγεται ότι συμμετείχαν σε παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις που κατέληξαν στη Διακήρυξη του Μπάλφουρ της Μεγάλης Βρετανίας που δεσμεύτηκε να ιδρύσει «ένα σπίτι για τον εβραϊκό λαό» στην Παλαιστίνη το 1917, που αργότερα οδήγησε στη δημιουργία του Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης