Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοσμικό δέος από την εκτόξευση του Soyuz MS-26 - Ημέρες ... Sputnik για τη Ρωσία που στέλνει 3 κοσμοναύτες στο διάστημα

Κοσμικό δέος από την εκτόξευση του Soyuz MS-26 - Ημέρες ... Sputnik για τη Ρωσία που στέλνει 3 κοσμοναύτες στο διάστημα
Η εξαμηνιαία αποστολή του Soyuz περιλαμβάνει 42 επιστημονικά πειράματα, εκ των οποίων τρία θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά
Ο πύραυλος Soyuz-2.1a, που μεταφέρει το επανδρωμένο διαστημόπλοιο Soyuz MS-26 και τρία μέλη του πληρώματος της 72ης μακροχρόνιας αποστολής στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), εκτοξεύτηκε με επιτυχία από τον χώρο εκτόξευσης 31 (Vostok) στο κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ, σύμφωνα με ανταποκριτή του πρακτορείου TASS.
Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής, το διαστημόπλοιο αποχωρίστηκε με επιτυχία από το τρίτο στάδιο του πυραύλου. Η πτήση προς τον ISS θα πραγματοποιηθεί με ένα υπερσύντομο σχήμα προσέγγισης δύο περιστροφών.
Αναμένεται, δε, το διαστημόπλοιο να συνδεθεί με το καθολικό διαστημικό τμήμα «Prichal» στο ρωσικό τμήμα του σταθμού περίπου στις 22:33 ώρα Μόσχας.
Στο πλήρωμα βρίσκονται οι κοσμοναύτες της Roscosmos, Alexei Ovchinin και Ivan Wagner (ειδικός ανταποκριτής του TASS στον ISS), καθώς και ο αστροναύτης της NASA, Donald Pettit.
Το πλήρωμα αναμένεται να παραμείνει σε τροχιά για 202 ημέρες και να επιστρέψει στη Γη την 1η Απριλίου 2025.
Η εξαμηνιαία αποστολή περιλαμβάνει 42 επιστημονικά πειράματα, εκ των οποίων τρία θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά.
Όπως ανέφερε ο Ovchinin, τα πειράματα αυτά αφορούν ιατρική, βιολογία, τηλεπισκόπηση της Γης, καθώς και άλλα, όπως η συνέχιση της δουλειάς με τον τρισδιάστατο βιοεκτυπωτή στον σταθμό.
Επιπλέον, τον Δεκέμβριο, ο Ovchinin και ο Wagner θα πραγματοποιήσουν διαστημικό περίπατο, κατά τον οποίο θα εγκαταστήσουν ένα φασματόμετρο για το πείραμα "All Sky Monitor" στην εξωτερική επιφάνεια του τμήματος Zvezda.
Η εκτόξευση του πυραύλου συμπίπτει με την 130ή επέτειο του Κέντρου Πυραύλων και Διαστήματος Progress (μέρος της Roscosmos) και την 650ή επέτειο ίδρυσης της πόλης Κίροβ, με αντίστοιχες εικόνες να έχουν τοποθετηθεί στην εξωτερική επιφάνεια του πυραύλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης