Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bill Gates: Ο κόσμος έχει δύο επιλογές, ή έναν μεγάλο πόλεμο ή μια θανατηφόρα πανδημία

Bill Gates: Ο κόσμος έχει δύο επιλογές, ή έναν μεγάλο πόλεμο ή μια θανατηφόρα πανδημία
Ο συνιδρυτής της Microsoft δεν εντυπωσιάστηκε με την παγκόσμια ανταπόκριση στην πανδημία - είπε ότι κρίσιμα διδάγματα αγνοήθηκαν
Υπάρχουν ορισμένα ερωτήματα που κρατούν ξύπνιο ακόμη και τον δισεκατομμυριούχο φιλάνθρωπο και επιχειρηματία Bill Gates. Θα υπάρξει άλλη πανδημία; Οι παγκόσμιες εντάσεις πρόκειται να φτάσουν σε σημείο βρασμού, πυροδοτώντας έναν παγκόσμιο πόλεμο; Τι θα μας ωθούσε στον γκρεμό;
Σύμφωνα με το Fortune.com, παρότι ο Gates, πατέρας τριών παιδιών, είναι αποφασιστικά αισιόδοξος για την τεχνητή νοημοσύνη και την εξάλειψη θανατηφόρων ασθενειών όπως η πολιομυελίτιδα, εξακολουθεί να ανησυχεί είτε για έναν εκτεταμένο πόλεμο είτε για άλλη μια πανδημία.
Όπως ανέφερε, «πολλά στον κόσμο αυτήν τη στιγμή θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν «έναν μεγάλο πόλεμο».
Αλλά ακόμα κι αν αυτή η σύγκρουση αποφευχθεί, «τότε ναι, θα υπάρξει άλλη μια πανδημία, πιθανότατα τα επόμενα 25 χρόνια» είπε ο Gates στο CNBC.
Ο συνιδρυτής της Microsoft δεν εντυπωσιάστηκε με την παγκόσμια ανταπόκριση στην πανδημία και είπε ότι κρίσιμα διδάγματα αγνοήθηκαν.
Ήταν επικριτικός για την απάντηση της Αμερικής στην κρίση, λέγοντας: «Η χώρα που ο κόσμος περίμενε να ηγηθεί και να αποτελέσει πρότυπο δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες.

Φόβοι για παγκόσμιο πόλεμο

Ο Gates -η αξία του οποίου είναι 157 δισεκατομμύρια δολάρια ανά Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg- δεν είναι o μόνος που προειδοποιεί για πιθανή παγκόσμια σύγκρουση.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan Chase, Jamie Dimon, είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι οι γεωπολιτικές εντάσεις είναι η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία, λέγοντας στο δίκτυο CNBC CNBC TV-18 τον περασμένο Σεπτέμβριο: «Έχουμε αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό στο παρελθόν, αντιμετωπίσαμε τα ελλείμματα πριν, αντιμετωπίσαμε υφέσεις στο παρελθόν και δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο σχεδόν από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο».
«Νομίζω ότι η Αμερική παίρνει πολύ σοβαρά [την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία], δεν είμαι σίγουρος τι κάνει ο υπόλοιπος κόσμος.
Έχετε ένα ευρωπαϊκό δημοκρατικό έθνος που εισέβαλε υπό την απειλή του πυρηνικού εκβιασμού»…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης