Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): To NATO στέλνει μήνυμα, είναι αναπόφευκτη η ένταξη της Ουκρανίας στη Συμμαχία

Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): To NATO στέλνει μήνυμα, είναι αναπόφευκτη η ένταξη της Ουκρανίας στη Συμμαχία
Για να ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, η χώρα θα πρέπει να υιοθετήσει ένα πακέτο απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, τονίζει ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας
Το ΝΑΤΟ έχει καταστήσει σαφές σε όλους τους Συμμάχους ότι η ένταξη της Ουκρανίας στη συμμαχία είναι αναπόφευκτη και ότι η δημοκρατία βρίσκεται στο δρόμο για ένταξη στο στρατιωτικό μπλοκ, ξεκαθαρίζει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken.
«Οι χώρες του ΝΑΤΟ συναντήθηκαν και κατέστησαν σαφές ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι αναπόφευκτη και η Ουκρανία βρίσκεται τώρα σε αυτόν τον δρόμο», τόνισε σχετικά ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας που κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο.
Την ίδια στιγμή, ο Blinken σημείωσε ωστόσο ότι για να ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, η χώρα θα πρέπει να υιοθετήσει ένα πακέτο απαραίτητων μεταρρυθμίσεων.
Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Ιουλίου, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg δήλωσε κατηγορηματικά ότι κανείς δεν είχε πει ότι η Ουκρανία θα γίνει δεκτή στη Βορειοατλαντική Συμμαχία σε 10 χρόνια.
Είναι προφανές ότι η αποδοχή της δημοκρατίας στο στρατιωτικό μπλοκ είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση, τόνισε τότε ο απερχόμενος γγ του συμφώνου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η νίκη του Κιέβου στη σύγκρουση αποτελεί προϋπόθεση για οποιαδήποτε μελλοντική ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης