Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή Zelensky με Κατάρ - Τουρκία: Δεν έδωσα σε κανέναν την άδεια να διαπραγματευθεί ειρήνη με τη Ρωσία

Οργή Zelensky με Κατάρ - Τουρκία: Δεν έδωσα σε κανέναν την άδεια να διαπραγματευθεί ειρήνη με τη Ρωσία
«Για να μιλήσεις με τους Ρώσους, χρειάζεσαι εξουσιοδότηση και αυτή δεν την έχω δώσει σε κανέναν», εξήγησε ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου
Ο αρχηγός του ουκρανικού καθεστώτος Volodymyr Zelensky επεσήμανε σε εμφανώς ενοχλημένο τόνο ότι δεν έδωσε σε κανέναν την εξουσία να διεξάγει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.
«Για να μιλήσεις με τους Ρώσους, χρειάζεσαι εξουσιοδότηση και αυτή δεν την έχω δώσει σε κανέναν», εξήγησε ο Ουκρανός πολιτικός, σχολιάζοντας ρεπορτάζ για πιθανές διαπραγματεύσεις με τη μεσολάβηση Κατάρ και Τουρκίας.
Νωρίτερα, ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Sergey Shoigu είχε αποκαλύψει ότι η Ουκρανία απέρριψε την πρόταση να μην χτυπήσει πυρηνικές εγκαταστάσεις.
Σύμφωνα με τον πρώην ΥΠΑΜ της Ρωσίας, η πρωτοβουλία της Τουρκίας υποστηρίχθηκε από τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin.
Ωστόσο, μετά από αρκετό καιρό, όπως τόνισε ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας, το Κίεβο είπε ότι δεν θα συμφωνούσε σε μια τέτοια ρύθμιση.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin έχει επανειλημμένα υπενθυμίσει ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία απαγορεύονται δια νόμου στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον αρχηγό του Κρεμλίνου, η σύγκρουση θα είχε τελειώσει εδώ και πολύ καιρό αν δεν υπήρχε η σκληρή στάση του καθεστώτος του Κιέβου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης