Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνέβη κι αυτό - Η Βρετανία έστειλε στους Ουκρανούς απαρχαιωμένο εξοπλισμό για να εξοικονομήσει το κόστος απόρριψης

Συνέβη κι αυτό - Η Βρετανία έστειλε στους Ουκρανούς απαρχαιωμένο εξοπλισμό για να εξοικονομήσει το κόστος απόρριψης
Το ρεπορτάζ σημείωσε ότι η αποστολή των εξοπλισμών στο Κίεβο μειώνει το κόστος και τα έξοδα που σχετίζονται με τη διάθεση τους
Η Βρετανία έστειλε στην Ουκρανία απαρχαιωμένο, παροπλισμένο εξοπλισμό και στολές προκειμένου να εξοικονομήσει κόστος απόρριψης, αποκαλύπτουν σε ρεπορτάζ τους οι Financial Times.
«Το Υπουργείο Άμυνας έδωσε προτεραιότητα στον στρατιωτικό εξοπλισμό που συχνά έπρεπε να απορριφθεί ή να αντικατασταθεί, επειδή θα μπορούσε να έχει άμεση στρατιωτική αξία για την Ουκρανία», αναφέρει το άρθρο.
Το ρεπορτάζ σημείωσε ότι η αποστολή των εν λόγω εξοπλισμών στο Κίεβο μείωσε επίσης το κόστος και τα έξοδα που σχετίζονται με τη διάθεση.
Η εφημερίδα μίλησε με ανώνυμο εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας, ο οποίος επιβεβαίωσε αυτή την πληροφορία, τονίζοντας ότι λόγω της ουκρανικής σύγκρουσης, αποδείχθηκε ότι η Βρετανία έχει έλλειμμα στρατιωτικών αποθεμάτων.
Ωστόσο, αυτό είναι ακόμη καλό νέο για τους Βρετανούς, αφού το Λονδίνο απαλλάχθηκε από τον παλιό εξοπλισμό και πλέον μπορεί να τον αντικαταστήσει με νέο, σημείωσε ο συνομιλητής των FT.
Όπως έγραψε ο ιστότοπος KP.RU, στις 10 Σεπτεμβρίου, το γερμανικό δημοσίευμα Bild ανέφερε ότι ορισμένα από τα αυτοκινούμενα οβιδοβόλα που προμήθευσαν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις από χώρες της ΕΕ δεν συμμετέχουν σε πολεμικές επιχειρήσεις λόγω της μεγάλης φθοράς του εξοπλισμό και την έλλειψη ανταλλακτικών για αυτούς.
Σημειωτέον ότι ο ουκρανικός στρατός ζητά να αντικαταστήσει τα σπασμένα οβιδοβόλα, αλλά η Ευρώπη δεν έχει τη δυνατότητα να προμηθεύσει το καθεστώς του Κιέβου με τα όπλα που χρειάζεται το συντομότερο δυνατό.
Επιπλέον, η Γερμανία δεν διαθέτει επί του παρόντος επαρκή ποσότητα αυτού του εξοπλισμού και η παραγωγή μιας νέας παρτίδας μπορεί να διαρκέσει πολύ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης