Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κραχ στο Kursk, οι Ρώσοι ανακατέλαβαν 12 οικισμούς - Γερμανία: Η Ουκρανία θα παραδοθεί άνευ όρων - Σκόνη ένα ακόμη Abrams

Κραχ στο Kursk, οι Ρώσοι ανακατέλαβαν 12 οικισμούς - Γερμανία: Η Ουκρανία θα παραδοθεί άνευ όρων - Σκόνη ένα ακόμη Abrams
Στις κατευθύνσεις, Pokrovsk, Kurakhove και Ugledar από βορειοδυτικά προς νότια του Donetsk σε μια έκταση 1500 τετραγωνικών χιλιομέτρων ο Ρωσικός στρατός έχει δημιουργήσει ένα καζάνι για τους Ουκρανούς - Ο Carlo Masala, στο Bundeswehr University τόνισε ότι η κατάρρευση σε Kursk και Donbass θα οδηγήσει σε ολική παράδοση του Ουκρανικού στρατού που σημαίνει ότι θα παραδώσουν το 27% των εδαφών... 
(upd10) Με απόλυτη συνέπεια το BN είχε τονίσει ότι η περιπέτεια του Kursk θα είχε άδοξο τέλος για τον Ουκρανικό στρατό γιατί διέπραξαν ένα στρατηγικό λάθος, εισέβαλλαν χωρίς να δημιουργήσουν αξιόπιστες αμυντικές γραμμές…
Προέλασαν δηλαδή 28 χιλιόμετρα σε βάθος σε Ρωσικό έδαφος χωρίς στρατηγική αμυντικών προγεφυρωμάτων οπότε απλά μπήκαν και τώρα χάνουν μαζικά τα εδάφη που κέρδισαν οι Ουκρανοί.
Τώρα κατανοεί η Δύση γιατί ο Putin ήταν «άνετος με την εισβολή» των Ουκρανών.
Η Wall Street Journal προειδοποιεί ότι η υποχώρηση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από την περιοχή του Kursk θα είναι σοβαρό πλήγμα για την Ουκρανία
Ο Carlo Masala, στρατιωτικός εμπειρογνώμονας στο Bundeswehr University τόνισε ότι η κατάρρευση του Ουκρανικού μετώπου στο Kursk θα οδηγήσει σε ολική παράδοση του Ουκρανικού στρατού που σημαίνει ότι θα παραδώσει το 27% των εδαφών της... 
Σε όλο το μέτωπο οι Ουκρανοί τα έχουν παρατήσει… το μέτωπο σε 7 διαφορετικές κατευθύνσεις από Kursk έως Donetsk καταρρέει και η Δύση βρίσκεται σε πανικό.
Στις κατευθύνσεις, Pokrovsk, Kurakhove και Ugledar από βορειοδυτικά προς νότια του Donetsk σε μια έκταση 1500 τετραγωνικών χιλιομέτρων ο Ρωσικός στρατός έχει δημιουργήσει ένα καζάνι για τους Ουκρανούς εκεί θα διαδραματιστεί το μοιραίο τέλος του Ουκρανικού στρατού...
Οι Ουκρανοί απλά δεν μπορούν να αντέξουν.
Νομίζουν ότι εάν επιτρέψουν στους Ουκρανούς να χτυπούν ρωσικό έδαφος με δυτικά όπλα κάτι θα αλλάξει…
Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω… ο θρίαμβος της Ρωσίας απέναντι στην Ουκρανία και το ΝΑΤΟ είναι μονόδρομος…
Η αντίστροφη μέτρηση για την Ουκρανία ξεκίνησε…

Η αιματηρή περιπέτεια των Ουκρανών στο Kursk φτάνει στο τέλος της - Στρατηγική ήττα για την Ουκρανία και η αρχή του τέλους

Η αιματηρή περιπέτεια των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Kursk της Ρωσίας φτάνει στο τέλος της.
Στις 10 Σεπτεμβρίου, ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε μια σειρά από επιτυχημένες αντεπιθέσεις.
Μέχρι το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου, περίπου 12 οικισμοί επανήλθαν υπό τον πλήρη ρωσικό έλεγχο.
Ο ρωσικός στρατός ανέλαβε τον έλεγχο δεκάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων στη δυτική πλευρά της ουκρανικής ομάδας που δρούσε στο ρωσικό έδαφος.
Απελευθερώθηκαν οι Snagost, Apanasovka, Gordeevka και άλλοι οικισμοί.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υποχώρησαν από τα περίχωρα του Korenevo και αποχώρησαν από την Olgovka.
Οι Ρώσοι κατέλαβαν την Obukhovka.
Οι ουκρανικές δυνάμεις τράπηκαν σε φυγή στην κυριολεξία, πολλοί παραδόθηκαν.
Η Ουκρανική άμυνα κατέρρευσε πολύ γρήγορα.
Δεδομένου ότι η ουκρανική επίθεση ξεκίνησε κυρίως από μικρές κινητοποιημένες ομάδες και η μεταφορά μεγάλων δυνάμεων στη ρωσική περιοχή περιπλέκεται από σφοδρά χτυπήματα, οι ουκρανικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να ενισχύσουν τις θέσεις τους στους καταληφθέντες οικισμούς.
Οι ρωσικές αντεπιθέσεις καταλήγουν άτακτη φυγή του ουκρανικού στρατού.
Ουκρανοί στρατιώτες εγκαταλείπουν τον στρατιωτικό εξοπλισμό και τα σώματα των νεκρών συντρόφων τους.
Πολλές ουκρανικές ομάδες περικυκλώθηκαν και καταστράφηκαν.
Δεκάδες Ουκρανικές μονάδες παραδόθηκαν.

Επιπλέον, η κατεύθυνση της ρωσικής αντεπίθεσης απειλεί ολόκληρη την ουκρανική ομάδα στην περιοχή του Kursk με ένα μεγάλο καζάνι.
(Στην στρατιωτική ορολογία καζάνι είναι η περικύκλωση και ο ανελέητος βομβαρδισμός)
Οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν τώρα γρήγορα κατά μήκος των κρατικών συνόρων.
Απέχουν μόλις 15 χιλιόμετρα από το δρόμο προς τη Sudzha την μεγαλύτερη πόλη και το κύριο οχυρό υπό ουκρανικό έλεγχο.
Η κύρια οδός ανεφοδιασμού προς τις ουκρανικές δυνάμεις κινδυνεύει να διακοπεί σύντομα.
Την ίδια στιγμή, ο ουκρανικός στρατός έχασε κάθε πρωτοβουλία προς άλλες κατευθύνσεις.
Φεύγοντας από τη βορειοδυτική πλευρά, οι ουκρανικές δυνάμεις εμπλέκονται σε μάχες γύρω από τη Sudzha.
Οι ουκρανικές επιθέσεις αποκρούονται κοντά στα Malaya Loknya, Martynovka, Borki.
Η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση δεν έχει χρόνο να διστάσει. Μάλλον στέλνουν πρόσθετη ενίσχυση, αποδυναμώνοντας την άμυνα προς άλλες κατευθύνσεις στο Donbass, ή κινδυνεύουν να χάσουν τις μάχιμες μονάδες τους σε Ρωσικό έδαφος.
Άλλη μια νίκη της Ουκρανίας… στο Kursk μετατρέπεται σε στρατηγική ήττα.
Τόσο οι Ρώσοι όσο και οι δυτικοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες συγκρίνουν την ουκρανική εισβολή στην περιοχή του Kursk με την αποτυχημένη αντεπίθεση στο νότιο μέτωπο Zaporozhie το 2023, καθώς και με την παράλογη μάχη για το έδαφος στο Krinky στη ρωσική όχθη του ποταμού Δνείπερου.
Μεγάλα αποθέματα της Ουκρανίας έπεσαν σε μια παγίδα όπου καταστρέφονται.
Οι αποθαρρυμένοι, εξουθενωμένοι Ουκρανοί στρατιώτες και πάλι δεν καταλαβαίνουν τους στόχους των επικίνδυνων επιχειρήσεων.
Ο λόγος είναι ότι το καθεστώς του Κιέβου και οι εταίροι του στο ΝΑΤΟ δεν έχουν σκοπό να υπερασπιστούν τον πληθυσμό τους, αλλά να στείλουν όσο το δυνατόν περισσότερους Ουκρανούς στη σφαγή του παρατεταμένου πολέμου κατά της Ρωσίας.

Καταρρέουν οι Ουκρανοί και υποχωρούν λόγω της Ρωσικής αντεπίθεσης στο Kursk, ανακατέλαβαν 12 οικισμούς

Οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν αντεπιθέσεις κατά μήκος του δυτικού άκρου της ουκρανικής προεξοχής στην περιφέρεια Kursk και σύμφωνα με πληροφορίες κατέλαβαν 12 οικισμούς βορειοανατολικά και νότια του Korenevo στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 11 Σεπτεμβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις ανακατέλαβαν θέσεις ανατολικά του Zhuravli (βορειοανατολικά του Korenevo).
Επιπλέον γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 10 Σεπτεμβρίου υποδεικνύουν ότι στοιχεία του Ρωσικού 51ου Αερομεταφερόμενου Συντάγματος (VDV) (106η Μεραρχία VDV) προχώρησαν βόρεια και βορειοανατολικά του Snagost (νότια του Korenevo) κατά τη διάρκεια μιας μηχανοκίνητης επίθεσης.
Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν τη μηχανοκίνητη αντεπίθεση από το βορρά κοντά στο Korenevo και ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν γρήγορα στο Snagost.
Αρκετές ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν πλήρως το Snagost.
Οι Ρώσοι προέλασαν βορειοδυτικά του Snagost και κατέλαβαν το Krasnooktyabrskoye, προχώρησε δυτικά του Snagost και κατέλαβαν την Komarovka και τη Vishnevka και νοτιοδυτικά του Snagost και κατέλαβαν την Apanasovka και το 10-y Oktyabr.

Απέτυχε η προσπάθεια αντεπίθεσης των Ουκρανών για να ανακόψουν την Ρωσική αντεπίθεση στο Kursk

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ουκρανικές δυνάμεις ξεκίνησαν νέες επιθέσεις κατά της ρωσικής αντεπίθεσης δυτικά του Snagost και σε όλη την ουκρανική εξέχουσα περιοχή στην περιφέρεια Kursk.
Μια ουκρανική ταξιαρχία που φέρεται να δρούσε στην περιφέρεια Kursk ανέφερε στις 11 Σεπτεμβρίου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις άρχισαν να επιτίθενται στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων δυτικά του Snagost μετά την αρχική ρωσική αντεπίθεση στο Snagost.
Οι ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούν κοντά στο Kulbaki (νοτιοδυτικά του Snagost και περίπου 5 χιλιόμετρα από τα διεθνή σύνορα), υποδηλώνοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα κοντά στον οικισμό.
Οι ουκρανικές δυνάμεις διεξάγουν μικρές μηχανοκίνητες διασυνοριακές επιθέσεις στο Glushkovo κοντά στο Medvezhye (νοτιοδυτικά του Snagost και κατά μήκος των διεθνών συνόρων).
Ωστόσο κατά γενική ομολογία η Ουκρανική αντεπίθεση κόντρα στην Ρωσική αντεπίθεση… θρυμματίζεται.
Τα διαθέσιμα οπτικά στοιχεία υποδηλώνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις που αντεπιτίθενται στην περιφέρεια Kursk χρησιμοποιούν στοιχεία μονάδων με μεγαλύτερη εμπειρία στη μάχη για τη διεξαγωγή αντεπιθέσεων.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 10 Σεπτεμβρίου δείχνουν στοιχεία του 51ου Ρωσικού Αερομεταφερόμενου Συντάγματος (VDV) (106η Μεραρχία VDV) να διεξάγει μια μηχανοκίνητη επίθεση βόρεια του Snagost.
Οι Ρώσοι πεζοναύτες και οι αερομεταφερόμενες «τακτικές ομάδες τάγματος» (BTG) διεξάγουν επιθετικές επιχειρήσεις στην περιφέρεια Kursk.
Οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν χρησιμοποιήσει BTG σε κλίμακα στο πεδίο της μάχης από τα μέσα του 2022.
Ο ρωσικός στρατός έχει απομακρυνθεί από τη χρήση των BTG τα τελευταία δύο χρόνια ως μονάδα οργανωμένη από καθήκοντα και η επανεμφάνισή τους στην περιφέρεια Kursk, εάν επιβεβαιωθεί, θα ήταν μια αξιοσημείωτη εξέλιξη.

Σχέδιο διχοτόμησης Ουκρανικών στρατευμάτων

Οι ρωσικές δυνάμεις σκοπεύουν να διχοτομήσουν το ουκρανικό στοιχείο στην περιφέρεια Kursk πριν ξεκινήσουν μια πιο οργανωμένη και καλά εξοπλισμένη προσπάθεια για να απωθήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις έξω από το ρωσικό έδαφος.
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν επί του παρόντος αντεπιθέσεις κατά μήκος του δυτικού άκρου της ουκρανικής προεξοχής στην περιφέρεια Kursk, σε μια περιοχή που αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από χωράφια και μικρούς οικισμούς.
Οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να εργάζονται για να δημιουργήσουν πιο ευνοϊκές τακτικά θέσεις κατά τη διάρκεια αυτών των αρχικών αντεπιθέσεων πριν ξεκινήσουν μια ευρύτερη αντεπιτιθέμενη επιχείρηση κατά των ουκρανικών δυνάμεων που επιχειρούν βορειοανατολικά του Korenevo και κοντά στη Sudzha.
Οι ρωσικές δυνάμεις σκοπεύουν να κόψουν τους Ουκρανούς και να προχωρήσουν στα διεθνή σύνορα νοτιοανατολικά του Snagost για να περιπλέξουν τις υπάρχουσες ουκρανικές διαδρομές υλικοτεχνικής υποστήριξης.
Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση φαίνεται να βασίζεται σε στοιχεία της 155ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών και των 56 και 51 συνταγμάτων VDV για αυτές τις αρχικές αντεπιθέσεις.

Wall Street Journal: Η υποχώρηση των ουκρανών από το Kursk θα είναι ένα καίριο στρατηγικό και συμβολικό πλήγμα

Η μεγάλη ρωσική αντεπίθεση στην περιοχή του Kursk θα μπορούσε να έχει αξιοσημείωτο συμβολικό αποτέλεσμα, καταστρέφοντας τελικά τις ελπίδες του Κιέβου για επιτυχία της επιχείρησης της, γράφει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.
«Η απώλεια εδαφών στην περιοχή του Kursk θα είναι ένα καίριο στρατηγικό και συμβολικό πλήγμα για την Ουκρανία», αναφέρει η Wall Street Journal
Όπως επισημαίνει, οι επιτυχίες του ρωσικού στρατού ενδέχεται να ακυρώσουν τις ελπίδες για προπαγανδιστικό αποτέλεσμα από την περιπέτεια του Kursk των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Την ίδια στιγμή, η Ρωσία εξαπέλυσε σκληρή αντεπίθεση στην περιοχή του Kursk και ενώ επιδεινώνονται οι σχέσεις μεταξύ της Ουκρανίας και των συμμάχων της, ανέφερε η Wall Street Journal.
Οι δυτικοί σύμμαχοι ασκούν πίεση στο Κίεβο για να διαμορφώσει ρεαλιστικά στρατιωτικά σχέδια.

«Η ρωσική επίθεση στην περιοχή του Kursk συνέβη σε μια δύσκολη στιγμή για την Ουκρανία».
Στις 11 Σεπτεμβρίου 2024, ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat, αναπληρωτής επικεφαλής της κύριας Στρατιωτικής-Πολιτικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Άμυνας, Υποστράτηγος Apti Alaudinov, δήλωσε ότι στην κατεύθυνση Korenevο στην περιοχή Kursk, πεζοναύτες απελευθέρωσαν αρκετούς οικισμούς.

Carlo Masala (Πανεπιστήμιο Μονάχου): Η κατάρρευση των Ουκρανών στο Kursk οδηγεί σε ολική παράδοση - Θα χάσουν το 27% των εδαφών τους

Η αποχώρηση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από την περιοχή του Kursk και η υποχώρηση στο Donbass θα μπορούσε να οδηγήσει στην πλήρη συνθηκολόγηση της Ουκρανίας, δήλωσε ο Carlo Masala, στρατιωτικός εμπειρογνώμονας στο Bundeswehr University in Munich (Πανεπιστήμιο της Μπούντεσβερ στο Μόναχο), σε συνέντευξή του στο Tagesschau.
«Το πραγματικά δραματικό σενάριο θα ήταν η παράδοση της Ουκρανίας, εάν χαθούν θέσεις στην περιοχή του Kursk και εάν η Ρωσία συνεχίσει την επίθεση στην περιοχή του Donbass, τότε η Ουκρανία θα πρέπει να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να παραδεχτεί ότι θα χάσει για πάντα. περίπου το 25%-27% της επικράτειάς της», είπε ο Carlo Masala.
Αποκάλεσε αυτή την εξέλιξη των γεγονότων το «χειρότερο σενάριο» για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
11sep2024_Ukraine_Kursk_Map-1024x505.jpg
UAF_Kursk_Incursion_September_11_2024.png

Antony Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Συζητήθηκε με την Ουκρανία η δυνατότητα για χτυπήματα με δυτικά όπλα σε Ρωσικό έδαφος

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Ουκρανία, συζήτησε το ενδεχόμενο το Κίεβο να χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για να χτυπήσει τη Ρωσία.
«Συζητήσαμε για επιθέσεις με όπλα μεγάλης εμβέλειας, καθώς και για μια σειρά από άλλα θέματα.
Θα συνεχίσω αυτή τη συζήτηση στην Ουάσιγκτον για να αναφέρω στον πρόεδρο όσα άκουσα», είπε σε συνέντευξη Τύπου στην Κίεβο μετά από συνάντηση με τους Ουκρανούς και Βρετανούς.
Την ίδια ώρα, το Πεντάγωνο τόνισε ότι δεν πρέπει να εμπιστευτεί κανείς την έκθεση που δημοσιεύτηκε προχθές στο αμερικανικό μέσο ενημέρωσης Axios.
Ο δημοσιογράφος Juligrais Brufke, επικαλούμενος τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Michael McCaul, έγραψε ότι ο Blinken, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Ουκρανία, θα μεταφέρει στο Κίεβο την άδεια της Ουάσιγκτον να χρησιμοποιήσει αμερικανικούς πυραύλους ATACMS για να χτυπήσει τη Ρωσία.
«Δεν γνωρίζω καμία αλλαγή στην πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με την έγκριση χτυπημάτων.
Δεν θα εμπιστευόμουν αυτό το ρεπορτάζ» δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου.
Πρόσφατα, ο Blinken είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να επιτρέψουν στην Ουκρανία να χτυπήσει τη Ρωσία χρησιμοποιώντας αμερικανικούς πυραύλους ATACMS.
Την ίδια μέρα, ο συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Λευκού Οίκου προσπάθησε να διαβεβαιώσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να μην υποστηρίζουν επιθέσεις από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βαθιά στο ρωσικό έδαφος, μεταξύ άλλων με αμερικανικά όπλα, παρά τα σχέδια του Προέδρου Biden να συζητήσει αυτό το θέμα με τον Βρετανό Πρωθυπουργό.
Όπως έγραψε η εφημερίδα Telegraph, επικαλούμενη πηγές της βρετανικής κυβέρνησης, ο Αμερικανός πρόεδρος ενδέχεται να άρει την απαγόρευση χρήσης των πυραύλων Storm Shadows για επιθέσεις στη Ρωσία.
Η έγκριση των ΗΠΑ για τη χρήση αυτών των πυραύλων είναι απαραίτητη λόγω του γεγονότος ότι χρησιμοποιούνται παράλληλα με τα αμερικανικά συστήματα.
Ο ίδιος ο Biden είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «αυτή τη στιγμή» διερευνούν το ζήτημα να επιτρέψουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει όπλα μεγάλης εμβέλειας για να χτυπήσει βαθιά στη Ρωσία.
Η βρετανική εφημερίδα Financial Times ανέφερε ότι υπάρχει διάσπαση στη αμερικανική διοίκηση για το θέμα αυτό.
Ο Peskov γραμματέας Τύπου του Ρώσου Προέδρου παραδέχτηκε ότι η απόφαση να χτυπηθεί η χώρα με πυραύλους ATACMS έχει ήδη ληφθεί και μια «εκστρατεία ενημέρωσης για την επισημοποίησή της» βρίσκεται σε εξέλιξη στα δυτικά μέσα ενημέρωσης.
Ανέφερε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούν να αποστασιοποιηθούν από την ανάμειξη στην ουκρανική σύγκρουση.

Anatoly Antonov (Ρωσική Πρεσβεία): Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν το δρόμο για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο

Εάν επιτραπεί η δυνατότητα χρήσης αμερικανικών πυραύλων για να χτυπηθεί το ρωσικό έδαφος σε βάθος, η Ουκρανία στοχεύει σε εντεινόμενες επιθέσεις σε απλούς πολίτες, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανοίγουν έτσι το δρόμο για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον Anatoly Antonov.
«Η Ουκρανία στοχεύει για να εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των απλών Ρώσων, των πόλεων και των χωριών μας κανείς δεν κρύβει πια –ακόμη και στο υψηλότερο επίπεδο στον Λευκό Οίκο– ότι οι πληροφορίες έχουν κυλήσει και ρέει σαν ποτάμι από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς την Ουκρανία», ανέφερε ο Anatoly Antonov.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι Ηνωμένες Πολιτείες οδηγούνται σταδιακά βαθύτερα στο βάλτο της ουκρανικής σύγκρουσης», θυσιάζοντας την ευημερία των Αμερικανών μεταφέροντας όπλα και πυρομαχικά αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Κίεβο.
«Οι επιμελητές από την Ουάσιγκτον έχουν μια απαίτηση - να αυξήσουν τη σύγκρουση με τα ρωσικά στρατεύματα.
Συνεχίζουν να δοκιμάζουν το όριο της ανοχής ή της ανεκτικότητας, σκοπός των οποίων είναι η περιβόητη στρατηγική ήττα της Ρωσίας», σημείωσε ο Anatoly Antonov.
Ο πρέσβης χαρακτήρισε τέτοια σχέδια απραγματοποίητα.
Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ούτε μαχητικά F-16, ούτε συστήματα αεράμυνας ή HIMARS, ούτε άλλα όπλα θα βοηθούσαν την Ουκρανία και την Δύση.
«Αδιαφορούν επίμονα για τα συμφέροντα της Ρωσίας.
Τώρα μιλούν ολοένα και περισσότερο για τη δυνατότητα βομβαρδισμού του ρωσικού εδάφους με όπλα μεγάλης εμβέλειας. Μόνο λίγοι πολιτικοί αναφέρουν την πιθανότητα ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου», πρόσθεσε ο Anatoly Antonov.

Charles Kupchan (βοηθός Obama): Οι Ουκρανοί έχουν κουραστεί από τη σύγκρουση με τη Ρωσία, το 50% ζητάει διαπραγματεύσεις

Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία γίνονται όλο και πιο ρεαλιστική επιλογή εν μέσω της κούρασης των Ουκρανών, καθώς και των προβλημάτων του Κιέβου στο μέτωπο και στην εξωτερική πολιτική, δήλωσε ο Charles Kupchan πρώην ειδικός βοηθός του προέδρου των ΗΠΑ Obama σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Berliner Zeitung.
«Σχεδόν το 50% του ουκρανικού πληθυσμού ζητά διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό της σύγκρουσης, πιστεύω ότι είναι εξουθενωμένοι.
Η ζωή στην Ουκρανία είναι δύσκολη.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον Kupchan, το Κίεβο αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα τόσο στο πεδίο της μάχης όσο και στην εξωτερική πολιτική.
Η δυτική βοήθεια προς την Ουκρανία στερεύει, ενώ ο ρωσικός στρατός προχωρά σταθερά προς στρατηγικές πόλεις στο Donbass.
«Όλα αυτά φέρνουν την Ουκρανία σε μια θέση όπου μια διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων γίνεται πραγματική επιλογή», ​​κατέληξε ο Charles Kupchan

Οι Ουκρανοί έχασαν ένα ακόμη αμερικανικό τανκ Abrams στο Memrik κοντά στο Selidovo ανατολικά του Pokrovsk

Στρατιώτες από την ομάδα δυνάμεων του Κέντρου κατέστρεψαν ένα αμερικανικό τανκ Abrams και άλλο δυτικό εξοπλισμό των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά την απελευθέρωση του χωριού Memrik στο Donetsk.
«Στις 9 Σεπτεμβρίου 2024, μονάδες της ομάδας δυνάμεων «Κέντρο» απελευθέρωσαν τον οικισμό Memrik στην κατεύθυνση Avdiivka της ζώνης της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας...
Κατά τη διάρκεια των μαχών, μονάδες της ομάδας στρατευμάτων «Κέντρο» κατέστρεψαν δεκάδες μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένου ενός τανκ Abrams, διαφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης».
Οι ρωσικές μονάδες μπήκαν στο χωριό Memrik σε μικρές ομάδες, μένοντας κοντά σε κάθε είδους καταφύγια.
Όλες οι ενέργειες πραγματοποιήθηκαν υπό τον έλεγχο πληρωμάτων UAV με συνεχή αλληλεπίδραση με το πυροβολικό, την αεροπορία και άλλες μονάδες της ομάδας.
Στις ομάδες επίθεσης παρασχέθηκε ισχυρή υποστήριξη πυρός από πληρώματα επιθετικών drones FPV, τα οποία διέλυσαν πολλούς Ουκρανούς.
Το Memrik είναι ένα χωριό στην αστική κοινότητα του Novogrodovsk, που βρίσκεται 8 χιλιόμετρα ανατολικά του Selidovo.
Οι Ρώσοι μπορούν να επιτεθούν τόσο στο Selidovo από τα ανατολικά όσο και στο Gornyak και στο Ukrainsk από τα βόρεια.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο του Donbass

Προέλαση Ρώσων κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα νοτιοανατολικά του Kupyansk εν μέσω συνεχιζόμενων μαχών κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 10 Σεπτεμβρίου.
Γεωτοποθετημένες εικόνες που δημοσιεύθηκαν στις 10 Σεπτεμβρίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν βόρεια του Stelmakhivka (νοτιοανατολικά του Kupyansk).
Επιπλέον γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 11 Σεπτεμβρίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν κατά μήκος ενός ανεμοφράκτη βόρεια του Pishchane (νοτιοανατολικά του Kupyansk και βορειοδυτικά του Stelmakhivka).
Οι ρωσικές δυνάμεις διέσχισαν τον ποταμό Zherebets στη Makiivka (βορειοδυτικά της Kreminna) και πολεμούν στην άλλη όχθη του ποταμού, κάτι που είναι σύμφωνο με τις εκτιμώμενες ρωσικές προόδους στον οικισμό.

Προέλαση Ρώσων στο Toretsk… δίνουν απελπισμένες μάχες οι Ουκρανοί

Τόσο οι ρωσικές όσο και οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν οριακά πρόσφατα κοντά στο Toretsk εν μέσω συνεχιζόμενων μαχών στην περιοχή στις 11 Σεπτεμβρίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 10 Σεπτεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα οριακά στο βορειοανατολικό Toretsk.
Επιπλέον γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 11 Σεπτεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν κατά μήκος της οδού Tsentralna στο ανατολικό Toretsk και στα χωράφια νοτιοανατολικά του Toretsk.

Οι Ρώσοι ετοιμάζουν το τελικό χτύπημα στο Pokrovsk, κερδίζουν καθημερινά εδάφη

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τη Lysivka (νοτιοανατολικά του Pokrovsk) και έκαναν περαιτέρω προόδους νοτιοανατολικά του Pokrovsk.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύτηκαν στις 11 Σεπτεμβρίου δείχνουν τις ρωσικές δυνάμεις να υψώνουν μια σημαία στο κέντρο της Lysivka και οι Ρώσοι ισχυρίστηκαν ότι στοιχεία της Ρωσικής 114ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (51η Στρατιά Συνδυασμένων Όπλων) κατέλαβαν τον οικισμό.
Επιπλέον γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 10 Σεπτεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν επίσης στα χωράφια δυτικά της Marynivka (νοτιοανατολικά του Pokrovsk) και ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει τη Marynivka.
Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets αναγνώρισε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα βορειοανατολικά και ανατολικά του Selydove και δυτικά της Novohrodivka (και τα δύο νοτιοανατολικά του Pokrovsk).

Περικυκλώνουν το Vuhledar οι Ρώσοι

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις νοτιοδυτικά της πόλης του Donetsk στις 11 Σεπτεμβρίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις βορειοανατολικά του Vuhledar κοντά στο Kostyantynivka και το Vodyane, κοντά στο ίδιο το Vuhledar και νοτιοδυτικά του Vuhledar κοντά στην Pavlivka στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Andrei Belousov επικρότησε την 57η Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων για την πρόσφατη κατάληψη του Vodyane.

Luhansk_Battle_Map_Draft_September_11_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_September_11_2024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_September_11_2024.png

11sep2024_Ukraine_Kurakhove_Selidovo_Map-768x730.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης