Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοβαρή προειδοποίηση Lavrov: Πιθανή μια πυρηνική καταστροφή με ευθύνη Zelensky – Συνεργός η Δύση

Σοβαρή προειδοποίηση Lavrov: Πιθανή μια πυρηνική καταστροφή με ευθύνη Zelensky – Συνεργός η Δύση
Εκδιώκουμε τους Ουκρανούς από το Kursk υποστήριξε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Sergei Lavrov
Μια εξαιρετικά σοβαρή προειδοποίηση στην Ουκρανία και στη Δύση απευθύνει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergei Lavrov, επισημαίνοντας ότι είναι πιθανή μια πυρηνική καταστροφή, για την οποία την ευθύνη θα φέρει αποκλειστικά το Κίεβο και ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky.
Η προειδοποίηση του Lavrov έρχεται στον απόηχο των δημοσιευμάτων που θέλουν τις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία να έχουν δώσει την έγκριση τους στο αίτημα του Κιέβου να πραγματοποιήσει χτυπήματα με δυτικά όπλα και πυραύλους κατά στόχων στο έδαφος της Ρωσίας.
«Μια πυρηνική καταστροφή μπορεί να συμβεί με ευθύνη του Κιέβου» είπε ο Lavrov σε τοποθέτηση του κατά τη διάρκεια συνάντησης του με επικεφαλής διπλωματικών αποστολών για την ουκρανική κρίση.
Μάλιστα ο Ρώσος ΥΠΕΞ επισήμανε ότι η Δύση καθορίζει μαζί με το Κίεβο τα χτυπήματα κατά μη στρατιωτικών στόχων.

Εκδιώκουμε τους Ουκρανούς από το Kursk

Επιπλέον, ο Ρώσος ΥΠΕΞ υποστήριξε πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο ρωσικός στρατός θα εκδιώξει από τα εδάφη του Kursk τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
«Ο αριθμός των στοχευμένων επιθέσεων σε μη στρατιωτικούς στόχους και τα πυρά κατά αμάχων αυξάνεται απότομα κάθε μέρα.
Μπορούμε να τα παρατηρήσουμε όλα αυτά, μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της εισβολής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων για τρομοκρατικούς σκοπούς στην περιοχή του Kursk, από όπου δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα εκδιωχθούν» υποστήριξε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Δεν χτυπάμε αμάχους

Στο πλαίσιο αυτό ο Ρώσος ΥΠΕΞ υποστήριξε πως οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πλήττουν ενεργειακές υποδομές που σχετίζονται με τον ουκρανικό στρατό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης