Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανατριχιαστική αποκάλυψη από Ρωσία: Οι Ουκρανοί δημιούργησαν στρατόπεδα συγκέντρωσης για πολίτες στο Kursk

Ανατριχιαστική αποκάλυψη από Ρωσία: Οι Ουκρανοί δημιούργησαν στρατόπεδα συγκέντρωσης για πολίτες στο Kursk
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έχει πληροφορίες ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει κάτι σαν «στρατόπεδα συγκέντρωσης» για πολίτες στην περιοχή του Kursk
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δημιούργησαν κάτι σαν «στρατόπεδα συγκέντρωσης» για αθώους πολίτες στην περιοχή του Kursk, ανακοίνωσε η Μόσχα την Πέμπτη (12/9/2024).
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έχει πληροφορίες ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει κάτι σαν «στρατόπεδα συγκέντρωσης» για πολίτες στην περιοχή του Kursk αναφέρει το Tass.
Αυτό  επισημαίνεται στην αναφορά που έλαβε το TASS από τον Μεγάλο Πρέσβη του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Rodion Miroshnik.
«Με βάση πολυάριθμα στοιχεία που παρασχέθηκαν από μάρτυρες και συλλέχθηκαν από τα κεντρικά γραφεία του Ρωσικού Ερυθρού Σταυρού στο Kursk, όπου επικοινώνησαν συγγενείς των αγνοουμένων κατοίκων, σε ορισμένες περιοχές που ελέγχονται από τους Ουκρανούς δημιουργήθηκαν στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου κρατούνταν άμαχοι που δεν ήθελαν ή δεν είχαν την ευκαιρία να εγκαταλείψουν τα κατεχόμενα από τον εχθρό εδάφη», αναφέρει η έκθεση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Λέει επίσης ότι «συγκεκριμένα, από 70 έως 100 πολίτες οδηγήθηκαν βίαια στα υπόγεια του οικοτροφείου Sudzhansky, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε βία και χρησιμοποιήθηκαν για να κινηματογραφήσουν ιστορίες προπαγάνδας από Ουκρανούς και ξένους δημοσιογράφους που έφτασαν παράνομα με στρατιώτες από την Ουκρανία».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης