Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πώς να κλέψετε τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ - Επιστολική ... απάτη και κατευθυνόμενες δημοσκοπήσεις επιστρατεύει η Kamala

Πώς να κλέψετε τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ - Επιστολική ... απάτη και κατευθυνόμενες δημοσκοπήσεις επιστρατεύει η Kamala
Μια αθόρυβη μάχη για την αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος του 2024 βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη σε ολόκληρες τις Ηνωμένες Πολιτείες...
Η κυβέρνηση Biden κατηγορεί αβάσιμα τα ρωσικά μέσα για «παρέμβαση στις εκλογές» του 2024, ενώ οι Αμερικανοί συντηρητικοί προειδοποιούν ότι στην πραγματικότητα η παρέμβαση στις εκλογές από το Δημοκρατικό Κόμμα και τους συμμάχους του βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.
Οι Ρεπουμπλικάνοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανή «κλοπή εκλογών» ενόψει της ψήφου του Νοεμβρίου.
Εφιστούν την προσοχή στις προσπάθειες ακύρωσης των ελέγχων ταυτότητας και της επαλήθευσης των ψηφοδελτίων, στην πρόσληψη κυρίως Δημοκρατικών παρατηρητών σε ορισμένες κομητείες, καθώς και σε φαινομενικές απόπειρες δημιουργίας παραθύρων που επιτρέπουν σε παράνομους μετανάστες να ψηφίσουν.
«Η κλοπή εκλογών υπήρχε πάντα στην Αμερική», έγραψε ο Αμερικανός οικονομολόγος και πρώην αξιωματούχος της κυβέρνησης Reagan, Δρ Paul Craig Roberts.
«Τον 19ο αιώνα, μια ψήφος μπορούσε να αγοραστεί για 50 σεντς και μισό μπουκάλι ουίσκι.
Όμως, τον 21ο αιώνα, η οργανωμένη κλοπή ψήφων έχει γίνει μια «μεγάλη μπίζνα».
Ο οικονομολόγος επισήμανε ότι «κανονικά, δεν έχει σημασία για το κατεστημένο ποιος υποψήφιος κερδίζει, επειδή το κατεστημένο ελέγχει και τους δύο υποψηφίους».
Ωστόσο, το 2016, το 2020 και το 2024, ο Donald Trump εμφανίστηκε ως ένας παίκτης «εκτός ελέγχου του κατεστημένου».
Επομένως, για να τον κρατήσουν εκτός εξουσίας, η εκλογική απάτη έχει έρθει στο προσκήνιο», σύμφωνα με τον οικονομολόγο.
Οι συντηρητικοί υποστηρίζουν ότι το Δημοκρατικό Κόμμα έχει ξεκινήσει έναν πλήρη «νομικό πόλεμο» κατά του Ρεπουμπλικάνου επικεφαλής ενόψει των εκλογών.
Ο πρώην πρόεδρος αντιμετωπίζει συνολικά 88 κατηγορίες για κακουργήματα σε τέσσερις ποινικές έρευνες και κρίθηκε ένοχος για 34 από αυτές.
Δυσφημείται συστηματικά αλλά και ... συστημικά από τα κύρια αμερικανικά μέσα, ενώ πρόσφατα υπέστη άδικο και παραπλανητικό fact checking (σας θυμίζει κάτι;) από το ABC News κατά τη διάρκεια της συζήτησής του με την Kamala Harris στις 10 Σεπτεμβρίου, λένε οι Ρεπουμπλικάνοι.

Πώς μπορεί να γίνει «κλοπή» των εκλογών στις ΗΠΑ;

Εν τω μεταξύ, μια αθόρυβη μάχη για τις εκλογές του 2024 βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη σε ολόκληρες τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αντί να βελτιωθεί η διαφάνεια της δημοκρατικής διαδικασίας, οι απαιτήσεις για την ψηφοφορία έχουν χαλαρώσει τις τελευταίες δεκαετίες, επισημαίνει ο αναλυτής.
«Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εκμεταλλευτεί κανείς τις χαλαρές απαιτήσεις για την ψηφοφορία στις ΗΠΑ», έγραψε ο Δρ Roberts.
«Σε ορισμένες πολιτείες δεν απαιτείται καν ταυτότητα ή απόδειξη υπηκοότητας για να ψηφίσει κανείς.
Η φυσική παρουσία δεν είναι απαραίτητη για να ψηφίσει κάποιος: μπορεί να γίνει μέσω κιβωτίων σε δρόμους ή με ψηφοδέλτια ταχυδρομείου.
Τα ονόματα νεκρών που παραμένουν στους εκλογικούς καταλόγους μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
Άτομα που έχουν μετακομίσει από την πολιτεία μπορούν να ψηφίσουν.
Οι εγγραφές ψηφοφόρων που γίνονται όταν εκδίδονται άδειες οδήγησης σε παράνομους μετανάστες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικά ταυτοποίησης για ψήφο».
Μέχρι τον Απρίλιο του 2024, 36 πολιτείες απαιτούσαν κάποια μορφή ταυτοποίησης για να ψηφίσει κανείς.
Από αυτές, οι 21 ζητούσαν φωτογραφική ταυτότητα, ενώ 15 αποδέχονταν και μη φωτογραφικές ταυτότητες.
Οι υπόλοιπες 14 πολιτείες και η Ουάσιγκτον, DC δεν απαιτούσαν από τους ψηφοφόρους να προσκομίσουν ταυτότητα για να ψηφίσουν την Ημέρα των Εκλογών.
Για χρόνια, οι Δημοκρατικοί νομοθέτες προσπαθούν να περάσουν νομοθεσίες για «δικαιώματα ψήφου» από το Κογκρέσο, με στόχο να καταργήσουν ή να εξασθενήσουν τους περιορισμούς στις εκλογές.
Οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι οι αυστηροί κανόνες ταυτότητας και η αυτοπρόσωπη ψήφος, που υποστηρίζονται από τους Ρεπουμπλικάνους, εμποδίζουν άτομα χαμηλού εισοδήματος, Αφροαμερικανούς και άλλες μειονότητες από το να ψηφίσουν.
Ακόμα χειρότερα, η υπόθεση ότι οι μαύροι Αμερικανοί είναι λιγότερο πιθανό να έχουν τα κατάλληλα έγγραφα ταυτότητας, οδήγησε στην καθιέρωση ενός πρωτοκόλλου για την έκδοση Ομοσπονδιακών Ταυτοτήτων σε παράνομους μετανάστες.
Σύμφωνα με τον Δρ Roberts, «ομοσπονδιακά, εξακολουθεί να είναι παράνομο για παράνομους μετανάστες να ψηφίζουν, αλλά κάποιες πόλεις που ελέγχονται από τους Δημοκρατικούς τους επιτρέπουν να ψηφίζουν».
«Οι 3,6 εκατομμύρια παράνομοι μετανάστες που διασχίζουν κάθε χρόνο τα σύνορα των ΗΠΑ από το Μεξικό εφοδιάζονται με ομοσπονδιακές ταυτότητες. Αυτές οι ταυτότητες επιτρέπουν στις πολιτείες να τους εκδίδουν άδειες οδήγησης. Σήμερα, η πρακτική είναι οι πολιτείες να εγγράφουν στο μητρώο ψηφοφόρων τα άτομα στα οποία εκδίδεται άδεια οδήγησης», σύμφωνα με τον οικονομολόγο.
Σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Rasmussen Reports, το 52% των Αμερικανών ψηφοφόρων δεν πιστεύει ότι οι πολιτειακοί αξιωματούχοι έχουν κάνει αρκετά για να αποτρέψουν την ψήφο των παράνομων μεταναστών.
Τον Ιούλιο, η εταιρεία αποκάλυψε ότι το 62% των Αμερικανών ψηφοφόρων ανησυχεί για πιθανή εκλογική απάτη το 2024.
Το 20% όσων ζουν σε πολιτείες που θεωρούνται κρίσιμες για το αποτέλεσμα των εκλογών, παραπονέθηκαν ότι το 2020 έλαβαν περισσότερα από ένα επίσημα ψηφοδέλτια ή ψηφοδέλτιο για κάποιον που δεν ζει στη διεύθυνσή τους, σύμφωνα με την Rasmussen Reports.

Είναι σκόπιμα φουσκωμένα τα δημοσκοπικά ποσοστά της Harris;

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τον Δρ. Roberts, τα δημοσκοπικά ποσοστά της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Kamala Harris φουσκώνονται σκόπιμα μέσω δημοσκοπήσεων και των εταιρικών μέσων ενημέρωσης, υπερεκπροσωπώντας Δημοκρατικούς ψηφοφόρους, ιδιαίτερα σε κρίσιμες πολιτείες.
Συντηρητικοί σχολιαστές πιστεύουν ότι αυτό γίνεται για να προετοιμαστεί το έδαφος για πιθανή εκλογική νοθεία και να φανεί πιο πειστική η νίκη της.
«Για να διατηρήσουν την εξουσία, οι Δημοκρατικοί έχουν αποφασίσει να κλέψουν τις εκλογές. Αυτό το σχέδιο απαιτεί να καλλιεργηθεί η πεποίθηση στο εκλογικό σώμα ότι η Kamala είναι μια ισχυρή υποψήφια που προηγείται του Trump στις δημοσκοπήσεις.
Έτσι, οι δημοσκοπήσεις είναι στημένες για αυτόν ακριβώς τον σκοπό», έγραψε ο Δρ. Roberts.
Υπογράμμισε ότι το 2020, όταν η Kamala Harris διεκδικούσε το χρίσμα των Δημοκρατικών για την προεδρία, δεν είχε καμία υποστήριξη και αποκλείστηκε αμέσως στον πρώτο γύρο.
Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών της ως αντιπρόεδρος, κατατάσσεται ως μία από τις χειρότερες και λιγότερο δημοφιλείς στην ιστορία.
«Μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα, τα μέσα ενημέρωσης την ανέβασαν από το τίποτα στην αγαπημένη για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ», σημείωσε.
Ο οικονομολόγος επισήμανε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι κάνουν ελάχιστα για να διασφαλίσουν την ακεραιότητα των εκλογών και είναι περισσότερο διατεθειμένοι να καλύψουν την απάτη παρά να την καταγγείλουν, προκειμένου να προστατεύσουν τη «φήμη της Αμερικής».
«Η αποκάλυψη του σκανδάλου θα αποδυνάμωνε την εμπιστοσύνη του κοινού στην κυβέρνηση, τη στιγμή που η Ουάσινγκτον βρίσκεται στο χείλος πολέμου με τη Ρωσία, το Ιράν και την Κίνα. Θα έβλαπτε τις ψευδαισθήσεις των συντηρητικών και του κόσμου για την ... αγνότητα της αμερικανικής δημοκρατίας. Για να 'προστατεύσουν' την Αμερική, οι Ρεπουμπλικάνοι και οι συντηρητικοί θυσιάζουν τη δημοκρατία καλύπτοντας  όμως έτσι στην πραγματικότητα την απώλειά της», κατέληξε ο Δρ. Roberts.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης