Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολλανδία: Η κυβέρνηση πούλησε το 9% της τράπεζας ABN Amro έναντι 1,17 δισ. ευρώ

Ολλανδία: Η κυβέρνηση πούλησε το 9% της τράπεζας ABN Amro έναντι 1,17 δισ. ευρώ
Στο 40,5% υποχώρησε το μερίδιο του ολλανδικού δημοσίου
Σχετικά Άρθρα
Το ολλανδικό δημόσιο ολοκλήρωσε έναν ακόμη γύρο πωλήσεων μετοχών της ABN Amro, αποφέροντας έσοδα ύψους 1,17 δισ. ευρώ στα κρατικά ταμεία για το 9% της τράπεζας.
Ως αποτέλεσμα, το μερίδιο του ολλανδικού δημοσίου στην ABN υποχώρησε στο 40,5% του μετοχικού κεφαλαίου.
Το υπουργείο Οικονομικών της Ολλανδίας γνωστοποίησε ότι τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή χρέους, ενώ θα προχωρήσει σε νέα ενημέρωση στο άμεσο μέλλον για το αν μειώσει περαιτέρω το μερίδιό του στην ABN Amro.
Αξίζει να σημειωθεί πως για να ανακτήσει όσα έχει ξοδέψει το κράτος στην τράπεζα κατά τη διάρκεια της κρίσης του 2008, οι μετοχές -που εξακολουθεί να κατέχει- θα έπρεπε να αξίζουν περισσότερο από το διπλάσιο της τρέχουσας αξίας τους.
«Το κράτος δεν είναι επενδυτής και, ως εκ τούτου, δεν θα προβεί σε ριψοκίνδυνες επενδύσεις εάν δεν ωφελήσουν το κοινό. Ως εκ τούτου, θεωρώ ανεπιθύμητο να περιμένουμε υψηλότερη τιμή». «Η τράπεζα διασώθηκε πριν από χρόνια για να διασφαλίσει τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος» κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης, όχι για να κερδίσει από τις μετοχές», σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών Eelco Heinen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης