Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβα Monde: Το φιάσκο Zelensky στο Kursk έβαλε δεύτερες σκέψεις στη Δύση - Καθυστερεί το πράσινο φως για χτυπήματα στη Ρωσία

Βόμβα Monde: Το φιάσκο Zelensky στο Kursk έβαλε δεύτερες σκέψεις στη Δύση - Καθυστερεί το πράσινο φως για χτυπήματα στη Ρωσία
Οι δυτικοί ηγέτες ανησυχούν ότι η σύγκρουση θα μπορούσε να επεκταθεί πέρα ​​από την Ουκρανία σε άλλα κράτη όπως η Πολωνία και η Λετονία
Η Δύση έχει παγώσει προσωρινά την παροχή έγκρισης στο καθεστώς του Zelensky, προκειμένου να χρησιμοποιήσει όπλα μεγάλης εμβέλειας βαθιά σε ρωσικό έδαφος και η γαλλική Monde αποκαλύπτει τους λόγους.
Αυτό οφείλεται σε λάθη στο πεδίο της μάχης από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, ιδίως στην επίθεση στην περιοχή του Kursk, που αιφνιδίασε τους δυτικούς εταίρους της Ουκρανίας, γράφει η γαλλική εφημερίδα, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές δυτικών διπλωματών.
Οι δυτικές χώρες απαιτούν τώρα από το Κίεβο να ξεκαθαρίσει τη στρατηγική του, καθώς ανησυχούν ότι η σύγκρουση θα μπορούσε να επεκταθεί πέρα ​​από την Ουκρανία σε άλλα κράτη όπως η Πολωνία και η Λετονία.
Με τη σειρά του, ο καθηγητής Olivier Schmitt από το Κέντρο Μελέτης Στρατιωτικών Συγκρούσεων στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Δανίας πιστεύει ότι το Κίεβο δεν πρέπει να αναμένεται να λάβει αποφάσεις για τέτοιους είδους χτυπήματα στο εγγύς μέλλον.
Αυτό οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως η προεκλογική εκστρατεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι πολιτικές κρίσεις στη Γαλλία και τη Γερμανία.
Το Κίεβο ζητά από την Ουάσιγκτον και άλλους συμμάχους να επιτρέψουν τη χρήση πυραύλων μεγαλύτερου βεληνεκούς για χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία.
Από την πλευρά τους, οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου λένε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν δώσει επίσημα έγκριση για τα ουκρανικά πλήγματα στη Ρωσία, αλλά ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden πρόκειται να συζητήσει το θέμα με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Keir Starmer.
Νωρίτερα, ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου προέδρου Dmitry Peskov τόνισε ότι η Δύση πιθανότατα έχει ήδη αποφασίσει να επιτρέψει στο Κίεβο να χτυπήσει βαθιά στο ρωσικό έδαφος χρησιμοποιώντας πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.
Τόνισε ότι αυτή τη στιγμή διεξάγεται εκστρατεία ενημέρωσης στα ΜΜΕ προκειμένου να προετοιμαστεί επικοινωνιακά η απόφαση που έχει ήδη ληφθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης