Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρμαγεδδών: Οι ΗΠΑ θα επιτρέψουν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να χτυπήσουν βαθιά μέσα στη Ρωσία μόνο υπό... έναν όρο

Αρμαγεδδών: Οι ΗΠΑ θα επιτρέψουν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να χτυπήσουν βαθιά μέσα στη Ρωσία μόνο υπό... έναν όρο
Times: Ο Biden θα επιτρέψει στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να χτυπήσουν βαθιά στη Ρωσία μόνο με μη αμερικανικά όπλα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden μπορεί να επιτρέψει στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις (AFU) να χτυπήσουν βαθιά στη Ρωσία με όπλα μεγάλης εμβέλειας γαλλικής ή βρετανικής παραγωγής, αλλά όχι αμερικανικής προέλευσης σύμφωνα με τους TIMES.
Εν τω μεταξύ , άλλα δημοσιεύματα των ΜΜΕ αναφέρουν ότι η Βρετανία, κεκλεισμένων των θυρών, έδωσε στην Ουκρανία το πράσινο φως να χρησιμοποιήσει τους πυραύλους της Storm Shadow για επιδρομές μεγάλου βεληνεκούς βαθιά στο ρωσικό έδαφος, καθώς τα στρατεύματα της Μόσχας στόχευσαν ξανά ενεργειακές εγκαταστάσεις και μη στρατιωτικές υποδομές στα βορειοανατολικά της Ουκρανίας στη διάρκεια της νύχτας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian , κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι έχει ήδη ληφθεί απόφαση να επιτραπεί στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει τους βρετανικής κατασκευής πυραύλους κρουζ εντός της Ρωσίας, αν και η κίνηση δεν έχει ανακοινωθεί και είναι απίθανο να δημοσιοποιηθεί ακόμη και όταν ο Βρετανός πρωθυπουργός Keir Starmer συναντάται με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden στην Ουάσιγκτον στις 13 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Antony Blinken συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Zelensky.
Ένα από τα θέματα που συζήτησαν ήταν η πιθανότητα να δοθεί άδεια στο Κίεβο να χτυπήσει στόχους βαθιά μέσα στην επικράτεια της Ρωσίας.
Ο Blinken πρόσθεσε ότι επρόκειτο να αναφέρει τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskiy παρακαλεί τους συμμάχους του Κιέβου εδώ και μήνες να επιτρέψουν στην Ουκρανία να εκτοξεύσει δυτικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών ATACMS μεγάλης εμβέλειας και των British Storm Shadows, βαθιά στο ρωσικό έδαφος για να περιορίσει την ικανότητα της Μόσχας να εξαπολύει επιθέσεις.
Ο Biden είπε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η κυβέρνησή του «επεξεργάζεται» έναν τρόπο άρσης των περιορισμών, αν και δεν έδωσε λεπτομέρειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης