Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σε νέο επίπεδο - ρεκόρ ο πλούτος των νοικοκυριών, διά χειρός Wall Street

ΗΠΑ: Σε νέο επίπεδο - ρεκόρ ο πλούτος των νοικοκυριών, διά χειρός Wall Street
Πλούτος μεν, αλλά «άερας» των αγορών ένα κομμάτι του
Σχετικά Άρθρα
Σε νέο επίπεδο - ρεκόρ σκαρφάλωσε ο πλούτος των αμερικανικών νοικοκυριών το β' τρίμηνο του 2024, καθώς αυξήθηκε κατά 1,7% και ανήλθε σε 163,8 τρισ. δολάρια στο τέλος Ιουνίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Federal Reserve, κινητήρια δύναμη αποτέλεσε η άνοδος των μετοχών στη Wall Street, καθώς τα νοικοκυριά που έχουν επενδύσει είδαν συνολικά την αξία του χαρτοφυλακίου να διογκώνεται κατά 662 δισ. δολάρια.
Την ίδια στιγμή, η αξία των ακινήτων αυξήθηκε κατά 1,75 τρισ. δολάρια, με τις τιμές να βρίσκονται σε ασύλληπτα υψηλά επίπεδα και τους αναλυτές να προειδοποιούν για «φούσκα».
Ακόμα κι έτσι, ο επίμονος πληθωρισμός έχει διαβρώσει την αγοραστική δύναμη των Αμερικανών. Ενδεικτικά, η αύξηση των μισθών έχει επιβραδυνθεί ενώ πτωτικά κινήθηκαν οι καταθέσεις το β' τρίμηνο (στα 18,4 τρισ. δολάρια).
Η έκθεση της Fed έδειξε επίσης ότι οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις αύξησαν το δανεισμό τους με βραδύτερο ρυθμό για την ίδια χρονική περίοδο.
Αξιοσημείωτο της έκθεσης είναι πως η τοπική αυτοδιοίκηση αύξησε τον δανεισμό της 196,3 δισ. δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από το 2007.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης