Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να στείλουν πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία – Τελείωσαν τα αποθέματα

CNN: Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να στείλουν πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία – Τελείωσαν τα αποθέματα
Η χορήγηση άδειας για χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία μπορεί να καθοριστεί από αυτές τις εφεδρείες αποκάλυψαν ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι
Οι ΗΠΑ έχουν πολύ περιορισμένο αριθμό πυραύλων ATACMS για να υποστηρίξουν τις ουκρανικές δυνάμεις.
Η χορήγηση άδειας για χτυπήματα στη Ρωσική Ομοσπονδία μπορεί να καθοριστεί από αυτές τις εφεδρείες, σημείωσαν ανώτεροι αξιωματούχοι σε συνέντευξή τους στο CNN.
Και, παρόλο που αξιωματούχοι από τον Λευκό Οίκο και το Κίεβο συζητούν αυτό το θέμα, δεν θα πρέπει ακόμη να αναμένονται αλλαγές στην πολιτική των ΗΠΑ σχετικά με τους ATACMS.
Το Κίεβο έχει λάβει «αρκετές εκατοντάδες» από αυτούς τους πυραύλους «και έχει ήδη χρησιμοποιήσει τους περισσότερους από αυτούς», σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους.

Πράσινο φως αλλά όχι με όπλα των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden μπορεί να επιτρέψει στους Ουκρανούς να χτυπήσουν βαθιά στη Ρωσία με όπλα μεγάλης εμβέλειας γαλλικής ή βρετανικής παραγωγής, αλλά όχι αμερικανικής προέλευσης σύμφωνα με τους Times.
Εν τω μεταξύ , άλλα δημοσιεύματα των ΜΜΕ αναφέρουν ότι η Βρετανία, κεκλεισμένων των θυρών, έδωσε στην Ουκρανία το πράσινο φως να χρησιμοποιήσει τους πυραύλους της Storm Shadow για επιδρομές μεγάλου βεληνεκούς βαθιά στο ρωσικό έδαφος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian , κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι έχει ήδη ληφθεί απόφαση να επιτραπεί στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει τους βρετανικής κατασκευής πυραύλους cruise εντός της Ρωσίας, αν και η κίνηση δεν έχει ανακοινωθεί και είναι απίθανο να δημοσιοποιηθεί ακόμη και όταν ο Βρετανός πρωθυπουργός Keir Starmer συναντηθεί με τον Biden στην Ουάσινγκτον στις 13/9.
Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Antony Blinken είχε συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky.
Ένα από τα θέματα που συζήτησαν ήταν η πιθανότητα να δοθεί άδεια στο Κίεβο να χτυπήσει στόχους βαθιά μέσα στην επικράτεια της Ρωσίας.
Ο Blinken πρόσθεσε ότι επρόκειτο να αναφέρει τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων στον Biden.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης