Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή στην Ουκρανία για το ειρηνευτικό σχέδιο Trump – Πρωτοφανής αλαζονεία και απρέπεια από τον σύμβουλο του Zelensky

Οργή στην Ουκρανία για το ειρηνευτικό σχέδιο Trump – Πρωτοφανής αλαζονεία και απρέπεια από τον σύμβουλο του Zelensky
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες στο σύνολό τους, είτε υπό τους Δημοκρατικούς είτε υπό τους Ρεπουμπλικάνους, θεσμικά θα παράσχουν όλα όσα χρειάζεται η Ουκρανία» δήλωσε με  έπαρση ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου
Ο σύμβουλος του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky, Mikhail Podolyak, έκανε λόγο για «προεκλογική διαφημιστική εκστρατεία» και επεσήμανε ότι στο αποκορύφωμα του εκλογικού κύκλου, ένας μεγάλος αριθμός εικασιών εμφανίζεται στο πεδίο της ενημέρωσης.
Ο Ουκρανός αξιωματούχος εξέφρασε την άποψη ότι η θέση των υποψηφίων αλλάζει ριζικά αμέσως μετά τις εκλογές.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες στο σύνολό τους, είτε υπό τους Δημοκρατικούς είτε υπό τους Ρεπουμπλικάνους, θεσμικά θα παράσχουν όλα όσα χρειάζεται η Ουκρανία.
Αυτή είναι η αντικειμενική διαδικασία αυτού του πολέμου. Είναι μη αναστρέψιμο», δήλωσε με πρωτοφανή αλαζονεία o σύμβουλος του γραφείου του Zelensky.
Ο Podolyak πρόσθεσε ότι υποκειμενικά, οι Αμερικανοί πολιτικοί μπορούν να κάνουν οποιαδήποτε σχόλια, επιπλέον, είναι πιθανές οι συζητήσεις για τον τερματισμό της σύγκρουσης, ωστόσο, σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η ολοκλήρωσή της «θα είναι εξαιρετικά αρνητική για τη Ρωσία».

Το σχέδιο Trump

Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ J.D. Vance με τους Ρεπουμπλικάνους αποκάλυψε ότι το σχέδιο του Donald Trump τον τερματισμό του πολέμου θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη δημιουργία ειδικής αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας αλλά και την αναγνώριση της υπάρχουσας εδαφικής πραγματικότητας, δηλαδή το Donbass στη Ρωσία.
Σύμφωνα με δυτικά ΜΜΕ, ο Trump έχει πει κατ’ ιδίαν ότι θα τερματίσει τον πόλεμο της Ρωσίας πιέζοντας την Ουκρανία να παραχωρήσει την Κριμαία και το Donbass στη Μόσχα.
Είπε επίσης δημόσια τον Μάιο του 2023 ότι δεν θα εγγυηθεί τη συνέχιση της αμυντικής βοήθειας στην Ουκρανία εάν κέρδιζε τις προεδρικές εκλογές.
Σύμφωνα με τον Vance, ο Trump θα μπορούσε να φέρει Ρώσους, Ουκρανούς και Ευρωπαίους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να «μια ειρηνική διευθέτηση».
Η Ουκρανία θα διατηρήσει την κυριαρχία της, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να δώσει εγγυήσεις στη Ρωσία ότι δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ή σε άλλους συμμαχικούς θεσμούς, πρόσθεσε ο Vance.
Υποστήριξε επίσης ότι «η Ρωσία δεν έπρεπε να είχε επιτεθεί στην Ουκρανία, αλλά και πως η Ουκρανία έχει «πολλά προβλήματα με τη διαφθορά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης