Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεύτερη ημέρα κερδών στο πετρέλαιο διά χειρός... τυφώνα «Francine» στις ΗΠΑ

Δεύτερη ημέρα κερδών στο πετρέλαιο διά χειρός... τυφώνα «Francine» στις ΗΠΑ
O ΙΕΑ αναμένει πτώση στις τιμές του πετρελαίου
Σχετικά Άρθρα
Με κέρδη έκλεισαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα -μετά το κραχ της Τρίτης (10/9)- οι τιμές πετρελαίου, καθώς ο τυφώνας «Francine» βρίσκεται στον Κόλπο του Μεξικού και οι πλατφόρμες εξόρυξης της περιοχής έχουν κλείσει προσωρινά.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, έχει κλείσει το 42% των πλατφορμών εξόρυξης πετρελαίου και το 53% πλατφορμών εξόρυξης φυσικού αερίου στον Κόλπο.

Την Τρίτη 10/9, οι επενδυτές απογοητεύτηκαν από την υποβάθμιση των προβλέψεων στην οποία προχώρησε ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ). Συγκεκριμένα, ο ΟΠΕΚ υποβάθμισε εκ νέου τις προβλέψεις για τη ζήτηση «μαύρου χρυσού» το 2024, «κόβοντας» επίσης τις προσδοκίες του για το 2025. Αποτέλεσμα ήταν οι τιμές να κατρακυλήσουν άνω του 4%, με το Brent να φθάνει στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2021.
Μάλιστα, ο ΙΕΑ (International Energy Agency) αναμένει περαιτέρω πτώση στις τιμές του πετρελαίου, καθώς οι παραγωγοί συνεχίζουν να αντλούν ποσότητες που υπερβαίνουν την παγκόσμια ζήτηση.
«Δεδομένης της σημερινής αδύναμης ζήτησης και της μεγάλης ποσότητας πετρελαίου που προέρχεται από τις χώρες εκτός ΟΠΕΚ, κυρίως από την Αμερική και άλλες, μπορεί κάλλιστα να δούμε πτωτικές πιέσεις στην τιμή», δήλωσε ο επικεφαλής του ΙΕΑ, Fatih Birol.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Brent παραδόσεως Νοεμβρίου (το πιο ενεργό συμβόλαιο) κατέγραψε κέρδη 1,9% και έκλεισε στα 71,97 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Οκτωβρίου ενισχύθηκε 2,5% και έκλεισε στα 68,97 δολάρια το βαρέλι.
Για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας, Brent και WTI απώλεσαν 7,6% και 8% της αξίας τους, αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης