Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lukashenko κατά Pashinyan: Εσύ έδωσες το Ναγκόρνο Καραμπάχ στους Αζέρους - Να μην κατηγορείς τη Ρωσία

Lukashenko κατά Pashinyan: Εσύ έδωσες το Ναγκόρνο Καραμπάχ στους Αζέρους - Να μην κατηγορείς τη Ρωσία
«Ο Pashinyan παραδέχτηκε ο ίδιος ότι το Καραμπάχ είναι έδαφος του Αζερμπαϊτζάν» τονίζει ο Λευκορώσος πρόεδρος
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko δήλωσε ότι η αρμενική ηγεσία έχει την αποκλειστική ευθύνη για τα γεγονότα που έχουν λάβει χώρα στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ τα τελευταία χρόνια, τα οποία είχαν ως κατάληξη την παραχώρηση μέρους του αρμενικού θύλακα στο Αζερμπαϊτζάν.
«Και για αυτό που συνέβη στο Καραμπάχ φταίει μόνο η αρμενική ηγεσία. Τους προειδοποίησα προσωπικά: δώστε τους [ενν. το Αζερμπαϊτζάν] αυτά τα εδάφη», τόνισε σχετικά ο Λευκορώσος ηγέτης.
Επίσης, υπενθύμισε ότι οι αρμενικές αρχές αναγνώρισαν ότι αυτά «δεν ήταν τα εδάφη μας», αλλά το Αζερμπαϊτζάν, αλλά «δεν θα τα παρατήσουμε – θα πολεμήσουμε».
Ο Λευκορώσος ηγέτης σημείωσε ότι ζήτησε ειρηνική διευθέτηση του προβλήματος μεταξύ Ερεβάν και Μπακού.
Στη συνέχεια ρώτησε τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin και οι δυο τους ζήτησαν από τον Αρμένιο πρωθυπουργό Nikol Pashinyan να λύσει το πρόβλημα, αλλά έλαβαν την απάντηση ότι το Ερεβάν θα «συνεχίσει να πολεμά».
Τέλος, ο Lukashenko επεσήμανε ότι τώρα δεν καταλαβαίνει γιατί το Ερεβάν «προσβάλλεται» από το Μινσκ και τη Μόσχα, καθότι ο Pashinyan παραδέχτηκε ο ίδιος ότι το Καραμπάχ είναι έδαφος του Αζερμπαϊτζάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης