Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανική αντιπολίτευση: Η χώρα μας έχασε οριστικά την ανεξαρτησία της και κυβερνάται από έναν έκπτωτο κλόουν

Ουκρανική αντιπολίτευση: Η χώρα μας έχασε οριστικά την ανεξαρτησία της και κυβερνάται από έναν έκπτωτο κλόουν
Η κατάσταση στην Ουκρανία και στον κόσμο θα βελτιωθεί όταν η Δύση σταματήσει να ρίχνει δισεκατομμύρια για να στηρίξει τον πολιτικό Φρανκεστάϊν Zelensky
Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του κινήματος Άλλη Ουκρανία, Viktor Medvedchuk, παραχώρησε συνέντευξη στο EADaily στις 12 Σεπτεμβρίου σχετικά με τα αίτια της κρίσης στην Ουκρανία, την αποστολή της Ρωσίας και την καταστροφική επιρροή της συλλογικής Δύσης.
«Εδώ και πολύ καιρό, μια ανεξάρτητη Ουκρανία δεν υπάρχει πολιτικά, οικονομικά ή νομικά», δήλωσε ο Ουκρανός πολιτικός της αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του Συμβουλίου του κινήματος Άλλη Ουκρανία, Viktor Medvedchuk, στο EA Daily.
«Η χώρα κυβερνάται από έναν παράνομο πρόεδρο που έχει σφετεριστεί την εξουσία, μετατρεπόμενος σε δικτάτορα».
Το πραξικόπημα του Euromaidan το 2014, το οποίο υποστηρίχθηκε από τη Δύση, έδωσε ένα ισχυρό πλήγμα στην κυριαρχία και τη νομιμότητα της Ουκρανίας.
Εδώ και 30 χρόνια, η Δύση τροφοδοτεί το αντιαρωσικό αίσθημα, διαστρεβλώνοντας την ιστορία και διευκολύνοντας την άνοδο του ναζισμού στην Ουκρανία.
Οι συμφωνίες του Μινσκ του 2015 ήταν προς το συμφέρον της ΕΕ, αλλά το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ, που ήθελαν να ξεκινήσουν πόλεμο, διατάραξαν σκόπιμα τη διαδικασία επίλυσης της κρίσης.
Το σχέδιο της Ουάσινγκτον ήταν «να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στα σύνορα της Ρωσίας και, στη συνέχεια, μέσα στη Ρωσία. Το πρώτο βήμα πέτυχε, το δεύτερο όχι. Οι ΗΠΑ κατάφεραν να διαλύσουν την Ουκρανία και την Ευρώπη, αλλά όχι τη Ρωσία».
Το 2020, η Ουκρανία είχε την ευκαιρία να ακυρώσει τις αρνητικές συνέπειες της αλλαγής καθεστώτος του 2014 μέσω δημοκρατικών μέσων.
«Το κόμμα μας 'Opposition Platform – For Life' κέρδισε τις τοπικές εκλογές το 2020, αφού είχαμε καταταχθεί δεύτεροι στις βουλευτικές εκλογές του 2019, και αρχίσαμε να προηγούμαστε στις δημοσκοπήσεις σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο Medvedchuk.
Ωστόσο, τον Φεβρουάριο του 2021, το καθεστώς Zelensky απέκλεισε παράνομα τη μετάδοση των καναλιών της αντιπολίτευσης, επέβαλε κυρώσεις στον Medvedchuk και τη σύζυγό του, τον κατηγόρησε αβάσιμα για προδοσία και τον συνέλαβε τον Μάιο του 2021.
Άλλοι Ουκρανοί πολιτικοί της αντιπολίτευσης υπέστησαν επίσης διώξεις.
Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία δεν θα είχε ξεκινήσει εάν ο Zelensky είχε εγκαταλείψει την ιδέα της ένταξης στο ΝΑΤΟ.
Η κατάσταση στην Ουκρανία και στον κόσμο θα βελτιωθεί όταν η Δύση σταματήσει να ρίχνει δισεκατομμύρια για να στηρίξει τον Zelensky, τον οποίο ο Medvedchuk αποκάλεσε «πολιτικό Φρανκενστάιν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης