Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ετοιμάζονται για το χάος οι «μεγάλοι» της Wall Street – Ξεπουλούν μετοχές λίγο πριν τις εκλογές στις ΗΠΑ

Ετοιμάζονται για το χάος οι «μεγάλοι» της Wall Street – Ξεπουλούν μετοχές λίγο πριν τις εκλογές στις ΗΠΑ
Ακόμη και ο στενός συνεργάτης του Warren Buffett πουλά μετοχές της Berkshire
Όταν οι "μεγάλοι" της Wall Street δείχνουν να ακολουθούν μια συγκεκριμένη στρατηγική, δεν μπορείς να μην την λάβεις υπόψιν στου.
Και δεν είναι μόνο ότι ο Warren Buffett πουλά σωρηδόν Apple, Bank of America… και άλλες μετοχές.
Είναι και ότι το "πρωτοπαλίκαρο" του, ο αντιπρόεδρος της Berkshire Hathaway, Ajit Jain, μείωσε περισσότερο από το μισό μερίδιό του στον επενδυτικό όμιλο του Warren Buffett.
Ο Jain αποκάλυψε ότι πούλησε 200 κοινές μετοχές κατηγορίας Α τη Δευτέρα, αξίας 139 εκατομμυρίων δολαρίων, μειώνοντας δραστικά τις συμμετοχές του στην επιχείρηση.
Η πώληση τον αφήνει με άμεση και έμμεση ιδιοκτησία 166 μετοχών, σύμφωνα με μια κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αξίας περίπου 112 εκατομμυρίων δολαρίων.
Οι υπόλοιπες μετοχές μοιράζονται μεταξύ του Jain και των καταπιστευμάτων για τη σύζυγό του, τα παιδιά και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό, το Jain Foundation.
Τα τελευταία χρόνια, έχει δωρίσει μια σειρά από τις μετοχές του στο ίδρυμά του, το οποίο επικεντρώνεται στην εξεύρεση θεραπείας για τη δυσφερλινοπάθεια, μια σπάνια μυϊκή δυστροφία από την οποία πάσχει ο γιος του.
Ο Jain θεωρούνταν από καιρό από τους επενδυτές της Berkshire ως ένας από τους πιθανούς διαδόχους του Buffett.
Αλλά το 2021, ο Μπάφετ επιβεβαίωσε ότι ο Greg Abel, ένα κορυφαίο στέλεχος που μεγάλωσε στην ενεργειακή επιχείρηση της Berkshire, θα αναλάμβανε μια μέρα.
Είπε στο CNBC πέρυσι ότι ο Jain «δεν ήθελε ποτέ να διευθύνει την Berkshire».

Σκοτεινός οιωνός...

Δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, ότι ορισμένοι βλέπουν τη συσσώρευση μετρητών ως σκοτεινό οιωνό.
Σημειώνουν ότι ο Buffett συσσώρευσε επίσης μετρητά στα μέσα της δεκαετίας του 2000, πριν από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, γεγονός που τον κατέστησε σε θέση να αγοράσει όταν οι ισολογισμοί άλλων επενδυτών χτυπήθηκαν.
Τι ξέρει για την οικονομία που δεν ξέρουν;
Τα μετρητά κάτω από το στρώμα του γερο-Buffett είναι αναμφίβολα τεράστια.
Η Berkshire Hathaway θα μπορούσε, εάν το επιθυμούσε, να αγοράσει McDonald’s στην τρέχουσα τιμή της αλυσίδας χάμπουργκερ και να της απομείνουν 80 δισεκατομμύρια δολάρια ή να πάρει μερίδιο στη Meta μεγαλύτερο από αυτό που κατείχε ο Mark Zuckerberg, το αφεντικό της εταιρείας.
Εάν οι αγορές όντως εισέλθουν σε απότομη ύφεση, ο Buffett θα είναι σε μια αξιοζήλευτη θέση, ικανός να προσελκύει εταιρείες που διαπραγματεύονται με έκπτωση.
Οι απλές αρχές του βρίσκονται στη ρίζα της μακράς και εντυπωσιακής του απόδοσης ως επενδυτή.
Η αυξανόμενη στοίβα μετρητών του δεν έχει κρυφή εξήγηση.
Η επένδυση στην Αξία που εφαρμόζει ως στρατηγική ο Buffett γίνεται ολοένα και πιο σκληρή.
Και είναι πιθανό να παραμείνει έτσι…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης