Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάος για 22 λεπτά στο χρηματιστήριο της Ταϊβάν - Χάκερς κατέρριψαν την ιστοσελίδα

Χάος για 22 λεπτά στο χρηματιστήριο της Ταϊβάν - Χάκερς κατέρριψαν την ιστοσελίδα
«Ένας μεγάλος αριθμός ξένων IP υπερφόρτωσαν το σύστημα των συναλλαγών», ανέφερε η διοίκηση του χρηματιστηρίου της Ταϊβάν
Χάκερς φέρεται να κατέρριψαν την ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου της Ταϊβάν, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, προκαλώντας ένα μικρό χάος στις συναλλαγές στη χώρα.
Στις 3 μ.μ. ώρα Ταϊβάν, το χρηματιστήριο ανακοίνωσε ότι «ένας μεγάλος αριθμός ξένων IP ξεκίνησαν μη έγκυρα ερωτήματα» στο δίκτυό του, με αποτέλεσμα την «ασταθή εξυπηρέτηση για σύντομο χρονικό διάστημα».
Το δίκτυο επανήλθε κανονικά στις 3:22 μ.μ. τοπική ώρα.
Το χρηματιστήριο πρόσθεσε ότι η αγορά κινητών αξιών και οι σχετικές επιχειρήσεις «λειτουργούν κανονικά χωρίς επιπτώσεις».

Τα αίτια της επίθεσης

Αν και δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για το συμβάν, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η επίθεση φέρεται να είχε στόχο την κυβέρνηση και τις οικονομικές μονάδες της Ταϊβάν, συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων και των φορολογικών γραφείων.
Οι Taipei Times ανέφεραν ότι η εταιρεία ασφάλειας πληροφοριών Radware είπε ότι η επίθεση ξεκίνησε ως αντίποινα για τα σχόλια του προέδρου της Ταϊβάν William Lai.
Την 1η Σεπτεμβρίου, ο Lai είπε σε συνέντευξή του ότι οι αξιώσεις της Κίνας στην Ταϊβάν αφορούν την αλλαγή της διεθνούς τάξης που βασίζεται σε κανόνες και την επίτευξη ηγεμονίας στον Δυτικό Ειρηνικό και όχι εδαφικές διεκδικήσεις.
Η Κίνα βλέπει την Ταϊβάν ως μέρος της επικράτειάς της και δεν έχει αποκηρύξει τη χρήση βίας κατά του νησιού.
«Θέλει να επιτύχει ηγεμονία στον διεθνή χώρο, στον Δυτικό Ειρηνικό – αυτός είναι ο πραγματικός στόχος», είπε ο Lai.
«Αν πρόκειται πραγματικά για εδαφική ακεραιότητα, γιατί δεν παίρνουν πίσω τη γη που υπογράφηκε και κατελήφθη από τη Ρωσία στη Συνθήκη του Aigun;» είπε ο Lai.
Η Συνθήκη του 1858 του Aigun ήταν μια συνθήκη μεταξύ της δυναστείας Qing - της τελευταίας δυναστείας της Κίνας - και της Ρωσικής Αυτοκρατορίας που παραχώρησε περίπου 600.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης στη Μαντζουρία στη Ρωσία.
Η δυναστεία Qing αρχικά αρνήθηκε να επικυρώσει τη συνθήκη πριν επιβεβαιώσει την παύση στη Σύμβαση του Πεκίνου του 1860 σε αυτό που η Κίνα θεωρεί ως μια από τις πολλές «άνισες συνθήκες».
Το 1895, η Ταϊβάν παραχωρήθηκε επίσης στην Ιαπωνία με μια άλλη «άνιση συνθήκη», γνωστή ως Συνθήκη του Σιμονοσέκι, προτού τεθεί υπό τον έλεγχο της τότε Δημοκρατίας της Κίνας - η επίσημη ονομασία της Ταϊβάν - το 1945 μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης