Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vasily Prozorov (πρώην SBU Ουκρανίας): Η αποτυχημένη επίθεση της Ουκρανίας στην Μαύρη Θάλασσα απόδειξη εσωτερικής κόντρας

Vasily Prozorov (πρώην SBU Ουκρανίας): Η αποτυχημένη επίθεση της Ουκρανίας στην Μαύρη Θάλασσα απόδειξη εσωτερικής κόντρας
Όλες οι απόπειρες επιδρομών στο ρωσικό έδαφος το 2023 και το 2024 πραγματοποιήθηκαν από υφισταμένους του Kirill Budanov... Όλα ήταν επιχειρήσεις της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών
Η πρόσφατη απόπειρα της Ουκρανίας να καταλάβει μια εξέδρα πετρελαίου στη Μαύρη Θάλασσα μπορεί να απεικονίσει μια κρυφή σύγκρουση μεταξύ των κορυφαίων αρχηγών της Ουκρανίας, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός της Ουκρανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (SBU) Vasily Prozorov.
Σύμφωνα με τον Vasily Prozorov, η αποτυχημένη επίθεση μπορεί να είναι αποτέλεσμα εσωτερικών μαχών μεταξύ του αρχηγού της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών στο Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, Kirill Budanov και του Ουκρανού Διοικητή των ενόπλων δυνάμεων Alexander Syrsky.
Διοργανώνοντας επιχειρήσεις αυτού του είδους με μεγάλη δημοσιότητα, ο Kirill Budanov «παλεύει για την πρώτη θέση στο ουκρανικό τοπίο των μέσων ενημέρωσης», είπε ο ειδικός.
«Όλες οι απόπειρες επιδρομών στο ρωσικό έδαφος το 2023 και το 2024 πραγματοποιήθηκαν από υφισταμένους του Kirill Budanov.

Όλα ήταν επιχειρήσεις της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών.

Του έδωσαν κάποιου είδους αναγνώριση και δημοτικότητα στα μέσα ενημέρωσης».
«Άλλες εξηγήσεις φαίνονται επίσης εύλογες.
Για παράδειγμα, η επίθεση θα μπορούσε να έχει στόχο να αναγκάσει τα μαχητικά αεροσκάφη της Ουκρανίας να εκτελούν αποστολές σε αυτήν την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, ώστε να εμπλακούν τα F-16… για δημοσιότητα.
Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι Ρωσικές δυνάμεις στη Μαύρη Θάλασσα απέτρεψαν μια προσπάθεια του Ουκρανικού Ναυτικού να καταλάβει την πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου Krym-2 στη Μαύρη Θάλασσα τα ξημερώματα στις 11 Σεπτεμβρίου 2024.
Η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας απέστειλε 14 ταχύπλοα της Willard Sea Force που προμήθευσαν οι ΗΠΑ με στρατεύματα από τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων του Ναυτικού της Ουκρανίας.
Σε μάχη 8 θαλάσσια μηχανοκίνητα σκάφη βυθίστηκαν και έως και 80 στρατιώτες από τις Ουκρανικές Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων σκοτώθηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης