Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί η πανίσχυρη Ρωσία σε πυραύλους θέλει να αποκτήσει τους Fath-360, Fateh-110 του Ιράν; - Σε υστερία το ΝΑΤΟ

Γιατί η πανίσχυρη Ρωσία σε πυραύλους θέλει να αποκτήσει τους Fath-360, Fateh-110 του Ιράν; - Σε υστερία το ΝΑΤΟ
Σε υστερία το ΝΑΤΟ με το Ιράν και την συνεργασία με την Ρωσία
Πραγματική υστερία έχει καταβάλει το ΝΑΤΟ για τους πυραύλους Fath-360, Fateh-110 του Ιράν με τους οποίους προμηθεύει την Ρωσία.
Σήμερα η Ρωσία διαθέτει το μεγαλύτερο, το πιο σύγχρονο και πιο καταστροφικό πλέγμα πυραύλων συμβατικών, τακτικών ή στρατηγικών στον κόσμο στην κυριολεξία.
Κανένας δυτικός πύραυλος δεν μπορεί να συγκριθεί με τα Ρωσικά οπλικά συστήματα όπως αποδείχθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία είχε και ένα θετικό στοιχείο να γίνει σύγκριση οπλικών συστημάτων και να κατανοήσει ο κόσμος ποιος είναι ανώτερος…

Σε υστερία το ΝΑΤΟ με το Ιράν και την συνεργασία με την Ρωσία

Για περίπου ένα μήνα, η πολιτική Δύση απειλεί το Ιράν με «γρήγορες και σοβαρές συνέπειες» εάν παραδώσει πυραύλους εδάφους-εδάφους στη Ρωσία.
Έχουν υπάρξει διάφορες αναφορές για ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς (SRBM) που υποτίθεται ότι κατευθύνονται προς την Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων των «Fath-360», «Fateh-110» και «Zolfaghar».
Ορισμένες πηγές, όπως το Duran, αναφέρουν ότι Ιρανοί βουλευτές έχουν επιβεβαιώσει ότι η συμφωνία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, αν και δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για τους ακριβείς τύπους πυραύλων που θα δοθούν στην Ρωσία.
Ωστόσο, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ φαίνεται να ανησυχούν ιδιαίτερα από αυτή την προοπτική.
Το Ιράν έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία στην ανάπτυξη πληθώρας βαλλιστικών πυραύλων, που κυμαίνονται από SRBM έως IRBM (βαλλιστικοί πύραυλοι μέσου βεληνεκούς), παρέχοντας στη χώρα κάλυψη που υπερβαίνει τη Μέση Ανατολή.
Κάποιοι μηχανισμοί προπαγάνδας επιμένουν ότι οι εν λόγω πύραυλοι έχουν ήδη παραδοθεί, αν και οι επαναλαμβανόμενες απειλές από το ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να υποδηλώνουν ότι οι παραδόσεις δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει.
Αξιωματούχοι της ΕΕ λένε ότι η συμφωνία φέρεται να είναι «επικείμενη» , ενώ ορισμένες στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι έχει ήδη παραδοθεί.
Η πολιτική Δύση αποφάσισε να επιβάλει πρόσθετες κυρώσεις στο Ιράν παρέχοντας ταυτόχρονα δυνατότητες κρούσης μεγάλης εμβέλειας στους Ουκρανούς ώστε να χτυπούν Ρωσικό έδαφος.
Russia-expects-Fateh-110-180mi-and-Zolfaghar-430mi-missiles-2.jpg
Κόντρες εσωτερικά στις ΗΠΑ

Επιπλέον, ανώτατοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ στέλνουν μεικτά μηνύματα για να δοθεί στο καθεστώς της Ουκρανίας το δικαίωμα να χτυπήσει στόχους βαθύτερα στη Ρωσία, με τον Πρόεδρο Biden να λέει ότι «εργάζεται πάνω σε αυτό», ενώ ο υπουργός Άμυνας Lloyd Austin προειδοποίησε τον Volodymyr Zelensky ότι οι πύραυλοι μεγάλης εμβέλειας «δεν θα αλλάξουν το παιχνίδι».
Είτε έτσι είτε αλλιώς, η ατελείωτη υποκρισία της πολιτικής Δύσης είναι ολοφάνερα για άλλη μια φορά.

Γιατί η Ρωσία θέλει τους Ιρανικούς πυραύλους που είναι κάπως κατώτεροι τεχνολογικά;

Από την άλλη, τίθεται το ερώτημα, γιατί η Ρωσία θέλει τους πυραύλους του Ιράν;
Είναι γνωστό ότι η Ρωσία είναι αξεπέραστη παγκοσμίως σε κορυφαία πυραυλικά συστήματα, είτε πρόκειται για βεληνεκές, ταχύτητα, ελιγμούς κ.λπ.
Ωστόσο, από τότε που επιβλήθηκαν οι περιορισμοί της Συνθήκης INF το 1987, η Ρωσία κατέστρεψε την συντριπτική πλειοψηφία του πρωτοφανούς οπλοστασίου πυραύλων με βεληνεκές μεταξύ 500 και 5.500 χιλιομέτρων.
Μετά την μονομερή αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών από την εν λόγω συνθήκη το 2019, και οι δύο χώρες άρχισαν να εργάζονται για την επανεισαγωγή αυτών των όπλων στα αμυντικά και επιθετικά συστήματα κρούσης.
Ωστόσο, αυτή είναι μια μακροπρόθεσμη διαδικασία που θα πάρει χρόνια, ενώ η Ρωσία χρειάζεται πιο προσιτά ισοδύναμα για να καλύψει το κενό τώρα.
Σε δεκαετίες μετά τον (Πρώτο) Ψυχρό Πόλεμο, το μόνο νέο της σύστημα SRBM ήταν το «Iskander».
Αν και ασυναγώνιστο μεταξύ των επίγειων πλατφορμών, ιδιαίτερα με τον υπερηχητικό πύραυλο 9M723, είναι υψηλού κόσοτους.

Το τρομερό Iskander-M

Αυτό σημαίνει ότι το σύστημα «Iskander-M» προορίζεται γενικά για στόχους υψηλής προτεραιότητας, ενώ είναι επίσης πιθανό ο ρωσικός στρατός να προετοιμάζεται για πιθανή αντιπαράθεση με το ΝΑΤΟ.
Ωστόσο, υπάρχει μια αυξανόμενη ανάγκη για πιο οικονομικά προσιτά μαζικά χτυπήματα τακτικού και επιχειρησιακού επιπέδου. Πολλές αναφορές υποδεικνύουν ότι βορειοκορεατικοί πύραυλοι χρησιμοποιούνται ήδη και συγκεκριμένα το KN-23 (επίσημα το Hwasong-11Ga, αλλά πιο ευρέως γνωστό ως Kimskander).
Ωστόσο, αν και φθηνότεροι οι βορειοκορεατικοί πύραυλοι από το Ρωσικό 9M723 Iskander, εξακολουθούν να είναι πιο ακριβοί από τα ιρανικά SRBM που έχουν πολύ σημαντικό ρόλο σε βεληνεκές κάτω των 300 χιλιομέτρων ή 500 χιλιομέτρων στην περίπτωση του Zolfaghar.
Σε συνδυασμό με τα ρωσικά μέσα ISR (πληροφορίες, επιτήρηση, αναγνώριση) και βελτιωμένα συστήματα καθοδήγησης, αυτά θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο θανατηφόρα από ότι στον Ιρανικό στρατό.

Επιτυχημένη στρατιωτική συνεργασία

Η Ρωσία και το Ιράν έχουν ήδη μια πολύ επιτυχημένη στρατιωτική συνεργασία, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για drones.
Τα πιο σημαντικά από αυτά είναι σίγουρα τα Shahed-131 και Shahed-136, πιο γνωστά ως Geranium-1 και Geranium-2 στη ρωσική υπηρεσία.
Αυτά τα μη επανδρωμένα συστήματα παρέχουν στην Ρωσία μια ισχυρή και οικονομικά αποδοτική εναλλακτική λύση έναντι των προηγμένων πυραύλων κρουζ, επιτρέποντας μαζικά χτυπήματα κορεσμού των συστημάτων αεράμυνας σε ολόκληρη την επικράτεια της Ουκρανίας.
Επιπλέον, υπάρχει μια σημαντική οικονομική πτυχή της ρωσο-ιρανικής συνεργασίας, καθώς αυτές οι συμφωνίες συνήθως καταλήγουν σε ανταλλακτικό εμπόριο, εξαλείφοντας έτσι το δολάριο ΗΠΑ ως χρηματοοικονομικό μέσο μεταξύ των δύο χωρών.
Η Ρωσία παρέχει επίσης στο Ιράν κορυφαία αεροσκάφη, όπως το Su-35, ένα εξαιρετικά σημαντικό αεροπλάνο που θα συμβαίνει στο τόσο αναγκαίο εκσυγχρονισμό της Πολεμικής Αεροπορίας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν (IRIAF).

Επικίνδυνες για την Δύση οι συμφωνίες Ρωσίας με Ιράν... αποκαλύπτονται τα ψεύδη της Ουκρανίας


Αυτές οι συμφωνίες μεταξύ της Ρωσίας και του Ιράν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για την πολιτική Δύση, καθώς είναι εντελώς ανίκανες να τις σταματήσουν ή τουλάχιστον να τις διαταράξουν.
Αυτή η συνεργασία αποκαλύπτει επίσης τα παράλογα ψέματα του καθεστώτος της Ουκρανίας σχετικά με την υποτιθέμενη «επιτυχία τους στην κατάρριψη» των ρωσικών πυραύλων.
Συγκεκριμένα, το παράλογο των ισχυρισμών τους ήταν ήδη εμφανές, αλλά είναι ακόμη πιο προφανές όταν πρόκειται για ιρανικούς πυραύλους, καθώς αυτοί ενώ είναι λιγότερο προηγμένοι, προκαλούν πανικό τόσο στο Κίεβο όσο και στις Βρυξέλλες.
Αν η Ουκρανική αεράμυνα ήταν πραγματικά τόσο επιτυχημένη στην κατάρριψη των πυραύλων της Ρωσίας, γιατί να ανησυχούν για τους Ιρανικούς πυραύλους που είναι υποδεέστερης τεχνολογίας από τους Ρωσικούς.
Ωστόσο, είναι πολύ σύνηθες για την πολιτική Δύση και τους υποτελείς και δορυφόρους της κράτη να επικαλούνται παραληρηματικά επιχειρήματα και να εμφανίζονται υποκριτικές
Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το ΝΑΤΟ είναι τρομοκρατημένο από την προοπτική η Ρωσία να αποκτήσει ακόμη περισσότερες επιλογές κρούσης ακριβείας.
Συγκεκριμένα, η Ρωσία κατάφερε με μεγάλη επιτυχία να καταστρέψει στρατιωτικούς του πιο άθλιου καρτέλ εκβιασμού του κόσμου δηλαδή το ΝΑΤΟ, οπότε ο ρωσικός στρατός που έχει περισσότερους (και φθηνότερους) πυραύλους για αυτόν τον σκοπό σίγουρα πανικοβάλλει.
Επιπλέον, υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι η Ρωσία θα παραδώσει προηγμένα συστήματα SAM (πύραυλοι επιφανείας-αέρος) στο Ιράν, γεγονός που υπονομεύει άμεσα τις επιλογές κρούσης των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και Ισραήλ κατά του Ιράν.
Αναμένεται ότι ο πολυπολικός κόσμος θα αυξήσει τον συντονισμό προκειμένου να απωθήσει την επιθετικότητα της πολιτικής Δύσης εναντίον ολόκληρου του κόσμου.
Αυτό σίγουρα θα απογοητεύσει τις ΗΠΑ και τους υποτελείς τους και τα κράτη-δορυφόρους τους, αλλά είναι απαραίτητο εάν ο κόσμος θέλει να γίνει ένα πιο δίκαιο και ασφαλές μέρος για όλους.
fateh-110.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης