Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία και Βόρεια Κορέα ενισχύουν τους στρατιωτικούς δεσμούς - Κρίσιμες συνομιλίες Shoigu - Kim Yong Un

Ρωσία και Βόρεια Κορέα ενισχύουν τους στρατιωτικούς δεσμούς - Κρίσιμες συνομιλίες Shoigu - Kim Yong Un
Η Μόσχα και η Πιονγκγιάνγκ έχουν αρνηθεί τη μεταφορά όπλων, αλλά έχουν υποσχεθεί να ενισχύσουν τους στρατιωτικούς δεσμούς
Οι αναφορές για συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας αυξάνονται σταθερά μετά την εισβολή στην Ουκρανία και τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων αναφέρουν σήμερα το τελευταίο παράδειγμα της ενίσχυσης της συμμαχίας.
O κορυφαίος αξιωματούχος ασφαλείας της Μόσχας Sergei Shoigu είχε συνομιλίες με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Yong Un κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα στην Πιονγκγιάνγκ.
Η αναφερόμενη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε μια κρίσιμη καμπή του πολέμου στην Ουκρανία, για τον οποίο οι ΗΠΑ λένε ότι η Βόρεια Κορέα έχει προμηθεύσει πυρομαχικά και βαλλιστικούς πυραύλους στη Ρωσία, σημειώνει το SkyNews.
Η Μόσχα και η Πιονγκγιάνγκ έχουν αρνηθεί τη μεταφορά όπλων, αλλά έχουν υποσχεθεί να ενισχύσουν τους στρατιωτικούς δεσμούς.
«Στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου στρατηγικού διαλόγου μεταξύ των χωρών μας, πραγματοποιήθηκε ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων με τους Κορεάτες συναδέλφους για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της διμερούς και διεθνούς ατζέντας», ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, σύμφωνα με το Συμβούλιο Ασφαλείας.
Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε μια «εξαιρετικά εμπιστευτική, φιλική ατμόσφαιρα» και θα συμβάλουν σημαντικά στην εφαρμογή των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν μεταξύ του Putin και του Kim Yong Un, κατά τη σύνοδο κορυφής τους πριν από τρεις μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης